Rónai Egon nekiment a 444-nek: amit mondott, azt nem teszik zsebre

Forrás: youtube

A nagy médiabotrány

Tegnap óta dúl az interneten a háború két nagy médium között. A 444-en megjelent ATV-t támadó cikkre sorban reagálnak a népszerű televízió sztárjai. Most a mindenki közül legismertebb Rónai Egon is megszólalt. Amit a 444 újságírói kapnak tőle, abban nem lesz köszönet.

Az Egyenes Beszéd jól ismert műsorvezetője az alábbi kemény szöveggel jelentkezett a Facebookon:

„Egy internetes portál “leleplező” és “oknyomozó” cikket jelentetett meg az ATV-ről. Nyilván a megrendelő elégedett.
Lentebb erről egy barátomnak ezt válaszoltam (idemásolom, mert általánosságban is ez a véleményem):
Bemegyek ma este az ATV-be, egy hatalomkritikus – nem ellenzéki, mert az ellenzék is a hatalom része – műsort, tehát a sajtó igazi feladatát képviselő Egyenes beszédet vezetni. Azok lesznek a vendégek, akiket én egyeztettem a szerkesztővel és azt kérdezem, ami eszembe jut. És ez így van mindennap. És így dolgoznak híradós és startos reggeli kollégáim is. A Fórumban arról beszélhetnek az emberek, ami a szívükön van. Ez a lényeg. Meg hogy senki nem mondja meg Vujity Tvrtkonak, hogy lehet-e szociálisan érzékenykednie. Bomberának, hogy szabad-e civilkednie, Kárásznak, hogy kivel „kötelező” szimpatizálnia, Krug Emília vagy én mindenhol, a vendégek pártállásától függetlenül kereshetjük az igazságot. Ez az ATV.

Majd nyíltan meg is szólítja a 444 újságíróját:

Kérlek, ne azt kérd számon egy televízión, hogy a nap minden percében az ízlésed szerint beszéljen. Hanem hogy a legjobb tudása szerint igazat beszéljen és néha (minél gyakrabban persze, ez egy érthető igény) az ízlésed szerint. De ha nem így van, az még nem árulás, nem átállás. Egy sokszínű világ sokféle gondolkodásmódja jelenik meg a televízióban a korábbi egyöntetűséggel szemben.

Végül a kitartó munka mellett letéve a voksát, így zárja a szöveget:

Közben azért mi a valóságban változatlanul végezzük a munkánkat. A tegnapi Egyenes beszédből például ezt ajánlom (tudva, hogy ez kevésbé izgalmas, mint az összeesküvés-elméletek), mert ez egészen biztosan sokkal fontosabb!”

Bárhol is legyen a végső igazság, Rónai Egon kiállását mindenképpen tisztességes lépésnek kell tartanunk.

loading...