Lényegében saját magának szavazott meg 60 milliót Soroksár polgármestere

Kép forrása: Bese Ferenc/Facebook

Egy olyan ingatlan rekonstrukciójára szavazott meg 60 millió forintot a soroksári közgyűlés, amelyben Bese Ferenc polgármesternek is tulajdonrésze van – írta meg a Népszava.

A XXIII. kerület jobboldali többségű képviselő-testülete hatvanmillió forintot különített el Soroksár idei költségvetésében egy hajdani hentesbolt és élelmiszerüzlet alkotta, 2250 négyzetméteres ingatlanegyüttes rekonstrukciójára.

A Fidesz-KDNP, valamint a civil képviselők annak ellenére bólintottak rá a büdzsére, hogy az ellenzéki pártokat tömörítő frakció a voksolás előtt jelezte: a felújítandó épületek tulajdonosai között – 324/13500-os tulajdonhányaddal – megtalálható Bese Ferenc független, ám kormánypárti támogatással megválasztott polgármester is. Az említett épület egyébként nincs benne a polgármester vagyonnyilatkozatában.

Az ülésen a Jobbik képviselője, Bereczki Miklós feltette a kérdést, van-e bárki, aki úgy szavaz, hogy érintett személyesen is, és senki nem jelentkezett. Megkérdezte a polgármestert is, ő is nemmel felelt. Bereczki ezért elővette a lekért tulajdoni lapot, amely szerint a polgármester tulajdoni aránya 324/13500. A polgármester Bese ekkor elismerte, hogy valóban van tulajdonrésze az ingatlanban, de azt mondta: hogy azt át akarta adni a feleségének.

Ha a polgármester nem szavazhatott volna, nem lett volna meg a többség az ingatlan felújításhoz. Köszönet a fideszes és civil képviselőknek, minden simán ment.

loading...