Elhunyt a néni, aki a Fidesz pusztításának szimbólumává vált

Egy mai Facebook-poszt szerint tegnap távozott az élők sorából Irénke néni, aki évek óta rendületlenül árulta pogácsáit és süteményeit a Nyugati pályaudvar előtt. A 86 éves néni azzal egészítette ki nyugdíját, hogy minden nap sütött, Veresegyházról felvonatozott a fővárosba, és egész nap az utcán árulta a házi süteményeit. Először akkor figyeltek fel rá, amikor 2013-ban egy járókelő a Facebookon osztotta meg a néni történetét, és buzdította az embereket, hogy vegyenek bátran a néni portékájából. A poszt több mint 19 ezer megosztást kapott, Irénke néni pedig híres lett – számol be az esetről a nullker.hu.

Irénke néniről egyszer már elterjesztették, hogy megbírságolta a NAV, ez azonban nem volt igaz. A nullker az idős hölgy egy személyes ismerősének Facebook-posztjára hivatkozik. A süteményeket áruló nyugdíjas helyett egy mécses pislog, őrizve emlékét.

Ez a mécses nemcsak Irénke néni lelki üdvéért ég, hanem mintegy szimbólumként pillog, ahogy a nyugdíjából megélni képtelen asszony is egyfajta jelképként szimbolizált. Mindaz a pénz, amit a Fidesz a magára hagyott, lakásukban megfagyó idősek és éhező gyermekek helyzetének javítása helyett Orbán Viktor kedvenc sportjába, vagy éppen valamelyik gyűlöletkampányba ölt, egy igazán kitartó, kedves néni halálában manifesztálódik. Ő volt az, akit az út széléről az árokba löktek, aki nem számíthatott saját magán kívül senkire, és akinek úgy kellett elmennie, hogy egy perce sem volt pihenésre, mert egész életében dolgoznia kellett.

Nem ő volt az egyetlen, csupán megtestesítette azt a sok tízezer embert, akiknek ma így kell élniük és halniuk…

loading...