Hitler bukásához hasonlították Orbán utolsó óráit – elképesztő összefüggésekre bukkantak

forrás: Facebook

„Nehéz lesz Orbánnak innen visszahozni a Fideszt: diktatúra jön és összeomlás” címmel jelet meg egy írás a b1.blog.hu oldalon. Az írásban hosszasan értekeznek az orbáni rendszerről és annak hatásáról, ebből közlünk egy részletet.

Ennek az útnak, amelyen Orbánék elindultak, csak egy vége lehet:

a totális diktatúra, majd a totális összeomlás.

Hitler találta magát ezen a ponton, amikor a szövetségesek és az oroszok ostromgyűrűbe fogták Berlint: önkéntes halál valami óvóhely mélyén. Esetleg erőszakos halál, mint Romániában, ahol Caucescu mérte fel rosszul az esélyeit.

Orbánt a saját hatalmi mámora, erőszakos attitűdje fogja belekergetni ebbe a csapdába; hogy képtelen kiadni a kezéből a hatalmat. Hogy képtelen bármilyen kompromisszumra. A saját gőgje ássa meg neki és rendszerének a sírt.

A rendszer ugyanis kiszámítható. Egyre nyilvánvalóbb mindenki számára, hogy az egész a korrupcióra és a manipulációra, hazugságokra épül. Lassan, de biztosan oldalaz a totális diktatúra felé. Lehet, hogy most, április 8-án csak megszorongatják, de a szellemet nem lehet visszanyomni a palackba. Mindenki tudja, hogy Orbánék nagyüzemben lopnak. Mindenki tudja, hogy manipulálni próbálják az embereket. Mindenki ismeri a görcsös ragaszkodásukat a hatalomhoz.

Már most látszik, hogy Orbánt nem úgy fogják jegyezni a történelemkönyvek, mint víziókkal teli, nemzetépítő politikust, hanem azt, aki leépítette a demokráciát és ellopta a nemzeti vagyont. Aki Svájcba menekítette a pénzét, aki a rokonait és barátait tőkésítette fel, teljesen nyíltan. Aki leépítette az egészségügyet (a sürgősségi osztályokon történt halálozási botrányok száma ezen a héten: 1. Egyelőre.), aki lebutította az iskolarendszert. Aki kivándorlásra késztette a nyelvet beszélőket és a reménytelen helyzetben lévőket. Aki uszított, félelmet és gyűlöletet keltett minden megszólalásával és még ebből is lopott.

A magyar társadalom – azok, akiket még nem ölt meg a rendszer egészségügye, nem hülyített el a propagandája és oktatási rendszere – riadt elszörnyedéssel kérdezi magától, hogy kire szavazzon, hogy vége legyen ennek a rémálomnak.

A rémálomnak azonban egyelőre senki sem jósol rövid életet. Az elemzők szerint a manipulált választási rendszerben nem lesz elég nagy a részvétel a Fidesz kisebbségbe szorításához és felelősségre vonásához. Vagyis: folytatódik minden ugyanúgy, csak még jobban. Nem az ellenzék vonja felelősségre Orbánt és bűnbandáját, hanem a Fidesz számol le a maradék ellenzékkel és a demokrácia felett őrködőkkel.

Jön a teljes diktatúra. A maradék független újságírók bebörtönzése, megfélemlítése, az ellenzéki pártok bezárása, a rendőrség és a hatóságok egyre nyíltabb fellépése mindenki ellen, aki nem ért egyet.

Most még csak 50 ezres csekket dobnak ki a diákokra, tüntetőkre, újságírókra. Holnap jön a gumibot. Már csak az maradt.

Mindezt azonban sem a nagyhatalmak, sem a magyarok nem hagyják majd sokáig. Ha nem most váltják le Orbánt, a rendszer előbb-utóbb saját magát omlasztja be. A kérdés csak az, hogy mi, akik végigszenvedtük a szocializmus összeomlását, a demokrácia felépülését, majd lerombolását, az orbáni rendszert, milyen kilátásokkal szállunk ki ebből a játszmából.

A teljes cikket itt tudod elolvasni

loading...