A jobbikos képviselő olyasmit tett egy EP-ülésen, ami még anno Csurkának is sok lett volna

Forrás: jobbik.hu

Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy Balczó Zoltán a Jobbik egyik fő üdvöskéje ülve maradt egy olyan gesztusértékű megemlékezésen, ahol még a legszélsőségesebb politikusok is felálltak.

„Ez a Jobbik valódi arca! Az Európai Parlament strasbourgi ülésén megemlékeztünk a nemrég elhunyt francia liberális politikus Simone Veilről, az EP első elnökéről, a Holokauszt egyik nehéz sorsú túlélőjéről. Igen, jól látják a képen: az egyébként mérsékeltebb hangot képviselő jobbikos Balczó Zoltán ülve maradt a főhajtás idején. Ha bárki azt gondolja, hogy ez az Európa-ellenes szélsőjobboldali párt (vagy épp a hasonlóan Európa-ellenes, putyinista Fidesz) fogja az európai értékek fősodrában tartani Magyarországot, az súlyosan téved” – írja Ujhelyi a Facebook-oldalán, és az alábbi képet is mellékelte:

balczo

A Jobbik mézes-mázas arculatáról eddig is tudtuk, hogy csak álca, de hogy már egy holokauszt-túlélőre való megemlékezés is „túl liberális” legyen nekik, arra azért nem gondoltunk. Balczó ráadásul nem a legkarakánabb politikusuk.

Mi van a radikálisabb szárnnyal? Ők le is köpték volna? Gyakorlati megoldások helyett ideológiai posvány – ez a Jobbik, ezek a jobbikos politikusok.

loading...