Ijesztő: kiderült, hol volt Rogán Antal a tüntetések idején – nem fogod elhinni!

MTI fotó - Kovács Tamás

Százezrek vonulnak az utcán, hogy kifejezzék egyet nem értésüket a kormány intézkedéseivel kapcsolatban, Rogán Antal pedig egy nagyon furcsa helyen tartózkodik ezalatt. Olyan helyen, ahol semmiféle konkrét feladata nem lenne, sőt, ottlétével csak még inkább támadási felületet ad magának. Arra azonban nem gondolt, hogy ez ki fog derülni.

Délután öttől hajnali kettőig tartózkodott Rogán Antal az ORFK központjában április 2-án a Jobbik értesülései szerint. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője meg is kérdezte a miniszterelnöktől, hogy mit csinált a minisztere a rendőrségen, miközben akkor zajlott az egyik legelső CEU-tüntetés – írja az Index.

Április 4-én fogadta el a parlament az úgynevezett CEU-törvényt, előtte vasárnap vonulásos tüntetést tartott több ezer tiltakozó. A tüntetésen nem történt semmilyen atrocitás, de később az egyik külföldi résztvevő (majd egy szervező is) azt állította, hogy rendőrnek látszó egyenruhások keresték fel a lakásán. A rendőrség cáfolta, hogy közük lenne az ügyhöz.

Rogán tehát a rendőrség legfőbb szervénél volt, ha igaz, amit a Jobbik állít? Mit csinálhatott? A műveleti szobában nézte a kamerákat, és várta, hogy hátha kitör a forradalom, hogy fel tudjon szaladni a tetőre a helikopterébe?

Esetleg ő maga irányította a tüntetésen megjelent rendőröket? Tanácsokat adott? Elképzelésünk nincs. Annyi viszont biztos, hogy nagyon rossz előjel, ha egy politikus az egyik legjelentősebb ellenzéki megmozduláson annál a hatóságnál van, amelyiknek a legfüggetlenebbnek kellene lennie…

 

loading...