Lakner Zoltán szerint Orbán Viktor bejelentette a centrális erőtér bukását

Forrás: nol.hu

Lakner jóslata

Lakner Zoltán politikai elemzéseit azért érdemes figyelemmel kísérni, mert lényeglátóan és mégis egyszerűen tudja megragadni a politikát éppen meghatározó folyamatok és események velejét. Éppen ezért roppant különleges a mai posztja: ebben gyakorlatilag beverte az első szöget a Nemzeti Együttműködés Rendszerének koporsójába.

A sztárelemző nem cicózik, már a legelején keményen nekiszalad a kormányfőnek, hogy csak úgy csattan:

„Amikor Orbán már előre látja az ellenzék közös jelöltjeit országszerte, azzal mintha tanácsot és ösztönzést adna ellenfeleinek. „

Ami önmagában is elég nagy kritika, hiszen gondoljunk bele, hogy tanácsokat az ellenfeleiknek csak a teljesen megzavarodott játékosok szoktak adni, erejük teljében lévő határozott vezetők ugyanis nem követnek el ekkora hibát. Ám a java még csak ezután jön:

„Másrészt: ezzel lényegében bejelentette a centrális erőtér bukását egy szürke márciusi péntek reggelen.”

Akkor ezt leírom még egyszer, mert ez valami egészen elképesztő: Lakner Zoltán szerint Orbán Viktor lényegében bejelentette a centrális erőtér megbukását egy szürke márciusi rendszeren. Ahogy ezeket a sorokat leírom, már most végigszaladt a hideg borzongás a hátamon.

„Merthogy annak éppen az a lényege, hogy nincs ki-ki mérkőzés, hanem fennáll a „maga természetességével” kormányzó Fidesz és körülötte bolyonganak az ellenzékiek, akiket Orbán nemrég az országértékelőjében egy rakás szerencsétlenségként írt le. Ehhez képest Orbán most maga beszél arról, hogy a választás kiélezett küzdelmet fog hozni.”

Majd Lakner kitér a vasárnapi elsöprő hódmezővásárhelyi győzelemre várható fideszes reakcióra is:

A Hódmezővásárhelyt követő több napi gondolkodás után tehát az a konklúzió, hogy harc lesz, mert van ellenfél. És hogy mindenki Soros meg migráns, aki nem Orbán. 

Gondoljunk bele! Ez TÉNYLEG a legbutább politikai kommunikáció, amit egy ország vezetője művelhet. Ennél egyszerűen nincs lejjebb aljasságban és sötétségben. Bizonyos szempontból az egész orbáni kormányzat arról szól, hogyan kell értelem tekintetében fokozatosan lecsúszni a lejtőn. Ám minden lejtőnek van egy alja, ahol a szánkó beleáll a földbe. Lakner szerint pedig most értünk el ehhez a ponthoz. Következtetése szerint ugyanis:

„Tényleg ennyi. Ha ez nem esély, akkor nem tudom, hogy mi az.”

Ragadjuk meg ezt az esélyt, ne hagyjuk elszállni!

loading...