Durván nekiestek a kommentelők az „áruló” Bősz Anettnek – a helyzet válságos

Forrás: MTI

Forrongó indulatok

Mikor már azt hittük volna, hogy a politika is nyári szünetre megy és elcsitulhatnak végre a kampányban felhergelt indulatok, ismét felforrt a hangulat a Parlamentben. Egy áruló kiugrott, egy frakció az összeomlás szélére került, de egy hős még közbeléphet az utolsó pillanatban…

Bősz Anett, a körülbelül két tagot számláló Liberális Párt (ő és Fodor Gábor) „ügyvezetője”, ma elárulta azokat, akik megbíztak benne. Az MSZP – Párbeszéd listájának 15. helyéről mandátumot szerző „képviselő” eredetileg a Párbeszéd frakciójába ült be, ám ma váratlanul mégis kifarolt az ígérete mögül. Állítólag azért, mert „nem maradt hely a liberális értékek képviseletére”. (Mindezt két héttel a parlament megalakulása után, na persze.) A rossz nyelvek szerint valójában arról van szó, hogy az MSZP-Párbeszéd nem óhajt engedni a Liberálisok 60 millió forintos zsarolásának.

A Facebookon ezután durván elszabadultak az indulatok a Liberálisok oldalán. A legfinomabb kommentelő is így fogalmaz:

„már megbocsássatok, de milyen gyalázatos dolog ezt így? Nem kellett volna belépni a frakcióba. Így viszont egyértelmű, hogy gumigerincek vagytok. Miattatok lett szitokszó a liberális jelző.”

De vannak keményebbek is:

„Anettka, sz.r kollaboráns vagy! Mint Fodor!
Az ilyen jellemtelen húzásaitok miatt nem szavaznak rátok a valódi liberálisok! Mert Ti nem liberálisok vagytok, hanem Orbán csicskák!
Takarodjatok!”

A legdurvább pedig egy szóban foglalja össze a véleményét:

„Árulók.”

A gond Bősz Anett lépésével az, hogy a Párbeszéd frakciója 4 főre csökkenhet, ami azt jelenti, hogy 3 napon belül meg is szűnhet, hacsak nem találnak valakit a távozó képviselő helyére.

Ez pedig akár 135 millió forintos veszteséget is jelenthet az Orbán Viktor ellen küzdő ellenzék egészének!

Szerencsére nincs még minden veszve!

Van ugyanis a parlamentben egy független képviselő: Mellár Tamás. Jelenleg ő az egyetlen, aki megmentheti Párbeszéd frakcióját és szerencsére ez nem is olyan elképzelhetetlen forgatókönyv. Mellár ugyanis részt vett Karácsony Gergely árnyékkormányában, elméletileg tehát szimpatizálhat a Párbeszéd munkájával. Ráadásul ő maga az ATV-nek már azt nyilatkozta, hogy

„Még nem tudok erre válaszolni, ugyanakkora a valószínűsége, hogy csatlakozom a Párbeszedes frakcióhoz, mint annak, hogy nem”

Ez óvatos megfogalmazás ugyan, de a nagy képet tekintve mégis inkább reménykeltő. És hát olyan jó lenne, ha végre nem marakodó ellenzékiekről, hanem egymáson segítő ellenzékiekről olvasnánk! Különben hogyan lehetne Orbán Viktort bármikor is leváltani?

 

loading...