Zseniális képpel mutattak rá Orbán pálfordulására az ARC kiállításon, de lecsapott a hatalom

„Peták Dénes, Időhurok című, kiállított képét az általa felhasznált fotó szerzőjének kérésére, felszólítására és a szerzői jogról szóló törvény alapján holnap felül kell ragasszuk a Vigyázat, civilek! 17. ARC közérzeti kiállításon” – így tájékoztatta a publikumot az ARC-kiállítás a Facebook-oldalukon.

Történt ugyanis, hogy egy kreatív beküldő Orbán Viktor egyik kultikus fényképét állíttatta ki az ARC-on, ahol eredetileg két rendőr szorítja nyakához a gumibotot a jelenlegi kormányfőnek még 1989-ben. 2017-re azonban a miniszterelnök olyan pálforduláson ment keresztül, amely a rendőrök szerepét kicserélte az egykori rendszerváltó-forradalmár személyiségével. Erre akart rámutatni Peták Dénes, aki a rendőrök arcát kimontírozta, és helyébe Orbán Viktor mostani fotóját helyezte el.

A művészi áthallást nem mindenki értékelte. A semmiből „előkerült” a kép eredeti szerzője, aki perrel fenyegette az ARC kiállítást.

arc

Ebből mindössze egy dolog következik: a kép készítője fején találta a szöget, a képre adott válaszreakciónál mi sem bizonyítja jobban, hogy Orbán az ifjú lázadóból elnyomó rendőrré vált.

Köszönjük, miniszterelnök úr, hogy megerősített minket ebben!

loading...