Tibi atya berágott: teljes erőből szaladt neki a szurikátázóknak

Tibi atya felöntött a garatra

Nem vita tárgya, hogy Tibi atya még Orbán Viktornál is jobban ismeri a „magyar lelket”. Az ország kedvenc alkoholista papjának kétszer annyi követője van facebookon, mint a miniszterelnöknek. Éppen ezért nagy horderejű, hogy az egyébként szórakoztató és leginkább alpári humoráról ismert figura most politikai témában szólalt meg. Nem is csak megszólalt. Nagyon durván kiakadt…

Kétlem, hogy lenne még olyan hírolvasó, aki ne hallotta volna a szerencsétlen sorsú szurikáta történetét, akinek egy ötödikes kisfiú (feltehetően nem szándékosan) halálos sérülést okozott, miután a jószág megharapta. Az elmúlt napokban irgalmatlan gyűlölethullám szabadult fel a magyar kommentelők között, hirtelen mindenki a szabályok betartásáról és a szülők hanyagságáról kezdett papolni. Ekkor szállta meg Tibi atyát is a borgőzös düh és bizony nem is rejtette véleményét véka alá. Már a címadása is szokatlanul kemény:

„LEÁLLHATNÁNK MÁR EZZEL A KIBASZOTT SZURIKÁTÁZÁSSAL!”

Hörög fel a kocsma sarkából Tibi atya, majd jó paphoz méltó módon kihúzza magát és dörgedelmes ostorozásba kezd:

„Nem akartam hozzászólni a témához, mert akik olvastak tőlem az életben három sornál többet, pontosan tudják, mi a véleményem azokról, akik állatvédelemmel címkézik fel az embergyűlöletet.”

Hangzik a szónoklat, ami után nem ártana, ha jó sokan megállnának bűnbánatot tartani! Hiszen itt pontosan erről van szó. A szurikáta halála csap egy remek apropója a gyűlölködőknek, hogy a körülmények pontos ismerete vagy legalább a megfelelő kérdések megfogalmazása nélkül köpködjenek egy általuk soha nem is látott és még csak véletlenül sem ismert kisfiúra. Később így folytatódik a prédikáció:

„Nem fogok bekezdéseket áldozni arra, hogy azokat, akik egy állat halálát használják a saját állati ösztöneik gyerekeken való kiélésére, győzködjem arról, hogy ez miért rossz. Az ilyenek maguk is állatok, ezért további érvelésnek helye nincs. Nagyon károsnak tartom azonban, hogy a gyáva csőcselék bármikor megkötések nélkül élheti ki a lincshajlamait akár még gyerekeken is, és még csak vállalnia sem kell a gonoszságáért a felelősséget.”

Meglepő komolyság ez az egyébként trágárságokban örömét lelő egyházfitól. Majd nem tudja tovább türtőztetni magát és közzéteszi egyik „ministránsának” levelét, amit most mi is megmutatunk.

„Kedves potenciális gyermekgyilkosok!

Ha kimentek oda, lelketek rajta, azonban felejtsétek el, hogy megengedjük nektek, hogy a szemet szemért elv alá is lezüllesszétek azokat a normákat, amiknek köszönhetően a nyugati zsidó-keresztény kultúra élhető világot varázsolt körénk! Én is ki fogok menni a nyavalyás, megemlékezésnek csúfolt gyűlöletgyülekezetbe, és semmi mást nem viszek magammal, csak egy kamerát. Ha kimész oda, vedd tudomásul, hogy arccal, és ha megtalálunk Facebookon, névvel is szerepelni fogsz abban a „Potenciális Gyermekgyilkosok” c. videóban, amit az eseményről készítek, és amit promózni fogok utána az oldalon. Undorodom az összes alávaló féregtől, aki visszaigazolta az eseményeteket, és ha ti a szólásszabadságotokat gyerekek kivégzésének a propagálására szeretnétek használni, akkor én az enyémet arra fogom, hogy mindenki megismerhesse azok nevét és arcát, akik gyerekeket szeretnének kivégezni rágcsálók ellenében!”

Nagyon furcsa a gondolat, hogy Magyarországon egy elképzelt, alkoholista pap szociálisan érzékenyebb legyen, mint mondjuk az igazi egyházak vagy a kormánypártok. De sajnos ez az igazság és egyébként is adjunk hálát érte, hogy legalább VALAKI fel ki meri nyitni a száját és VALAKI ki mer állni a védtelenek mellett. Még akkor is, ha csak egy fiktív papról van szó. Mit is mondhatnék még erre? Dicsértessék!

loading...