Vágó István hősként viselkedett: Orbántól védett megy egy bajba jutott nőt

MTI

Vannak még lovagok

Azt szoktuk mostanában gondolni, hogy már nincsenek igazi hősök és gáláns lovagok, akik megmentik a bajba jutott hölgyeket. És talán abban van is némi igazság, hogy már nem viselünk fényes páncélt, nem lóbálunk kardot és a sárkányok is régen kihaltak. A lovagiasság azonban nem veszett ki. És erre Vágó István az ékes bizonyíték.

Történt ugyanis, hogy a parlamentben az Orbán nevű öreg király annyira eltelt önnön dölyfösségétől, hogy  mikor Demeter Márta szigorúan kérdőre vonta, az ellene felhozott vádakra csak egy cinikus „Boldog karácsonyt!” vakkantott válaszul, majd ördögi mosollyal az arcán visszaült a helyére. Mintha mi sem történt volna, mintha rá nem vonatkoznának a törvények. A felvételt itt lehet megtekinteni:

Vágó István erre nagyon felpaprikázhatta magát, mert azonnal a bajba jutott és megsértett hölgy védelmére kelt a Facebookon:

„Az a baj ezzel a jelenettel, hogy ma Magyarországon tömegek nem értik, miért arculcsapása ez a demokráciának, a parlament tekintélyének, a jogállamiságnak.
Sőt, hazánkban sokkal nagyobb tömegek törnek ki kárörvendő röhögésben és ünneplik ezt a botrányos választ, mint ahányan szégyenszemre a fideszes padsorokban tették.
Ezeknek a tömegeknek ez kell. „Mit képzel ez a nő magáról? Hogy beszél a miniszterelnök úrral? Orbán a mi vezérünk, jól megmondta neki!”
Hát ezért is reménytelen az ellenzék helyzete. Ilyen eszközöket egyszerűen szégyell alkalmazni.
És jól teszi.”

Szerencse, hogy vannak még lovagok, akikre számíthatunk. Bárcsak többen volnának!

loading...