Lendvai Ildikó áll a Momentum mögött, és a Csillagok Háborúját is ő rendezte!

Fotó: origo.hu

Lendvai Ildikó Facebook-kiírásában ismertette frappáns szövegezéssel azt az összeesküvést, amit a csepeli fideszes polgármester, valamint a kormánypárti sajtó leplezett le. Ha már lelepleződött, hát csináljuk rendesen, gondolhatta a politikus. Őt idézzük most:

„Fontos ember vagyok, ehhez többé nem férhet kétség. Csepel fideszes polgármestere (és nyomában a kormánylap) leleplezett. Közgyűlési hozzászólása szerint én készítettem fel a Momentumot a hazaárulásra, titkos találkozón egy angyalföldi (persze! a bolsevik bűntanya!) könyvtárban.

Az persze elég unalmas, hogy egy politikai párt politikusai visszatérően becsületsértéssel felérő vádként használják, ha szerintük valakinek bármi köze van a -fuj!- politikához. Én ugyan nem szégyellném a Momentumot, de sajna, csak egy nyilvános rendezvény közönségében ültem egy pódiumbeszélgetésen, amelyen két momentumos szerepelt.

Ezen a logikán azt is bevallhatom, hogy én rendeztem valamennyi színdarabot és filmet, amelyet valaha néztem, beleértve a Csillagok Háborúja legutóbbi részét, amelyet unokával kellett megtekintenem. Vagy én lehettem a rendező, vagy ő, az tuti, elég nem szép, hogy pénzt kértek tőlünk a jegyért. De ami valóban aggaszt: a rendezvény a valóságban nem könyvtárban, hanem könyvesboltban volt. Atyavilág! Lehet, hogy némely fideszes politikus nem pontosan ismeri a kettő közti különbséget, és a könyvesboltból mindeddig ingyen szokta hazahordani a lapozgatni valót? Igaz, talán visszaviszik, miután kiszínezték.”

Megkerestem a hivatkozott cikket, amely a csepel.info oldalon jelent meg. Többek között ezt írja a szerző:

„Egy ismerősöm azt állítja, hogy Lendvai Ildikó az egyik tanácsadója a Momentum Mozgalomnak. Elmondása szerint Lendvai oktatta őket arra, hogyan használják ki az olimpiát politikai céljaikra.”

Nektek mit állít az ismerősötök? Kicsoda valójában Lendvai Ildikó? Én úgy hallottam, hogy maga Soros György!

loading...