„Ági néni felakasztott kutyalánccal a verandára” – brutális dalt írtak Geréb Ágnesről

Fotó: Móricz Simon - nol.hu

„Geréb Ágnes, Geréb Ágnes, úgy hívják, hogy magzatmágnes” – csendül fel a Központi Hatalom dala, amit a halált és maradandó fogyatékosságot okozó gondatlanság miatt elítélt szülésznőről írt a provokatív együttes.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden Geréb Ágnest két év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta hivatásától. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye. Két nagyon régóta húzódó, tragikus kimenetelű otthon szülés ügyében hozott most döntést az Ítélőtábla. Korábbi ítéletekből úgy tűnt, hogy az otthon szülés hazai arcának számító orvos számára kedvezően alakul a per, ám most fordulat következett: Geréb mindenképpen börtönbe megy.

Az ügy évek óta húzódik. A mostani ítélet középpontjában az alábbi két otthon szülés áll, amelyeknél Geréb Ágnes volt az orvos:

  • A 2003 karácsonyán zajló ikerszülésnél az első baba rendben megszületett, ikertestvére azonban a születésekor legalább 12 percig oxigénhiányos állapotba került, emiatt maradandó fogyatékosságot szenvedett, és végül félévesen meghalt.
  • 2007 szeptemberében egy kislány magzat felső válla az édesanyja szeméremcsontjában elakadt, és az ítélet szerint a születést követően a 40 percen át tartó újraélesztése sem vezetett eredményre. A magzat halálát (a 2012-es ítélet szerint) oxigénhiány és a kiszabadítására tett műfogások során bekövetkező nyaki gerincsérülés okozta – foglalta össze az ügyet az Index.

A Központi hatalom nem kímélte a szülésznőt, és míg sokak vehemensen kiállnak érte, az együttes megpróbálta a magzatok szempontjából értelmezni a történteket. Hát, ez lett belőle:

Geréb Ágnes

„Geréb Ágnes
úgy hívják, hogy magzatmágnes

anya hasában utazok minden szép és vidám
Valami furcsa zajra lettem figyelmes anya mondja „szia Ágikám”
tölcsér sósav kalapács nem kellek én a családnak
a kukában végeztem sajnos Ági a kurva anyádat

Hát üdvözlégy méhlakó
te nem leszel földlakó
hahóhahó

én leszek soha nagy gyerek
anya mondja „épp Ágihoz megyek”

pedig terveim voltak pl. feltalálni a rák ellenszerét
iskolába járni csókolózni vagy megfogni egy lánykezét
saját ház kocsi stb. de a tervem mindhiába
ági néni felakasztott kutyalánccal a verandára

Ági néni párnahuzatba tett majd falhoz csapott izomból
elrúgott 30 méterre majd azt kiabálta ezaz gól
aberrált egy nőszemély nem volt neki még elég
turmixgépbe tett majd mondta készen áll a magzatshake”

loading...