Ez a ciki: nagyon kínos helyzetbe hozták Orbánt a ma reggeli Kossuth rádiós interjúja után

Forrás: MTI

Megszokhattuk már, hogy péntekenként Orbán Viktor beül a Kossuth Rádió mikrofonja mögé, hogy onnan szónokoljon a magyaroknak egy “interjú” keretében. Ma is így történt. A kormányfő szót ejtett a polgári engedetlenségről, amit a civilek harangoztak be a civil törvény elfogadása miatt. Orbán szerint ilyesmi tulajdonképpen nem is igazán létezik.

Egészen pontosan úgy fogalmazott:

„Magyarországon az az alkotmányos rend, hogy a magyar nép választott képviselői, az erre előírt szabályok szerint törvényt alkotnak, akkor azt mindenkinek be kell tartani. A magyar jogrendszerben polgári engedetlenség nincsen.”

A HVG azonban előszedte egy régebbi gondolatát a miniszterelnöknek, ahol egészen másként vélekedett.

„Vagy nyugalom lesz, vagy békétlenség. Vagy biztonságos kiutat találunk, vagy még súlyosabb válság lesz és zűrzavar.

Egyértelművé kell tennünk, hogy az előttünk álló válságért, a fenyegető békétlenségért a demokratikus kötelékeit ledobó, az emberek véleményére fittyet hányó kormányzatot terheli a felelősség.
Ma már nem jobb- és baloldal vitázik egymással, hanem a kormány vitázik az összes magyar emberrel.

A hazug, illegitim és önfejű kormányzati politikára az emberek nyílt és rejtett ellenállással válaszolnak. Az ellenállás rejtett útjait alaposan kiismerte Magyarország a Kádár-rendszer éveiben. Adóelkerülés, szürke- és feketegazdaság, korrupció, csendes munkalassítás.

A nyílt ellenállás formáit is ismerjük az elmúlt tizenhat évből és a nyugati demokráciák példáiból: sztrájkok, tüntetések, útlezárások, engedetlenségi mozgalmak”.

A mostani Orbán Viktor szerint azonban nincs olyan, hogy polgári engedetlenség. Értjük!

 

53 Comments

 1. Egyetlen jogrendben se volt soha polgári engedetlenség beépítve. Ez nem jelenti azt, hogy ne létezne olyan. Ormányunk és ártunk szerint polgári engedetlenség létezik, amikor nem ők kormányoznak, de nem létezik, amikor ők. Értjük. Valóban.

 2. Orbán minden mondatában, cselekedetében, tettében ékesen bizonyítja, hogy Ő egy “pávatáncos”. Képes egyik percről, egyik mondatról a másikra váltani, homlokegyenest mást mondani….és ez a ….a magyar miniszterelnök. S Z É G Y E N. A mi szégyenünk.

 3. Mivel most a Fidesz prominensei a civil-törvény kapcsán kánonban tiltakoznak a polgári engedetlenség ellen, had ajánljam az ő, és mindenki szíves figyelmébe Orbán Viktor egykori Bibó Szakkolégiuma gondozásában – írta Bence György filozófus, Orbán egykori mentora, Krokovay Zsolt, Tamás Gáspár Miklós, Szabó Máté, Csapody Tamás, Bozóky András, Kukorelli István, stb.-: A polgári engedetlenség helye az alkotmányos demokráciában: http://mek.oszk.hu/11400/11426/11426.pdf

 4. Ha orbán szerint a magyar jogrendben nem létezik olyan,hogy polgári engedetlenség, akkor szavaztassa meg, mert igény az van rá ! Egy demokráciában a népé a hatalom,és nem egy diktátoré ! A népnek pedig joga van elkergetni a kormányt,ha az a népakarat ellen cselekszik ! Ha pedig a törvények betartása mindenkire vonatkozik, akkor árulja el, mi a titok, és ne titkolja,hogy ne csak a haveri köre, hanem más is tudjon törvényesen óránkét 10 millió Ft. feletti jövedelemre szert tenni ! ??? Ez bizonyára majd a felelősségrevonáskor is kérdés lesz. Győzzön a Jobbik !

 5. Hol az a kellemetlen helyzet, amibe ma reggel hozták? Megszólalt a HVG sztentori dörgedelme a közszolgai stúdióban??? Vagy csak egy hatásvadász címet kellett adni ennek a tudósításnak?

 6. Hja, hát időközben beszűkült a tudata…… Van ilyen. Eddig csak a szociopátia tüneteit mutogatta, most még ez is……. Jajjistenem, szegény ember !

 7. Ha azt írom hogy ez a Felcsúti putrinövendék,egyre hülyébb lesz ,nem tévedtem !!! Állítólag jogászi képzettséget szerzett a Soros György által alapított finanszírozott egyetemen ! Amit én és velem együtt több millió ember ki-zártnak tartunk—tehát vette vagy lopta neki valaki !! A mai megszólalása után,én egyenesen kételkedek, hogy ez a tolvaj fax kalap épelméjű !! De ami igazán aggasztó,az hogy a belengetett ŐSZI zavargásokat a legfelsőbb szintű Fidesz vezetők- bűnözők,nap mint nap hintik a birkáknak,akik ha szavazni kell 3 x-et tesznek az aláírás helyére, És Kósa – Orbán a többi seggnyalóval egyetemben már szeptember előtt- négy hónappal,bejelenti hogy zavargások lesznek !!!!!!! Nagy a valószínűsége,hogy az eddigi fél-diktatúra-totálissá válik legalább is ,ez a maffia bűnöző fideszes söpredék ezen dolgozik !!!!!

 8. Tudatosan tudja amikor beszél, hogy hazudik amikor hazudik és még is teszi azt szemrebbenés nélkül. Aljas egy féreg.

 9. Nem lehet kellemetlen helyzetbe hozni egy magától elszállt önjelölt diktátort ! Neki elég ha a birkái azt bégetik amit hallani akar ! Fel se fogja hogy mi lesz ha egy-két degeneráltnak kinyílik a szeme .

 10. majd megtapasztalja a polgári engedetlenséget, mert a nép számára/az 1680 ezren kívüli népre gondolok/ nincs más lehetőség.Bár már most készülődik ellene, mert szerinte táborokban tanítja Soros hogy hogyan kell engedetlenkedni.

 11. csak nehogy pofára essél köcsög,előbb utóbb valaki egy olyan engedetlenséget szervez amibe belebuksz te büdös tetves tolvaj,te magyar vagy hanem a magyarok szénegye

 12. Hát, ha te mondod, akkor értjük. Minden mondandódnak az ellenkezője az igaz! Te ajas, senkiházi rablóvezér!

 13. NEM érdekel orbán, az ÉRDEKEL hogy miért nem Bokros Lajost és a többi ellenzékit hallgatom a közpénzemen!! Az hogy itt szitkozódunk azzal semmire se megyünk!!

 14. A pofám leszakad ekkora pimaszságtól amit Orbán megenged magának!Amikor ő mondja akkor van polgári engedetlenség,máskor meg nincs,és no pláne már előre fenyegetőzik erőszakkal, a polgári engedetlenséget alkalmazó szervezetekkel szemben!!!!Hát ki ez az ember??Talán az atyauristen,hogy ő mond,és enged meg mindent???Pofátlan,felháboritó a nyilatkozata!!!!!

 15. Vegyük észre, hogy Orbán tulajdonképpen nem változott semmit az évek során mivel MINDIG azt mondja amit az érdekei megkívánnak. Ebben nagyon következetes. Nem elvek vannak, hanem érdekek!

 16. Ez a mohácsi tragédia egy lapon említése az andorai megérdemelt futball vereséggel a legaljasabb, nemzetsértő, nemzetvesztő, nemzetáruló kijelentés. És láthatólag csupán néhányan háborgunk itt a facebookon, hol vannak ilyenkor a tudós történészek, akadémiai tagok, értelmiségi emberek, nyelvészek, tudósok, pedagógusok, egyházak, egyházi vezetők, írók, színészek, kultúráért tenni akaró és tenni képes emberek, egyáltalán MAGYAR emberek? Ez a gusztustalan kijelentés nem sérti senkinek a magyarságát, önérzetét? Ide süllyedtünk? Igen ide! Ha még létezik hazaárulás, – márpedig létezik – akkor ez a kijelentése Orbán Viktornak tipikus hazaárulás. Ég a képem Orbán miatt, tanult, egyetemet végzett emberként hogy van a képén bőr összehasonlítani a “MOHÁCSI VÉSZT”, a magyarság egyik legnagyobb tragédiáját egy elvesztett focimeccsel? Hogy van képe megalázni azt a több ezer embert aki harcolt, elesett, életét áldozta a hazáért az idegen elnyomás, a rabság ellen. Ők igenis HŐSÖK voltak, a szó igazi nemes értelmében, nem mint ez a hazaáruló, nemzetvesztő Orbán rezsim. Most jött el az ideje, őszintén szégyenlem magyarságom, szégyenlem hogy egy olyan társadalom tagja vagyok, aki/akik minden aljasságot, minden a hatalom által rá hányt mocskot szó nélkül eltűrnek.

 17. 🙂
  Bocs, amit irtál, teljesen igaz:
  DEMOKRÁCIÁBAN…
  De itt nem az van, lassan nevében sem.
  Ez, ami itt van, ILLEGITIM.
  😉

 18. Basiszta Józsefné…tisztelettel én köszönöm, hogy megosztottad hozzászólásomat amit elkeseredésemben írtam. Sajnos csak kevesen olvassák, olvassuk egymás véleményét, akiknek igazán kellene olvasni, na azok biztosan nem olvassák.

 19. “…Az ellenállás rejtett útjait alaposan kiismerte Magyarország a Kádár-rendszer éveiben. Adóelkerülés, ….., korrupció……” mondja a kedves vezető. Hát, nem is tudom. A felsoroltak eszerint az ellenállás formái. //szerintem rendszerfüggetlen bűnök// Akkor viszont a kormányoldalon számos szereplő ellenáll saját kormányának és áthágja a jogszabályokat, és nem is értem, miért nem csap le rájuk a kedves vezető. Azt meg végképp nem értem, hogy – tompuló emlékezetem szerint – a Kádár-rendszerben adó legalább is az átlag ellenálló számára, ismeretlen fogalom volt…..akkor hogyan kerülték el?

 20. Gyurcsány, Orbán, Botka (?), stb… Van valami különbség? Mert szerintem van! De a hozzászólásokból látom, hogy szerintetek is…

 21. Valaki mutassa már meg neki a polgári engedetlenség fogalmát! (kicsit előre gondolkodva, szerintem azért nem létezik vagy nem fog létezni számára mert majd ki fogja iktatni, törvény fognak alkotni amely megtiltja Magyarországon a polgári engedetlenséget)

  …lehet, hogy elszólta magát?

 22. Arról én nem vagyok meggyőződve. Egy elmebeteg ember, aki még paranoiás is. Sajnos ez az igazság. Teljesen nyilvánvaló. Minden lépése cselekede erre utal. És agresszív. Ez is lehet vagy alaptermészete vagy a betegsége miatt. A legnagyobb felelőssége, hogy az orvosai és a közvetlen környezete nem lép. Egy ország kénytelen ezt elszenvedni.

 23. A földközi-tengeri gályákon elhurcolt magyar férfiak pusztultak el nyomorultul, lányainkat, asszonyainkat odadobták rongynak a seregeknek, gyerekeinket elhurcolták, hogy katonát neveljenek belőlük, a menekülő lakosság tízezrei pusztultak éhen a mocsarakban, erdőkben
  . A végváron harcoló katonák,civilek iszonyatos sebekkel pusztultak,életüket adva a hazáért, nem beszélve a 20 000 mohácsi hősről! Aki ezt az iszonyatos korszakot egy napon említi tizenvalahány elkényeztetett, semmirekellő anyámasszonykatonája szégyenteljes vergődésével, nos – az az ember NEM NORMÁLIS. És ez az ember Magyarország MINISZTERELNÖKE!

 24. egy év alatt simán kijöhet egy echte magyar fuggetlensegi párt aki biztonsagot egyseget kinal.gazdasagit politikait a vilag minden reszevel.kiemelt partner nyet.nem tartozunk sehova alapon mert ebböl mindig vagohid lett.

 25. láthato hogy orban meg a pandantjai is mind leszerepeltek vagy ugyanabban a mezsgyében folytatnák.mindegy hogy hol.fuggetlenseg kll.egyseg kell.kiemelt partnerek nyet.oké?

 26. Sajnos az óriási gond, hogy ezek a tények Orbánt abszolut nem érdeklik, nem vesz róla tudomást, vagy csak egyszerűen ostoba, mert normális ember ilyet nem mond, nem mondhat, nem nyilatkozhat. Ezzel csak magát alázta meg.

 27. A kordonbontás 2006-ban az volt, mondotta akkor Orbán, hiszen azt Ők csinálták. Ma törvényszegés minden ellenzéki tevékenység

 28. Ezt ők maguk fogják kirobbantani, hogy aztán a rendkívüli állapotot bejelentve minden ellenállást elfojthassanak.

 29. Felétek pávatáncosnak hívják az ilyen férgeket mint Orbán? Nálunk olyan gazembernek tartják a fajtáját aki segget csinál a szájából !

 30. Vagyis szerinte a kizsákmányolással szemben nincs eszköz a kezünkben, nincs jogunk ellenszegülni a rossz döntéseknek, a jogtalan törvényeknek, és aki mégis megteszi, az bűnöző? Ez már tényleg észbontó!

 31. nem értem, mert nem is hallgatom azt hittem már nincs is Kossuth rádió 30 éve hallgattam utoljára talán még Bőzsőny Ferenc volt a hírolvasó!Ő beszél a Kádár rendszerbe nőtt fel,ha akkor szerinte naplopók voltak akkor a szülei is azok voltak,ez megmaradt a génjeibe, mert azóta sem csinált normális munkát ő sem!!!!!

 32. Csak egy példa. A Germanwings pilótája 180 utast vitt a halálba. Orvosi kezelés alatt állt. Az orvosi titoktartás kötelező.

 33. Szarházi G Orbán neked lehetett polgári engedetlenség amikor bontottad a kerítést a Kossuth téren?

Leave a Reply

Your email address will not be published.