Egy módon kerülheti el Orbán Ceausescu sorsát – megdöbbentő kijelentést tett a Kossuth-díjas magyar író

FORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA / SZECSŐDI BALÁZS

A HVG legfrissebb számában nyilatkozik Konrád György Kossuth-díjas magyar író, esszéíró, szociológus. Némely kijelentése minket is meglepett.

„Göncz Árpádot a köztársasági elnökségre, Demszkyt a főpolgármesterségre, Darvas Ivánt a képviselőségre beszéltem rá, legyenek kiválóságok. Beváltak, és a mostani rezsimnél jobbat, polgári demokráciát reméltünk a rendszerváltástól”

– emlékszik vissza az író.

Konrád beszélte rá Sorost, hogy támogassa Orbánt

Konrád úgy vallja, ő volt az, aki meggyőzte Soros Györgyöt, hogy támogassa a jelenlegi miniszterelnököt. Konrád azt állítja, már 1989-ben átlátott Orbánon. Nagy Imre újratemetéséről azt meséli:

„Tudtam, hogy abban állapodtak meg a Történelmi Igazságtétel Bizottsággal, hogy a kelet-európai diktatúrákban élők védelmében most még nem hozza szóba az orosz csapatok kivonását, de megszegte a megállapodást. Felelőtlen volt, mert felejthetetlenné akarta tenni magát.”

A NER jövőjével kapcsolatban azt mondja: megnyugtatásul úgy látom, hogy nagyobb erő húzza a magyarokat is az Európai Unióhoz, mint a diktátoraikhoz.

„Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen.”

– figyelmeztette Konrád Orbánt.

loading...