Sváby András felvette a kesztyűt a TV2-vel szemben – berobbanásra készül

Fotó: Origo.hu

Interjút közölt Sváby Andrással az Index. A műsorvezető 2007 óta nem tévézett, pedig előtte a TV2 hétvégéje elképzelhetetlen volt nélküle. A Napló című műsor egyik legismertebb arca volt, mellette műsorokat gyártott a TV2-nek. Kipróbálta magát reggeli műsorban és vetélkedőben is, volt főzőcskés műsorban díszceleb, idén tavasszal pedig az ATV-n indítja újra a Naplót.

Azt gondolhatnánk, hogy egy Sváby András kaliberű médiaszemélyiséget bombázzák a csatornák különféle ajánlatokkal, holott ez egyáltalán nincs így. Arra a kérdésre, hogy miért épp most tér vissza a képernyőre, a műsorvezető úgy válaszolt: mert most kerestek meg.

„Olyan ajánlat, ami engem érdekelt volna, nem volt. Kerestek különféle műsorokba vendégnek, játékosnak, ilyen celebizének, de azokat 90 százalékban elutasítottam, mert nem volt kedvem így visszatérni. Önpromóra sem volt semmi szükségem. Egy alkalommal mondtam igent, az RTL Vacsoracsata című műsorára, ami közvetlenül a távozásom után volt. Igazából komoly megkeresés nem volt. A közelmúltban volt egy másik típusú ajánlat is – érdekes, hogy a dolgok ilyen egyszerre történnek néha.

A Hír TV-s felkérésre gondol?

Igen. Halál korrektek voltak velem, szóval annyira nem is tárgyalnám ki a dolgot, de végül az ATV mellett döntöttem.

Miért pont az ATV, és nem a Hír TV?

Mert azt gondolom, hogy ha egy pillanatfelvételt készítünk a mai magyar médiahelyzetről, és most csak a tévékről beszélek, akkor az RTL mellett az ATV és a Hír TV vállalható, azzal a felhanggal, hogy ugye a Hír TV nem volt mindig az. A döntés oka szakmai volt, egyszerűen jobb ajánlatot adott az ATV, és nem a fizetésre gondolok. Itt olyan műsort csinálhatok, amihez tényleg van kedvem, ennyi az egész.

Mi lesz a címe végül? Több verzió volt.

Heti Napló Sváby Andrással. A Napló szót műsorcím tekintetében szerintem levédette a TV2, de a nevemet ugye nem tudják, a Heti Napló szóösszetétel meg van annyira általános, hogy azzal sem tudnak mit kezdeni. Olyan, mint a híradó vagy az étterem, bárki használhatja. Nem is volt jelzés arról, hogy perelni akarnának.”

Sváby az interjúban elmondja, hogy Kálmán Olgával nagyon jó viszont ápol, viszont Hajdú Pétert egyáltalán nem is ismeri, néhányszor találkozott vele, és még csak telefonszámot sem cseréltek. A kesztyűt viszont fel fogja venni, és ahogy fogalmaz: „A TV2-t azért szeretném elverni néha, ez a Frizbinek is összejött.”

Sok sikert Svábynak!

loading...