A Fidesz már nem az első: meglepő számokat mutat egy új kutatás

Kép forrása: MTI

A számok mindenkit megleptek

Meglepő eredményről számolt ma be a mno.hu. Az Iránytű Intézet legújabb kutatásnak eredményeit hozták le, amiből kiderült, hogy a Fidesz máris visszaszorult az első helyről…

Azt fontos hozzátenni, hogy a kutatás nem a megszokott telefonos módszerrel dolgozott, hanem a Facebookot hívta segítségül. Éppen ezért nem is tekinthető minden szempontból megbízhatónak. A Magyar Nemzet Online szerint a

„8050 fős minta reprezentatív, de nem a teljes lakosságot, a Facebook-felhasználók összességét képezi le több szempont szerint – a tizenhárom éven felüli magyar népesség 65 százaléka regisztrált a közösségi oldalon, ami magas aránynak számít Európában.”

A felmérés szerint a válaszadók 22%-a szavazna a Jobbikra (a hivatalos mérések szerint ez csak 17%), míg a Fideszre 17% (a valóságban 33%). A legnagyobb különbséget az MSZP-nél mérték, hiszen míg az Iránytű Intézet 6%-ot adott a szocialistáknak, addig a Republikon Intézet friss mérése szerint valójában a Karácsony Gergely vezette MSZP-Párbeszéd Szövetség alig 2 hónap leforgása alatt emelkedett 11%-ról 17%-ra, ami gigantikus növekedés ennyi idő alatt és nagyon valószínűvé teszi, hogy a baloldali pártszövetség tud majd kiemelkedni az ellenzéki mezőnyből.

A teljes igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a rossz nyelvek szerint az Iránytű Intézet tulajdonképpen a Jobbik házi közvélemény-kutatója, a Magyar Nemzet pedig Simicska Lajos tulajdonában van, így egyáltalán nem csodálkozhatunk, hogy Vona Gábor pártját próbálják jobb színben feltüntetni, még akkor is, ha esetleg nem a teljes igazság, amit bemutatnak. Egy azonban bizonyos: a Fidesz megroggyant. Ezért is fontos, hogy most beleadjunk apait-anyait!

loading...