Hatalmas pofont kapott a Momentum: nem akartak összefogást, keményen megbüntették őket

Az ellenzéki blokk támogatói nem tűrik jól ha valamelyik szereplő önös érdektől vezérelve nem hajlandó együttműködésre a többi változást akaró párttal. 

 

  • Az egyikük Raskó György mezőgazdasági vállalkozó, korábbi államtitkár (vele itt közölt a b1.blog  interjút).
  • A másikuk Bojár Gábor informatikai vállalkozó, a Graphisoft alapítója.

Az utóbbi most nyilvánosan jelentette be, hogy kiszáll a Momentum mögül. Bojár a 168 órának nyilatkozott:

A Momentum nagy csalódást okozott azzal, hogy elzárkózik mindenféle együttműködéstől. Ez számomra azt jelenti, hogy a 2018-as kormányváltásról már lemondtak, és a párt vélt hosszú távú érdekeit fontosabbnak tartják, mint az ország történelmi érdekét.

Ezzel gyakorlatilag megüzente, hogy

a Momentum változtasson a stratégiáján, különben tőle nem jut több pénzhez.

  • A Momentum eddig elutasította a részvételt az MSZP, illetve korábbi miniszterelnökjelöltje, a kedden lemondott Botka László által javasolt választási együttműködésben.
  • Valamint a Juhász Péter Együtt-elnök szorgalmazta Új Pólusban is, amelyik az Együtt és a Momentum mellett az LMP és a Párbeszédből állna.

Mint az interjúból kitűnik, Bojárt az utóbbit preferálná:

Úgy érzem, a kisebb demokratikus pártoknak az úgynevezett új pólus szövetség hozhat többletszavazatot. Rengeteg olyan választó van, aki sem az MSZP-re, sem Gyurcsány pártjára nem akar szavazni. A Jobbikot pedig nem tartom demokratikus pártnak. A közös indulásra azért van szükség, mert külön-külön kicsi az esélyük a parlamentbe bejutni, és az Európa, a demokrácia és a jogállam melletti kiállás prioritásában egyetértenek.

A Momentum másik támogatója, Raskó György, aki szintén arcát adta a párthoz, épp a B1 blognak nyilatkozta bő hónapja, hogy nem állnak Orbán leváltás útjába. Ehhez képest a Momentum eddig mindenkivel elutasította együttműködést.

forrás: b1.blog.hu

loading...