Dupla-pofonba szaladt Orbán: az egyiket mi, magyarok adtuk neki!

Forrás: MTI

Jobbegyenes

A mai nap aztán biztos nem tartozik majd azok közé a napok közé, melyeket Orbán Viktor csak úgy emleget majd nyugdíjas éveiben, hogy „azok a régi szép napok”. Ma ugyanis két óriási sallert is kiosztottak Magyarország miniszterelnökének. Egyik kínosabb, mint a másik!

Az első ütést tőlünk, magyaroktól kapta. Egy átfogó közvélemény-kutatás ugyanis kimutatta, hogy mi magyarok még az uniós átlagnál is jobban szeretjük az Európai Uniót! Mit szeretjük, egyenesen rajongunk érte! Nézzék csak a hivatalos adatokat!

Forrás: Európai Parlament

Tehát az uniós országok átlagánál többen gondolják mifelénk, hogy az EU egy jó dolog és kevesebben, hogy rossz dolog. Ez azért meglepő, mert az elmúlt nyolc évünk másról sem szólt, minthogy a magyar kormány folyamatosan Brüsszellel harcolt a lehető legkülönfélébb kérdésekben. Mindebből az következik, hogy

Orbán Viktor elmérte az ugrást: akármennyire is próbálkozott, nem sikerült az Unió ellen hangolnia a magyarokat.

Sőt, ha esetleg bármikor is kacérkodott volna a gondolattal (ahogy egyesek mondják), hogy belengessen egy EU-s tagságról szóló népszavazást, hát most gyorsan érdemes elfelejtenie! A magyarok kemény kokit nyomtak arra a csökönyös kobakjára, amit nem felejt majd el egykönnyen!

Balhorog

Mindeközben külföldről is fájdalmas körmöst kapott Orbán. Az Index beszámolója szerint ugyanis az egyik leghíresebb nemzetközi emberi jogvédő szervezet, név szerint a Human Rights Watch kampány indít azért, hogy az Európai Néppárt zárja ki a tagjai közül a Fideszt. A szervezet kiáltványa szerint „Angela Merkel, valamint a Néppárt befolyásos tagjaiként a két német konzervatív kormánypárt, a CDU és a CSU még sosem szállt határozottan szembe szövetségesük, a Fidesz rendszeres jogsértő politikájával”, ezért

„ideje komolyan átgondolni az Orbánhoz fűződő viszonyt, mielőtt Európában tovább sérül miatta a demokrácia.”

Ha a kampány sikeres lesz, akkor a Fideszt végérvényesen kizárhatják Európa legerősebb pártcsaládjából. Ez pedig Orbán Viktor búcsúját jelentheti az európai politizálástól, amelyre pedig – sokak véleménye szerint – olyan nagyon vágyik.

 

loading...