Válságkommunikáció a Fideszben: az alsóbb szinteken elkezdődhetett a lázadás

Forrás: MTI

Teljes a pánik a Fideszben a szűnni nem akaró Elios-botrány miatt. Ma már annyira súlyos a helyzet, hogy egy Magyar Nemzethez került levél tartalma szerint már-már pártállami időket idéző sorvezetőket kaptak a Fideszes politikusok szerte az országban.

Képzelje el, hogy ön egy fideszes önkormányzati képviselő Zengőharaszton (nincs ilyen település). A botrány tombol és bár ön eddig lelkes híve volt Orbán Viktor, a miniszterelnök veje körüli kétes ügyelet, az Európai Uniós jelentések és az egyébként tényleg nem működő közvilágítás elbizonytalanította. Hogy érezne, ha ezek után kapna egy levelet mondjuk Gulyás Gergelytől, melyben olyanok állnak, hogy a sorvezetővel kapcsolatban

„minden esetben az alábbi kommunikációhoz tartsátok magatokat”

vagy esetleg, ha esetleg az alábbiakat olvasnátok:

kioktató hangon mondjátok, hogy „még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.”

Megnyugtatna ez titeket? Vagy pont ellenkezőleg: úgy vélnétek, hogy valami odafönti nagykutya most veletek akarja elvitetni a balhét, amin ő jól megszedte magát, miközben titeket használt alantas céljai eléréséhez?

A Magyar Nemzet is nagyon kritikus az ügyben. Mint írják:

„a Fidesz központi kommunikációja igyekszik elhallgatni, hogy Tiborcz Istvánnak a cég 2009-es alapítása óta folyamatosan volt valamilyen formában köze az Elioshoz az unió által vizsgált időszakban. Sőt, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) a 24.hu birtokába került jelentése szerint a vizsgált és nehezményezett 35 projektből mindössze háromnak a kiírása esett a Közgép-érára.”

Nagyon úgy fest, hogy ez a botrány nem egyszerűen szúnyogcsípés a Fidesznek. Mi sem bizonyítja ezt jobban az idézett „válság-levélnél”. Odafönt is tudják, mennyire éghet a ház. Csakhogy ezt a tüzet már nem fogják tudni eloltani.

 

loading...