Orbán beszólt az oroszoknak: „lehet, hogy az olaj keletről jön, de a demokrácia mindig nyugatról érkezik” (videó)

Photo: EUobserver

Igaz, hogy nemrég járt itt Putyin, aki láthatóan teljes kontroll alatt tartott a kormányfőt, mi mégis a magyar miniszterelnök szavait fogjuk idézni, mégpedig azokat a szavakat, amelyek jól odamondanak az orosz elnöknek. Szó szerint, ahogy ezt Orbán kiejtette a száján:

„Mit tudunk mi innen üzenni a jövőnek a nálunk fiatalabbaknak? Mi nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most visszajöjjenek az ablakon. Az oroszoknak, a Szovjetuniónak, meg a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. Azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon. Azt üzenjük az utánunk jövő generációnak, hogy ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi új nyugat nemzedékünk kiküzdött magának, abból most egyszerűen demokrácia nélküli többpártrendszert csináljanak.”

Bővebben ebben a videóban hallgathatjátok meg a miniszterelnököt. Mielőtt bárki reménykedni kezdene, hogy Orbánnak megjött az esze, el kell, hogy keserítsük, ugyanis ez a felvétel 2007-ben készült, amikor még a Fidesz ellenzékben nem ápolt olyan baráti viszont a demokráciát sárba tipró Putyinnal, mint ma. Valószínűleg, ha tehetné, ezt a videót eltüntetné az internetről, hogy soha ne akadjon rá senki, de mivel ez nem így működik, kénytelen elviselni, hogy mi megtaláltuk, és az olvasók elé tárjuk.

Ha megnézted a videót te is látod, hogy Orbán pár év alatt olyan szélkakas-hadműveletet hajtott végre, mint társai, akik az MSZMP ügynökei közül kerültek ki, mint a legnagyobb demokraták. Nem kell többet hozzáfűzni, ezek a képsorok mindent elmondanak.

Oszd meg ezt a cikket, hogy mások is lássák, mit gondolt még néhány esztendeje a mi drága Viktorunk!

loading...