Bombasztikus: titkosszolgák kiszivárogtatták Orbán Viktor belső levelét, amit a kórház-igazgatóknak írt

Fotó: MTI

Központi utasítás alapján heti két olyan médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak, amelyeknek pozitív kicsengésük van – értesült a Népszava. Ha ezt esetleg elmulasztják, akkor figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból.

A napilap szerint már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják az újabb fenntartói kérést. Van ahol a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a kórházáról szóló hírek gyűjtésével. A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart.

Mi azonban, ahogy Kern András fogalmazna, „elfogtuk azt a levelet”, amit Orbán Viktor személyesen írt a kórházak igazgatóinak. (A tartalom természetesen nem valós, csak fikció, amit fiktív titkosszolgák szivárogtattak ki a képzelet világából.)

Ej, mi a kő, kórházigazgató urak! (Ha hölgyek is vannak, akkor azok is, de nőügyekkel nem foglalkozom!)

Az a hír járja, hogy betegek halnak meg Hazánkban mindenféle kórházi fertőzésekben. Azt rebezsgetik a szocialisták, hogy a mentősöknek kell takarítani a legnagyobb magyar mentőállomást, méghozzá tisztítószerek nélkül, mert a kormány nem ad rá pénzt. Meddig tűrik még ezt, mondják? Nem azért tették le Hippokratész szent esküjét, hogy megvédjék a becsületüket? Hát miféle orvosi etika engedi meg az ilyen gyalázatos hírek terjedését?

Elég volt, tisztelt uraim! Elég volt a kórházaink és a benne dolgozó fiaink mocskolásából. Elég, ha a lepedő mocskos a kórtermekben. De valóban ez a legfontosabb? Kérem, sőt, felszólítom Önöket, hogy álljanak elő jó hírekkel! Hetente lőjünk be ezekből kettőt! Az se baj, ha nem igazak, de azt nem hagyhatjuk, hogy rossz hírünket keltsék! Hát nem volt elég az a sok évnyi képzés, amit a Haza biztosított Önöknek? Nem elég, hogy Éger elvtárs úr a Kamara nevében védelmezi a szakmájukat mindennemű támadással szemben? Nem elég, hogy Cser Ági az összes létező műsorban, amit valaha leadtak a köztévén, nyáladzva, – mintha lidokaint reggelizett volna – mondja el, hogy Európa, sőt, a világ egyik legjobb egészségügye a miénk?  Mit akarnak még, mit adjunk, hogy kiálljanak a kórházainkért? Fizetésemelést? Jobb körülményeket?

Teremtsék meg maguknak! Foglalkozzanak a pozitív dolgokkal, így Önök is meg fogják látni az egészségügy napfényes oldalát! Kérjenek több hálapénzt, ha úgy van! Én ennek soha nem szabtam limitet, nem is akarok, hiszen, ahogy a régi dakota mondás tartja: „ki mivel bánik, azzal kenődik”, ugye… találják fel magukat, és küldjék azt a két jó hírt, vagy találjanak másik szakterületet, ahol érvényesülhetnek! Úgy hallottam, a közmunka-programban mindig van felvétel, hiszen nem hagyunk senkit az út szélén!

Köszönöm az együttműködésüket!

Hajrá Magyarország, hajrá magyar egészségügy!

Baráti üdvözlettel,
Orbán Viktor”

 

loading...