Gyász: szörnyű tragédia történt Farkas Flóriánnal

Farkas Flórián kisgyermekként ugyanolyan volt, mint a többiek. Játszott, zajongott, nem szerette a tökfőzeléket, viszont gyakran álmodozott. Szerette volna, ha felnőtt korában gazdag lesz, kitör a közegből, ami lehúzza őt, és felemelkedik. Flórián megvalósította az álmait.

Jött aztán az a program, ahol 1,6 milliárd forintból segíthetett volna másoknak is felemelkedni. Eljuttathatta volna ezt az összeget szakmai úton a romáknak, akik számítottak rá. Ő azonban elővette munkaszerződését, ránézett a havi jövedelmére, és nem volt vele elégedett. Emiatt elkezdett másképp viszonyulni ehhez az 1,6 milliárd forinthoz. Az általa vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elsősorban irodavásárlásra, autóbérlésre, szakértőkre és tanulmányokra, illetve alkalmazotti bérekre költötte az unióból érkező milliárdokat. A projekt eredeti céljából gyakorlatilag semmi sem valósult meg.

Nem ez volt az első furcsaság, vagy ha úgy tetszik, botlás Farkas Flórián életében. Sajnos még mindig nem tudhatjuk meg, hogy milyen nyomós okai voltak Göncz Árpádnak annak idején Farkas Flórián eljárás alóli mentesítésére. Korábban nem tűnt ilyen simának az eset: Farkas után sikkasztás ügyében is nyomoztak, viszont a megfelelő kapcsolatok és a szerencse révén ezt sikerült egyszerűen elfelejteni. A Farkas Flórián elleni vádpontok közül így egyrendbeli hűtlen kezelés és kétrendbeli számviteli fegyelem megsértése maradt. A nyomozás 1996. március 11-én indult, másfél év múlva, 1997. szeptember 16-án történt meg a vádemelés. Aztán jött az elnöki kegyelem…

Most azonban azt gondolhattuk, hogy vége. Farkas Flóriánt nem érhette el senki, legyen az újságíró vagy politikus, mert szörnyű tragédia történt vele. Közéleti halált halt, vagyis menekült, bujkált, kúszott-mászott és csak a vak nem látta, hogy mindennek köze lehet ahhoz az 1,6 milliárd forinthoz.

Jézusként támadt fel

A Magyar Idők szombati számában Farkas interjút adott, ahol elmondta: nemcsak személyét, hanem az egész cigányságot támadják, próbálják megosztani őket. Úgy vélekedett, hogy a „hadjárat” az önkormányzati választás után kezdődött, miután a Lungo Drom mindenhol nagyon komoly eredményt ért el, ahol jelöltet állított.

Ki támadja őt és mivel? Teljesen érthetetlen ez a hirtelen visszatérés.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) működése Farkas Flórián szerint nem kerülhet veszélybe amiatt, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) úgy határozott, visszafizetteti az ORÖ-val a Híd a munka világába programra felvett 1,6 milliárd forintot.

„Ha a szervezet jól gazdálkodik, a működéssel sem lesz gond. Az viszont elképzelhető, hogy a visszafizetés menetét újra kell gondolni. Meg kell vizsgálni, hogy milyen konstrukcióval, átütemezéssel lehet könnyíteni a helyzeten”
– reagált arra, hogy az a hír járja, nem tudják teljesíteni, amit az Emmi elvár tőlük.

A képviselő szerint a Híd a munka világába program akkor romlott el, amikor összeférhetetlenség miatt lemondott az ORÖ elnöki posztjáról. A projekt akkor rossz kezekbe került – mondta.

Magyarországon mindezek után egy ilyen gazembernek nem kell lemondania. Itt tartunk…


Oszd meg ezt a cikket, ha azt gondolod, hogy Farkas Flóriánnak el kéne húznia a közéletből!

loading...