Elképesztő alázást kapott Orbán – Soros György nyilatkozata, hazavágja a fideszes kommunikációt

74088688

Az amerikai magyar milliárdos és filantróp méltatta Angela Merkel erkölcsi nagyságát és vezető szerepét, de meggondolatlan és a döntés csábító hatását figyelmen kívül hagyó kezdeményezésnek nevezte a kapuk kitárását a menekültek előtt.

Soros György az Európai Parlamentben tartott csütörtöki meghallgatáson elhibázottnak nevezte a német kancellár által Európára kényszerített EU-török megállapodást a menekülthullám megállításáról, mert jelentősen alulfinanszírozott (a tagállamok két év alatt 6 milliárd eurót ígértek Törökországnak – a szerk.), és egy óriás befogadóállomássá alakítja át az elégtelen befogadó kapacitásokkal rendelkező Görögországot. Soros bírálta azt is, hogy a tagállamokra kötelező befogadási kvótákat erőltetnek, a menekülteket pedig vagy visszatoloncolják Törökországba, vagy olyan országba küldik, ahol nem fogadják őket szívesen.

Az amerikai üzletember szerint az európai menekültpolitika sürgős reformját a pénzügyi támogatások jelentős növelésével kell kezdeni. Az Európai Uniónak évente legalább 30 milliárd eurót kellene költenie a határőrizetre, a befogadás feltételeinek a javítására, a menekültek társadalmi beilleszkedésére, illetve a küldő és a tranzit országok segélyezésére.

Soros kritizálta az EU vezetői által épp a minapi csúcson méltatott európai bizottsági kezdeményezést, amely a fejlesztési segélyek folyósítását attól tenné függővé, hogy az illető ország megállítja-e a határain a migrációt.

— A kivándorlás okait kell megszüntetni, szabadkereskedelemmel, masszív beruházásokkal és a korrupció felszámolására irányuló kezdeményezésekkel — mondta. A pénzt nem a szűkös EU büdzséből, vagy a közösbe beadni rest tagállamok hozzájárulásaiból kell fedezni, hanem a közösség által a pénzpiacokon felvett kölcsönökből. Soros György a pénzügyi válság idején létrehozott és bevetett stabilitációs alapok forrásainak a mobilizálását is javasolja a finanszírozás biztosítására.

Hosszabb távon egyébként is szükség van a közösségi költségvetés összegének növelésére, a felzárkóztatásra és a mezőgazdaságra szánt támogatások jelentős csökkentésére, új bevételi források biztosítására, hogy az Európai Unió képes legyen megbírkózni a menekültválság hazai és külföldi következményeivel, és stabil alapokat teremteni a valutaunió működéséhez — vélekedett.

„A menekültválság az EU létét fenyegeti. A felelőtlenség csúcsa az lenne, ha az Európai Unió a széthullását kockáztatná, miközben parlagon hagyja a rendelkezésére álló pénzügyi forrásokat” — fogalmazott Soros az EP meghallgatásán.

forrás: http://nol.hu/kulfold/soros-hiba-volt-beengedni-a-menekulteket-1621741

Soros György nyilatkozata kiheréli a fideszes kommunikációs gépezetet

Ha valaki figyelmesen elolvassa ezt a még néhai Népszabadságban megjelent cikket abból világosan látszik, hogy nincsen semmilyen Soros terv amiről Orbánék beszélnek. Soros György erősen bírálta Brüsszel menekültügyhöz való hozzáállását.

Orbán Viktor volt az aki a kötelező betelepítési kvótát javasolta

Ezen a felvételen Orbán Viktor legnagyobb hazugságára derül fény. Évek óta több milliárd forintot nem sajnálva próbálja beállítani Brüsszelt a legnagyobb ellenségünknek. A propaganda gépezet szerint Brüsszel migránsokat akar az országba telepíteni. A gépezet mindent megtesz azért, hogy Orbán Viktor egy hazáját szerető a migránsok beletelepítése ellen küzdő bátor hazafiként állítsa be.

<

loading...