Brutális számok: te fizeted a lányfelpofozó szupernyereséges biztiőr-hadsereget

A szomorú tény, hogy a magyar közélet kezd egyre immunisabb lenni a számokra. Főleg akkor fogjuk be a fülünket, amikor az orbáni rezsim lopásainak mértékeiről hallunk. Hatalmas hibát követünk el ekkor. Míg az előző kormányoknál pármilliós tételek sikkasztásakor majdhogy sztrókot kaptunk, mára szinte szó nélkül tűrjük, hogy a szemünk láttára lopják az ezermilliárdokat. A lopás mára összességében olyan mértékű, hogy néhány afrikai ország éves GDP-jét teszi ki. Íme egy újabb gyöngyszem a kegyelteknek juttatott állami adóforintok vándorlásáról.

2017-ben a Valton Security megdöntötte minden eddigi bevételi rekordját. Orbán szimpátiájának élvezői: Bessenyei István és Varga Lajos csak úgy lakmároznak az államkassza képzeletbeli svédasztaláról. Sokunknak az éves megtakarítása nem éri el a százezer forintot, ők mégis hat év alatt szinte a nulláról tornázták fel őrző-védő cégüket, 2016-ra 3 milliárdos bevételükkel – derül ki a 24.hu egyik vezércikkéből.

A sokkoló év 2017, amikor is egy év alatt sikerült 2,7 milliárd forintról 6,4 milliárd forintra felduzzasztani a bevételt, adó utáni nyereségük megháromszorozódott. A két Orbán-kegyelt így 300 millió forintos osztalékot tudott kivenni. Ezek a számok valóban rémisztőek, de lássuk, miként tudták összehozni!

Természetesen állami megrendelésekkel. 1,4 milliárd forintot kaptak azért, hogy a vizes vébét védjék, 465 milliót kaszáltak a Liget védelméért, 1,7 milliárdért védik Orbán legkedvesebb komplexumait, a stadionokat. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 26 milliárdos keretszerződésén is nyerészkedtek, aminek győztesét novemberben hirdették ki, Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége, a Civil Biztonsági Zrt., a hozzájuk köthető Hunex Team és PFM Biztonsági Kft. és a Valton osztoznak.

loading...