Rátaposott izomból a DK Polt Péter golyóira: a „leghűbb” ügyésznek most lépnie kell

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

A Demokratikus Koalíció mindenféleképpen szeretné felgöngyölíteni a Microsoft-botrányt, amelyben a magyar kormány is érintett. Ehhez azonban Polt nagyúr szerint hiányzott egy feljelentés, hiszen ő anélkül honnan is tudhatta volna, hogy magyar részről is érintettség merülhetett fel.

Ezen ugyan nem múlott a történet, a DK intézkedett.

Arató Gergely sajtóközleményét szó szerint idézzük:

„A Fidesz által megszállt ügyészség elmondása szerint azért nem tett eddig semmit a Microsoft-botránnyal kapcsolatban, mert “az ügyészség sem az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumától, sem más amerikai hatóságtól nem kapott feljelentést vagy olyan jelzést, amely az említett ügyletekkel kapcsolatos korrupciós bűncselekményre utalna”. Ha csak a feljelentés hiányzik, ezen ne múljon, mi megtettük – még ha tudjuk is, hogy ha nem egy “volt” fideszes vezetné a Legfőbb Ügyészséget, már embereket vezettek volna el vezetőszáron.

A Demokratikus Koalíció a Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentést az Amerikában és Európában már felgöngyölített korrupciós üggyel kapcsolatban. 

Ideje, hogy a legfőbb ügyész ne leghűbb ügyészként viselkedjen, a vádhatóság ne védhatóságként működjön, hanem tegyék a dolgukat a törvény betűje szerint. 

Felhívjuk a Központi Nyomozó Főügyészség és Polt Péter szíves figyelmét arra, hogy a bűnpártolást a törvény súlyosan bünteti. Az ügyész hivatalos személy, így az általa elkövetett bűnpártolás büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés, és nem évül el 2022 tavaszáig. Nem az a kérdés, hogy az elkövetőkre előbb-utóbb bilincs kerül-e, hanem az, hogy lesznek-e cellatársaik azok közül, akik most megpróbálják őket futni hagyni.”

Ha a feljelentés hiányzott, Polt Péternek most hivatalból kell lépnie. Annyi biztos, hogy a DK nehéz helyzetbe hozta őt, hiszen ezek után már nem hallgathat az esetről. Várjuk a folytatást!

loading...