Történelmi bejelentés: a Fidesz karácsonyra kifizeti Farkas Flórika 1,3 milliárdját

Kép forrása: MTI

A kormány 1,3 milliárd forint erejéig átvállalja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) adósságát az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az ORÖ a még fennmaradó adósságát magasabb törlesztőrészlettel és fennálló ingatlanvagyonának fedezetével törleszti majd. Balogh János, a roma önkormányzat elnöke segítséget kért adósságrendezési szakértő bevonásához – tették hozzá. A Emmi arra is felhívta a figyelmet, hogy az ORÖ korábban megállapított szabálytalanságaival szemben folytatódik a vizsgálat.

Történelmi bejelentés

Tulajdonképpen nem igazán volt még arra példa, hogy egy szervezet éléről egy évig ne jelentkezzen egy támogatás gondozója, majd vizsgálat induljon ellene, és ennek fejében az adófizetők pénzéből ki is fizessék a szürke ködben felszívódott százmilliókat. Az Emmi mostani bejelentését nyugodtan bélyegezhetjük történelminek.

A támogatással kapcsolatban pedig arra emlékeztettek, hogy a kormány eddig több mint ezer milliárd forint összegben vállalta át a települési önkormányzatok adósságát. Ezzel is nyomatékosítva, hogy teljesen rendben van Flóri sarának tisztázása.

A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint 1,3 milliárd forint támogatást kap az ORÖ. Írtunk már róla, hogy a Fidesz az eltűnt integrációs pénzekre úgy reagált: ők munkát akarnak adni a cigányoknak segély helyett.

Ha valaki érti, mi történik ebben az országban, szóljon nekünk is, mert mi teljesen elvesztettük a fonalat…

loading...