Vágó meg akarta vásárolni az ATV 51%-át, 47 milliót adott át Rónai Egonnak

Különös adást mutattak be az ATV-n. Rónai Egonnal beszélgetett Vágó Gáborral, volt LMP-s képviselővel, a Korrupcióellenes Szövetség jelenlegi aktivistájával az Egyenes Beszéd című műsorban.

Vágó Gábor megkérte Rónai Egont, hogy játszanak egy játékot, így a politikus Mészáros Lőrinc bőrébe bújt, és ajánlatot tett az ATV 51%-ának megvásárlására. Amikor a műsorvezető közölte, hogy a csatorna nem eladó, Vágó egy köteg Orbán és Mészáros arcképével díszített bankjegyet eltett az asztalról, majd az adóhatósággal kezdte el fenyegetni Rónait, aki közölte, hogy minden rendben van, nyugodtan vizsgálódhatnak a televízió körül. A politikus egy újabb köteg bankjegyet tett el, és közölte, hogy 98%-os különadóval fogják sújtani a Magyarral kezdődő és ATV-vel végződő csatornákat. Végül az ATV-t nem sikerült megvásárolni élő adásban, de Rónai Egon kapott egy 47 milliós bankjegyet „napi gázsiként” amit aztán a műsor közepén visszaadott, elkerülve a lekenyerezés látszatát.

A játék arra szolgált, hogy Vágó szemléltesse: nincs olyan magyar cég, amely biztonságban van Mészáros Lőrinc karmaitól.

Egy példát említett, az Esma plakátokat, amit Simicskától vettek el, törvényi eszközöket bevetve, majd amikor Garancsi Istvánhoz került, akkor feloldották a törvényi korlátozást. Az egész arra mutat rá, hogy a teljes magyarországi törvényhozás egy üzleti érdekkör rabságában sínylődik.

„Ajándékot is viszünk a miniszterelnöknek”, tért vissza a mai tüntetéshez Vágó. A luxus tobzódik, miközben a kormányfő utcájában töredezett az aszfalt, nem működik a kút.

„Felcsút az ország szimbolikája, mert a Pancho Aréna díszpáholyában dőlnek el az ország ügyei a parlament helyett, másrészt nem Felcsút fejlődik csak egy szűk kör. Párezer ember hatcsillagos szállodába járhat, mert megengedheti magának, hogy virítsa a lóvét, milliók pedig nélkülöznek.”

A rendszer a félelemre épít, ha megmutatjuk, hogy nem félünk, akkor a rendszer alapjai is megbomlanak, ezért megyünk Felcsútra, ahol tiltakozhatunk, és ahol biztos ott lesz Orbán Viktor, mert kedvenc csapata bajnokavatója lesz szombaton, és akkor majd meghallja a hangunkat – mondta a műsorban Vágó Gábor.

loading...