Drasztikus nyugdíjemelés jöhet: 456ft-tal adna többet a kormány

A beharangozott radikális nyugdíjemelés 0,9% helyett akár 1,6%-os növekedéssel is járhat, feltéve, ha ehhez teljesülnek azok a feltételek, amelyek még csak körvonalazódni látszanak. Ennek ellenére Orbán Viktor a Kossuth rádióban jelentette be az örömhírt. Kiszámoltuk, mennyit is jelent ez összegszerűen.

Az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege havi 28 500 Ft. Ezt azok az emberek kapják, akik idős korukra a legkiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnek. Ha feltesszük, hogy Orbán Viktor elképzelése teljesül, és megvalósulhat az 1,6%-os emelés, ezek a nehéz életkörülmények között élő nyugdíjasok kimászhatnak végre a slamasztikából. Nem kell többé fűtetlen lakásban tengődni, napi egyszer (vagy egyszer sem) étkezni, ugyanis az emelés hatására bőven elég pénze lesz még a minimális nyugdíjat kapóknak is ahhoz, hogy rendes életet éljenek. Ha ügyesen spórolnak, akár még a Kövér László által felavatott luxushotelben való nyaralásra is futja.

28500Ft-nak az 1,6%-a nem kevesebb, mint 456Ft.

Sikeresnek nevezte a magyar gazdasági modellt, a munkaalapú gazdaságot Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Azt mondta: azért nőhet jelentősen a minimálbér és csökkenhet a társasági adó, mert az ország gazdasági alapjai rendben vannak, a pénzügyi rendszer stabil.

Kitért arra is, hogy ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és az annak következtében magasabb infláció lehetőséget ad magasabb nyugdíjemelésre. (A magasabb a 456ft-ot jelenti, egyébként ennek majdnem a feléről van szó az eredeti tervek szerint.)

Ideje megköszönnünk Orbán Viktornak, hogy ennyit foglalkozik velünk! Ha te mégsem érzed a törődést, oszd meg ezt a cikket, hogy mások is lássák, mennyi is a nyugdíjemelés valójában!

loading...