Orbán olyat lépett, ami mindenkinél kihúzta a gyufát: összeomolhat az egészségügy

Kihagyta a vasat a vasbetonból a MÁV vonalain Mészáros Lőrinc cége
Forrás: MTI

Az egészségügy veszélyben van

Ha valamiben teljes az egyetértés ellenzéki oldalon, akkor az mindenképpen az lehet, hogy az állami egészségügy sürgős és haladéktalan, mondhatnám, életmentő beavatkozást igényel. Ám a miniszterelnök csak cinikusan nevet. Megoldás helyett tovább súlyosbította a helyzetet. Meddig tartható még ez az borzalmas állapot?

Idén szeptemberben született egy összellenzéki megállapodás, amelyben a demokratikus pártok szakértői egyértelműen kijelölték az utat, amin haladnia kell az országnak ahhoz, hogy elkerülje a totális egészségügyi összeomlást. Eszerint a társadalombiztosítás azonnali helyreállítása, egy önálló egészségügyi minisztérium felállítása, a hálapénz megszüntetése és a radikális béremelés nem tűr további halasztást. Ez logikus is: mindannyian tapasztaltuk már, ha (szerencsétlenségünkre) kórházba kellett mennünk hosszabb-rövidebb időre, hogy milyen leterheltek az ápolók, az orvosoknak alig van idejük ránk és a várólisták embertelenül hosszúak.

A megoldás józan ésszel is belátható. Több pénzt kell a kórházainkra, orvosainkra és ápolóinkra fordítanunk. Erről is szól az ellenzéki javaslat.

Erre Orbán Viktor miniszterelnök gyakorlatilag cinikusan a magyar nép arcába röhög!

A pénzt, amit az életmentő fejlesztésekre fordíthatna, inkább tékozlón pazarolja. Ekkora gátlástalanságot már régen láttunk!

A pazarlás netovábbja

Az index.hu számolt be egy egészen döbbenetes hírről. Szinte szégyellem, hogy erről írjak, mert így karácsony és szilveszter között mindannyiunknak pihennünk és feltöltődnünk kellene. De ez a helyzet annyira bicskanyitogatóan aljas, hogy muszáj mindenkinek tudnia róla. Orbán ugyanis ismét 37 milliárd forintot vágott hozzá a focihoz. Ez pedig elképesztően hatalmas összeg. Hogy értsük, ennyi pénzből

egy közepes magyar város minden kiadásával együtt akár két évis el kényelmesen el tudna működni!

Hát akkor ennyiből hány kórházat lehetne felújítani? Hány nővérnek lehetne magasabb fizetést adni, jobb körülményeket teremteni? Hány betegnek lehetne még gyógyszert támogatni és mennyi új vizsgálati gépet vásárolhatnánk, hogy hamarabb kerüljenek sorra azok, akiknek ma hónapokig kell várni egy-egy vizsgálatra?!

De nem, Orbán inkább az alábbi dolgokra költ: 10 milliárdért építtet egy új stadion Nyíregyházára, 15 milliárdért az FTC stadion szomszédságában épülő „Fradivárost” fejleszti, és felújíttatja a dorogi, mogyoródi stadionokat, na meg Kisvárda fociakadémiáját. A maradék 8 milliárdból határon túli foci-ötleteket támogat.

Mi ez ha nem eszetlen őrület, tékozló pazarlás? Mi ez, ha nem a magyar emberek teljes szembeköpése?

 

 Miközben az egészségügyünk az összeomlás szélén, miközben emberek ezrei jutnak túl későn a megfelelő kezeléshez, tényleg focira kell pazarolni a pénzt? Ráadásul ennyit? Nem! Ki kell mondanunk, hogy a miniszterelnök most átlépett egy nagyon súlyos határt: immáron nyíltan és pofátlanul az életünkkel „focizik”.
loading...