Orbán olyat lépett, ami mindenkinél kihúzta a gyufát: összeomolhat az egészségügy

Forrás: MTI

Az egészségügy veszélyben van

Ha valamiben teljes az egyetértés ellenzéki oldalon, akkor az mindenképpen az lehet, hogy az állami egészségügy sürgős és haladéktalan, mondhatnám, életmentő beavatkozást igényel. Ám a miniszterelnök csak cinikusan nevet. Megoldás helyett tovább súlyosbította a helyzetet. Meddig tartható még ez az borzalmas állapot?

Idén szeptemberben született egy összellenzéki megállapodás, amelyben a demokratikus pártok szakértői egyértelműen kijelölték az utat, amin haladnia kell az országnak ahhoz, hogy elkerülje a totális egészségügyi összeomlást. Eszerint a társadalombiztosítás azonnali helyreállítása, egy önálló egészségügyi minisztérium felállítása, a hálapénz megszüntetése és a radikális béremelés nem tűr további halasztást. Ez logikus is: mindannyian tapasztaltuk már, ha (szerencsétlenségünkre) kórházba kellett mennünk hosszabb-rövidebb időre, hogy milyen leterheltek az ápolók, az orvosoknak alig van idejük ránk és a várólisták embertelenül hosszúak.

A megoldás józan ésszel is belátható. Több pénzt kell a kórházainkra, orvosainkra és ápolóinkra fordítanunk. Erről is szól az ellenzéki javaslat.

Erre Orbán Viktor miniszterelnök gyakorlatilag cinikusan a magyar nép arcába röhög!

A pénzt, amit az életmentő fejlesztésekre fordíthatna, inkább tékozlón pazarolja. Ekkora gátlástalanságot már régen láttunk!

A pazarlás netovábbja

Az index.hu számolt be egy egészen döbbenetes hírről. Szinte szégyellem, hogy erről írjak, mert így karácsony és szilveszter között mindannyiunknak pihennünk és feltöltődnünk kellene. De ez a helyzet annyira bicskanyitogatóan aljas, hogy muszáj mindenkinek tudnia róla. Orbán ugyanis ismét 37 milliárd forintot vágott hozzá a focihoz. Ez pedig elképesztően hatalmas összeg. Hogy értsük, ennyi pénzből

egy közepes magyar város minden kiadásával együtt akár két évis el kényelmesen el tudna működni!

Hát akkor ennyiből hány kórházat lehetne felújítani? Hány nővérnek lehetne magasabb fizetést adni, jobb körülményeket teremteni? Hány betegnek lehetne még gyógyszert támogatni és mennyi új vizsgálati gépet vásárolhatnánk, hogy hamarabb kerüljenek sorra azok, akiknek ma hónapokig kell várni egy-egy vizsgálatra?!

De nem, Orbán inkább az alábbi dolgokra költ: 10 milliárdért építtet egy új stadion Nyíregyházára, 15 milliárdért az FTC stadion szomszédságában épülő “Fradivárost” fejleszti, és felújíttatja a dorogi, mogyoródi stadionokat, na meg Kisvárda fociakadémiáját. A maradék 8 milliárdból határon túli foci-ötleteket támogat.

Mi ez ha nem eszetlen őrület, tékozló pazarlás? Mi ez, ha nem a magyar emberek teljes szembeköpése?

 

 Miközben az egészségügyünk az összeomlás szélén, miközben emberek ezrei jutnak túl későn a megfelelő kezeléshez, tényleg focira kell pazarolni a pénzt? Ráadásul ennyit? Nem! Ki kell mondanunk, hogy a miniszterelnök most átlépett egy nagyon súlyos határt: immáron nyíltan és pofátlanul az életünkkel “focizik”.

28 Comments

 1. Hát, igen… de csak egy!!
  Szegény pacik… el sem tudjuk képzelni, milyen sokat kell majd nekik várni a rehabilitációra… különösen, ha egyszerű igáslóról van szó… kellene még vagy 5-6 ilyen központ, hogy ne legyen túl hosszú a várólista.

 2. Értem én, hogy az indulat és a felháborodás – a jogos főként, de még az alaptalan is – megzavarhatja az ember (újság)írói képességeit… de ennyire? Nem kívánnék minden apróságba belekötni, de egy mondatot nem bírok szó nélkül hagyni:
  “Mi ez ha nem eszetlen őrület, tékozló pazarlás? Mi ez, ha nem a magyar emberek teljes szembeköpése?”
  – milyen az “eszetlen őrület”? Van-é ebből eszes? Netán az eszes (=okos) őrület jobb, mint az eszetlen… nem valami úri huncutság-e esetleg-e ez-e e? 😉
  – a “tékozló pazarlás” mifene lehet? Aki pazarol, az kb. a tékozló, nem? Hát milyen legyen a pazarlás? Smucig? Akkor nem pazarol az ember semmit, ugye. De a pazarló tékozlás is játszhatna… az is szép fogalmazáshalmazati izé lehetne. “Nemdebáresetleg?” 🙂
  – “teljes szembeköpés” – mert, ugye, van nem teljes is… amolyan “részleges” szembeköpés, minden bizonnyal – vagy nyál nincs, vagy nem szembe jut… esetleg nem is köpik… bezzeg, ha “teljes” a dolog, akkor van minden! Teljesen és tökéletesen.
  ***
  Mi meg majd értsük jól… vagy rosszul… tkp. ahogyan mi akarjuk a leírtakat – akkor is, ha se eleje, se teteje, de még veleje se… a teljesen öncélúan/feleslegesen elkövetett (kényszeres?) szóhalmozásnak.
  Stílus? Vagy… ehm… annak “talanságáról” van itten perpillanatnyilag szó? 😀

 3. Miért, hát ki lehetne “agymosott barom” itt még rajtam kívül? 🙂 Nem szeretném Öntől sem elvitatni ezt a címet, ha már ennyit tetszett érte küzdeni… igaz, csak egyetlen sorral 🙂 Én legalább megdolgoztam az elismerésért, ugye.
  ***
  Egyebekben (mármint: a cikk témájához kapcsolódóan) – nem vitattam és nem vitatom a cikk tartalmát és annak valódi súlyát. Én sem gondolom, hogy helyesen osztogatja a pénzügyi kereteket a jelenlegi kormányzat; siralmas az ország egészségügyi helyzete (is). A fenti bejegyzésem arról szólt, hogy bizony volt/van/lesz gondom-bajom azzal, hogy a szeretve tisztelt tudósítók/újságírók vérlázító hanyagsággal és pongyolasággal fogalmaznak – ezzel tkp. nevetségessé teszik még a komolyabb témákat, híreket is.
  Persze, megértem én azt is, ha vannak olyanok, akiknek ennyi is elég. De nem örülök a dolognak. Fröcsögni, vagdalkozni és sértegetni könnyű – értelmes emberként gondolkodni sokkal munkaigényesebb feladat, így Önre sem igazán haragudhatok… ha ennyire “fussa”, akkor ennyi az output. Köszönöm megtisztelő figyelmét.

 4. Ebből is látszik,hogy nem érdekli az ország helyzete és az egészségügy meg pláne nem,egy ilyen miniszterelnökre bizták az országot immár 8. éve a 8 év megint a semmiért,erre 1 et tudok mondani ELSZÁMOLTATÁST 100%-ban!!!

 5. Reggelente rendszeresen azzal öblögetek, doktor úr! 🙂
  De juttatok belőle másoknak is – igaz, csak így, írott formában.
  Proszit!

 6. Okoska!…….a kevesebb több lett volna ! Legközelebb akkor jelentkezz, ha a kórházi ágyon már bűzlik alattad a lepedő !

 7. Drága Vera… Önnek felettébb érdekes ízlése van… de, ha ez az álma-vágya: ám legyen, feltétlenül értesítem Önt, ha a környezetemben bűzös lepedőt fedezek fel. Persze, közben akár gyökeresen is megváltozhat az Ön életcélja. Bizakodjunk, hátha így lesz. A reményeim szerinti hosszas várakozást nyugodtan tölthetné pl. olvasgatással, szövegértési gyakorlatokkal – az sok problémát megoldana 😉 A kulturált viselkedést és az értelmes kommunikációt fel sem emlegetem – legyünk realisták és ne támasszunk embertársainkkal szemben túl nagy elvárásokat.
  Szóval: türelem! Kérését feljegyeztem, alkalomadtán jelentkezem! 😉

 8. “Te is fiam, Bluetooth?” – kéldezte lezignáltan Blutusz, aztán lemondóan megmuldelt….
  /függöny, taps, virágok/

 9. orbant élve el kell asni vagy a fidesznek forradalommal hazival vagy nekunk.ez a takony félmunkát vegzo nem maradhat.pusztitasban bezzeg tulteljesitett

Leave a Reply

Your email address will not be published.