Bekövetkezett, amitől Orbán a legjobban félt: ebből a csávából már a jóisten sem menti ki

Kép forrása: MTI

Orbán legmélyebb félelme

Pontosan tudjuk, hogy mi Orbán Viktor legsötétebb aggodalma, amitől úgy kiveri a jeges rémület, mint ördögöt a szentelt víz látványa. És amitől eddig megpróbálta távol tartani magát. Ám most olyan helyzetbe keveredett, aminek nincs megoldása: ha távol marad, ha szembenéz vele, mindenképp rajtaveszt.

Emlékszünk még, mikor állt ki utoljára a miniszterelnök a nyilvánosság előtt vitára? 2006-ban, amikor is Gyurcsány Ferenc jól elpáholta. Valószínűleg akkor érhette olyan trauma, ami miatt szabályos pánikroham tör rá, ha csak meghallja azt a kifejezést, hogy „TV-vita”. Ezért menekül Orbán Viktor a nyilvános viták és kritikus tv-szereplések elől: fél, hogy megint alulmarad. Idáig szerencséje volt, ám most megfordulni látszik a szél és ha ez igaz,

ebből a csávából már a jóisten sem tudja kimenteni.

Ugyanis hosszú idő óta először, egészen pontosan

április 5-én miniszterelnök-jelölti televíziós vitát tart az RTL Klub.

A rendezvény moderátora pedig nem más lesz, mint Baló György.

Akikről már biztosan tudjuk, hogy ott lesznek, az Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Szél Bernadett, az LMP jelöltje és Vona Gábor, a Jobbik jelöltje. Akiről nem tudjuk biztosan: Orbán Viktor. A témák az ország legégetőbb kérdései lesznek: oktatás, egészségügy, szegénység, migráció és természetesen a korrupció és demokrácia állapota.

És most használjuk a józan eszünket egy pillanatra! Próbáljuk meg beleképzelni magunkat Orbán Viktor cipőjébe! Azt már tudjuk, hogy a miniszterelnök nem szereti a vitákat és egyébként is jó régen elszokott már az ilyesmitől. Könnyen elképzelhető, hogy berozsdásodtak már az egykor pompás retorikai képességei. Azt is tudjuk, hogy Karácsony, Szél és Vona egyaránt remek vitázók. Nem egyformák az erősségeik és gyengeségeik, de kétségkívül első osztályú politikusok.

Mit tegyen hát Orbán Viktor? Ha elmegy, akkor szinte biztos a kudarc, a teljes megsemmisülés. Ám ha megpróbálja megúszni, akkor azzal azt ismeri le az ország legnézettebb kereskedelmi tévéjén keresztül több millió magyarnak, hogy alkalmatlan bármilyen értelmes vitára,

tehát saját maga ismeri el, hogy megbukott.

Nagyon úgy fest, hogy ebből már nem lesz menekvés a 8 éve regnáló miniszterelnök számára…

Az RTL Klub közlése szerint a vitát április 5-én, csütörtök délelőtt veszik fel, majd vágatlanul 23 órakor adják le. Később az interneten is közzéteszik. Ha valamiről, hát erről mindenkinek tudnia kell!

loading...