Baj van: a Orbánék már az ellenzék felszámolására készülhetnek – érik a diktatúra?

Forrás: nol.hu

Nagyon keményen elharapózni látszik a honi politika. Ahhoz persze már régen hozzászoktunk, hogy kampányidőszakban a politikusok egyre keményebb stílusban szólogatnak be egymásnak. Azt is tudjuk, hogy Magyarországon különösen gyorsan tudnak elfajulni a dolgok, ha politikáról van szó. Ám amit a Fidesz lépett, az már túlmegy minden határon.

Alig két napja még, hogy a Fidesz az ellenzék valamennyi vezetőjét megpróbálta „összeSorosozni”, vagyis rájuk fogni, hogy tulajdonképpen az egyetlen céljuk Soros György tervének (miért, van ilyen?) a végrehajtása és a határzár lebontása. Mindezt még az alábbi borzalmas képpel is megpróbálták illusztrálni:

Forrás: Fidesz Facebook
Forrás: Fidesz Facebook

Bár ez az ócska trükk nyilvánvalóan akkora blődség, hogy a fal adja a másikat, de a sok megvezetett Fidesz szavazó, akik sokszor semmilyen más hírt nem hallanak, mint amit Orbán kis kegyencei eléjük raknak, még ezt is képes lehet bevenni. De amit most tettek, az minden határt átlép. Azt is mondhatnám, hogy a demokráciától olyan messzire esik, mint Makó Jeruzsálemtől.

A 444.hu számolt be arról az elképesztő őrültségről, amit Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója mondott, a teljes lakájmédia pedig felfújt. Hídvéghi ugyanis azt merte állítani, hogy

„az ellenzéki pártok, vezetők veszélyt jelentenek Magyarországra.”

Mikor ezt elolvastam, én bevallom, hogy őszintén megrémültem. Ilyen mondatok Oroszországban és távol-keleti diktatúrákban hangzanak el, nem egy európai országban. Ha ugyanis az ellenzéki vezetők veszélyt jelentenek (a kormány szerint) Magyarországra, mi a következő? Razziák? Fekete autó? Börtön? Nyilvános akasztás? Hát hol lesz ennek a határa, hol lehet majd azt mondani, hogy most húzzuk be a kéziféket, mert ennél tovább már azért mégsem mehetünk?

Bizony, nagyon aggasztó folyamatokat látunk. Orbán, hogy hatalmát megtartsa, képes lenne az ellenfeleit is kiiktatni a rendszerből. Ahogy egy igazi diktátor, ő is felszámolná az ellenzéket. Ugyanakkor tegyük fel a kérdést: ha tényleg olyan jól állna a Fidesz, mint amennyire megpróbálják elhitetni, szükség volna ilyen lépésekre a részükről? Nem arról van inkább szó, hogy ők már sejtenek valamit és most foggal-körömmel rúgnak és kapálóznak, mint egy rémült kisgyerek, aki nem akar oviba menni?

A választ persze nem tudhatjuk ma még, de az kétségtelen, hogy aki ilyen kijelentésekre képes, az egyéb gazságokat sem fél elkövetni.

loading...