Ha jól akarsz szórakozni, nézd meg, hogy köpte szembe magát Semjén Zsolt!

Forrás: nol.hu

Körvonalazódni látszik kikre gondolt Semjén Zsolt, mikor azt mondta, tudomása van olyan népcsoportokról, akik nem fizetnek adót. A pontosság kedvéért idézném szavait: „PC módon fogalmazva, tudnék olyan népcsoportot, pontosabban olyan csoportokat mondani Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk.”

Korábbi cikkünk mely már foglalkozott Semjén Zsolt kijelentésével, itt olvasható, azóta viszont újabb dolgok derültek ki az ügyben, melyeket érdemes megosztani, és melyek talán rávilágítanak kikre gondolhatott Semjén.

Ha egy kicsit visszamegyünk az időben, egészen 2012-ig, akkor kiderül, hogy Semjén Zsolt összesen 0 forint (nulla forint!) adót fizetett, többek között a családi adókedvezménynek köszönhetően. Több kedvezményt is kihasználva, Semjén családja összesen havi 200 ezer forint kedvezményt kapott. Szegény nagyon rá volt szorulva, 19,7 milliós jövedelme után 2,3 millió forint adókedvezményt vett fel, így lényegében egyetlen adóforintot nem kellett befizetnie.

De 2012-ben nem Semjén volt az egyetlen politikus, aki átlag alatt adózott kihasználva az adókedvezményeket. Sőt, többségük azóta is rendszeresen nyúl ilyen kedvezményekhez.

Forrás: nol.hu
Forrás: nol.hu

Így talán elképzelhető, hogy Semjén kijelentésében mikor a népcsoportokra, csoportokra utalt, valójában magukra, azaz a politikusokra gondolt?

Mindenesetre elég furcsa, hogy pont az hőbörög a legjobban, aki bizonyíthatóan nem fizetett adót, miközben magyar átlaghoz képest jócskán magasabb a fizetése.

 

 

Forrás: kettosmerce.blog.hu

loading...