Döbbenetes imát írtak Orbán ellen: ha ez nem hat, akkor semmi

Fotó: M. Schmidt János / Népszabadság

Az ima erejével

Manapság már nem gondoljuk, hogy a vallásnak és a politikának köze van egymáshoz. Ha arról beszélünk, hogy ki a miniszterelnök, milyen oktatást szeretnénk vagy éppen mennyit lopott már Mészáros Lőrinc, akkor általában nem az égieket sejtjük a dolgok mögött, hanem embereket, akik jól vagy rosszul cselekedtek.

Mindezzel együtt – ahogy nagyanyám mondta – az ima nem árthat. Így gondolhatta ezt az az ismeretlen szerző is, aki egy sokak által elérhető helyre sajátos fohászt függesztett ki.

„Mi Orbánunk, ki vagy a Parlamentben, szüntessék meg a te neved, lázadjon már fel a te országod, és töröltessék el a te akaratod, miképpen a T. Házban, azonképpen itt a földön is! Mindennapi kenyerünket ne herdáld tovább, és már megbocsáss, de mi nem tudunk neked megbocsájtani! Ne vígy minket az államcsődbe, és szabadíts meg magadtól! Mert nem tiéd az ország, csak a hatalom dicsőség nélkül és remélhetőleg az sem soká már!

ÁMEN!”

Itt pedig a bizonyíték, hogy mindez valóban megtörtént és a szellemes könyörgést valóban egy jót akaró ismeretlen civil alkotta meg (szerintem isteni inspirációval!):

Ezek után mit mondhatnék még? Én bizony el fogom mondani ezt az imát reggel, délben és este is! Isten engem úgy segéljen. Ámen.

loading...