Botrány a Kossuth Rádióban: egy bátor pap élő adásban olvasott be Orbánéknak

Nem szokványos dolog történt ma a Kossuth Rádióban. A közszolgálati adó a harkai templomból közvetítette Mesterházy Balázs evangélikus esperes prédikációját, aki nem foglalkozott a kimondatlan megfelelési, simulási szabályokkal, kendőzetlenül elmondta a véleményét a gyűlöletpropagandáról.

Az esperes szavait a 444.hu adta írásba.

Ezen a húsvét reggelen a Mindenható Úristent képviselő angyal könnyed és laza kőre ülése fricskát ad mindennek és mindenkinek. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják: ingyen sincs szükség a megváltásra. Fricskát ad azoknak, akik elhiszik, hogy nincs szükségük a megfeszített Jézus keresésére. Fricskát ad azoknak, akik nem veszik észre az angyal tekintetében azt a hatalmas energiát, ami egy villámlásban van. Fricskát ad azoknak, akik azt gondolják, hogy keresztyén hitünk nem más, mint mint múltba néző, Jézus szellemi hagyatékát ápoló vallásosság.

Fricskát ad azoknak, akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat. Fricskát ad azoknak, akik egymással veszekedve nem tudnak egy nagyobb közjóért békét kötni. S fricskát ad még azoknak is, akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.

Fricskát ad azoknak, akik nem tudnak isteni távlatokban gondolkozni és látni. Fricskát ad azoknak, akik a keresztyénséget is görcsösen élik meg, és nem látjuk meg ennek a kőre ülésnek a hihetetlen felszabadítását. A győzelem szimbólumát.”

Nagyon sok ilyen pap kellene még Magyarországon! Oszd meg ezt a cikket, ha te is egyetértesz Mesterházy esperes szavaival! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

loading...