A Filozófus kikelt magából: nem illő szavakkal üzent Semjénnek

Semjén most túllépett egy határt

Gábor György, filozófus tevékenységéről az Ellenszél is gyakran beszámol. Vitriolos stílusával és mély filozófia-teológiai műveltségével rendszeresen világít rá az Orbán-rendszer hazugságaira visszásságaira és botrányos nagyotmondásaira. Éppen ezért fontos, hogy üzenete minél többekhez eljusson.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Semjén Zsolt nevű népnemzeti-nagykeresztény most nagyon mélyen megsérthette a Filozófust, mert Gábor György olyan szavakkal üzent neki, amelyeket bizonyára nem volna illendő egy szalonban nagyközönség előtt is kimondania. Gábor György Facebook posztja finoman melegít be:

„a nagy történettudós, Semjén azt mondta, hogy „a jakobinus, kommunista, liberális és ’68-as ideológiák mind a szabadkőműves hagyományokból származnak és relativizálják a kereszténységet.”

Ezzel gyakorlatilag a Semjén és társai által vakon benyalt bugyuta összeesküvés-elméleteket parodizálja, miközben ugyanazzal a mozdulattal lerántja a leplet a politikus éktelen műveletlenségről is. Ám a Filozófus nem áll meg finom szurkálódásnál:

„Végre most már tisztában vagyok Mozartnak az egyetemes kultúrtörténetben elfoglalt helyével.”

Mozart ugyanis szabadkőműves volt. Gábor György ezzel tehát kifigurázza Semjén ostoba érvelését. Ha ugyanis Semjénnek igaza volna, akkor Mozart, a világtörténelem egyik legzseniálisabb zeneszerzője maga is része lett volna (egyszerre!) a jakobinus, kommunista, liberális és ’68-as ideológiák kidolgozásának. Ami akkora őrületes blődség, hogy a fal adja a másikat.

Végül Gábor György beviszi a balegyenest:

„Semjén kedvéért pedig még ma meghallgatom Mozart egyik kantátáját, amelyet akár a mi nagy Nemzeti Vadászunknak is ajánlhatott volna a zeneszerző. A kánon címe: Leck mir den Arsch fein recht schön sauber, K.382d, 1782 körül – magyarul: Ugyan nyald már ki szép tisztára a seggem.”

Mozart neves szerzeményét itt akár meg is hallgathatják. Ha egyetértenek, üzenjek önök is Semjén Zsoltnak a zeneszerző és a filozófus magvas gondolataival!

 

loading...