Döbbenet: tragikus hír, gyászol az ország – pisztolylövéssel kivégezték a korrupcióról író újságírót

Felfoghatatlan dolog történt egy újságíróval, aki annak szentelte életét, hogy a negyedik hatalmi ág, a média segítségével próbálja lerántani a leplet a korrupt politikusokról. Február 25-én talált rá két holttestre a rendőrség Nagymácséd egyik családi házában.

Jan Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője, Marina Kušnírová kivégzésszerű gyilkosság áldozatai lettek. A 27 éves férfit mellkason, barátnőjét fejbe lőtték. Az újságíró korábban sokat foglalkozott a politikusokkal túl szoros kapcsolatot ápoló vállalkozókkal, adócsalással és az uniós pénzek ellopásával – számol be az esetről a 444.hu.

Jan Kuciakot meggyilkolták a szomszédunkban, abban az országban, amire Orbán olyannyira büszke. Czeglédy Csabát börtönbe vetették. A felcsúti juhász balesetet szenvedett, Welsz Tamás szívrohamot kapott. Előfordulnak ilyen esetek, ha az ember túl közel kerül a politikához. Czeglédyért ma tartottak szimpátiatüntetést, és épp a napokban jelent meg a helyreigazítás az Origóban, miszerint:

„Valótlanul állítottuk, hogy a károsultak száma meghaladja az ezer főt, a követelésük mértéke pedig megközelíti a százmillió forintot.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a DiákÉSZ fentebb hivatkozott 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján a károsultak száma nem haladja meg az ezer főt, hanem 11 fő, a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802.822,- Ft.”

A legfőbb ügyész azonnal gondoskodott róla, hogy Czeglédy újra börtönbe kerüljön, hogy még csak véletlenül se derülhessen ki a választásokig, hogy nem bűnös. Hogy nehogy elmondhassa a kamerák előtt újra és újra, hogy mire akarták rávenni őt a tisztek.

Mi lesz azokkal az újságírókkal, akik az igazságot keresik, és akik Orbán vejéről, vagy éppen Mészárosról írnak? Úgy járnak, mint Jan Kuciak? Mi les Czeglédy Csabával, aki perek sokaságát nyerte meg a Fidesszel szemben, mielőtt 8,5 hónapra előzetesbe küldték, majd Polt utasítására a mentelmi jogát megvonva újra vissza?

Mi lesz velünk, magyarokkal? 1848 már elmúlt, de 18. 4. hónap 8. közeleg. Válasszunk jól, és ne hagyjuk, hogy ártatlanok börtönbe, vagy épp a koporsóba kerüljenek!

 

 

loading...