Iványi Gábor leleplezte Orbán titkát: innen már nincs visszaút, az ítélet kemény

Forrás: nol.hu

A lelkész ítélete

Minden korban vannak  olyan emberek, akik erkölcsi mérceként szolgálhatnak az olyan  egyszerű emberek számára, mint mi vagyunk. Ezek az emberek – költők, zenészek, nagy gondolkozók – képesek arra, amire mások nem: kimondják a kimondhatatlant. Iványi Gábor, lelkész is ilyen ember lett, amikor leleplezte Orbán Viktor sötét titkát.

Iványit annak okán szólaltatta meg a 168 óra (és számolt be a 24.hu), hogy még a múlthéten Nobel-békadíjra jelölte Soros Györgyöt. Mint a lelkész elmondta:

„olyan mérhetetlenül szégyellnivaló és sátáni, amit vele műveltek, hogy nem volt jobb ötletünk arra, miképpen lehet ez ellen valamit tenni. De valamit tenni kellett.”

Iványi kerek-perec kijelenti, hogy Orbán Viktort sátáninak tartja. És egy lelkész szájából, aki alapvetően azért küzd, hogy az emberek lelkét megmentse, félelmetes állítás. Hát milyen ember lehet az, akiben már Iványi sem látja a jónak már a  szikráját sem? Talán ezért is gondolja a lelkész úgy, hogy

„Még ha gyenge is a hang, egy adott időszakban igenis megrengeti a némaságban vagy a csak saját hangja által betöltött űrben előretörő hatalmat.”

Márpedig a sátáni hatalommal szembe kell szállni. Ez kétségtelen.

Hűség önmagunkoz

Iványi szerint egyébként „teljesen értelmetlen a háborúskodás, béke kellene a jó ügyekhez, mert a mostani helyzetben csak túlélni, vigasztalni, szökni lehet, abnormális állapot ez, ahogy az is, ha valaki újabb és újabb ellenségeket keres, míg végül már nem marad más, és maga ellen kezd küzdeni.” Majd  hozzáteszi, hogy

„Ilyen időszakban az emberek föladják, megkeserednek, vagy hasonulnak ehhez a rendszerhez. Olyan ez, mint amikor a terroristák által túszul ejtett emberek egy idő után szimpatizálni kezdenek fogvatartóikkal, sőt, még szerelmek is ki tudnak alakulni. Bonyolult az emberi lélek.”

Fontos ez: nem engedhetünk az éberségünkből. Nem  kényelmesedhetünk bele a Fidesz posványába, hiszen pontosan erre játszanak. El akarják érni, hogy elfelejtsük a szabadság ízét és a bátorság erejét. Végezetül

„azért nem szabad megalkudni egy ördögi hatalommal, mert önmagunk feladása nem ér ennyit. Bele kell mondani az arcába, hogy visszaél a jogalkotás ethoszával, hogy csalással jut hatalomra, hogy a másféle hangok elhallgattatásával manipulálja az embereket, ami bűn.”

Iványi Gábor ma egy ország lelkésze lett. Fontos lenne, hogy mindenkihez eljusson a hangja.

loading...