Megszületett a döntés arról, hogy a Fidesz 9 év után emeli-e a családi pótlékot

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

1900 milliárd forint közvetlen támogatást kapnak a családok 2018-ban, és ez a szám a 2010-es támogatás duplája – mondta szerda reggel az ATV Startban Novák Katalin, az EMMI államtitkára.

De mégis miféle támogatásról van szó?

Ha esetleg azt gondolnánk, hogy a családi pótlék emeléséről, tévedünk, ugyanis a kormány egyetlen forinttal sem fogja azt gyarapítani.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy ma egy átlagos jövedelemből élő két gyermekes család egyáltalán nem fizet személyi jövedelemadót. Novák Katalin hozzátette: az is igaz, hogy a családi adókedvezményhez dolgozni kell. Az államtitkár szerint ugyanakkor

a kormány megteremti a lehetőséget a munkához.

A Portfolió április végén arról írt, hogy a gyorsuló népességfogyás miatt gyermekvállalást ösztönző családtámogatásokat vezetne be és szélesítene ki a kormány. Hozzátették, hogy a demográfiai program keretében az alanyi jogú támogatások szélesítéséről is szó lehet. A lap arról írt, hogy ez jelentheti a jelenlegi támogatási formák emelését: például a családi pótlék összegét, amit 2008 óta nem emeltek.

Kedves szülők! Ne várják a sült galambot, hiszen szeretett kormányunk megteremti a munkához való lehetőséget. Miért is akarnának családi pótlék emelést, mikor dolgozni is lehet, nemdebár?

Amíg ezt a cikket olvasták, már egy teljes járdaszegélyt megtisztíthattak volna a közmunka-programban. Gyerünk-gyerünk, munkára!

loading...