Hatalmas botrány a Fidesznél: 118 milliárdot utaltak az egyházaknak, de nem tudni, mire

forrás: nol.hu

118 milliárd nem kevés pénz, még Mészáros Lőrincnek sem. Egyszerű emberi halandónak pedig elképzelhetetlen. Ekkora összegről van szó, amit a Fidesz ügyesen eljuttatott az egyházaknak, azonban senki nem tudja, milyen okból, és hogy ez a pénz végeredményben kinél fog lecsapódni.

Tavaly egy kormányrendelettel váratlanul megdobták az egyházakat egy nemzetgazdasági szinten is jelentős ajándékkal, egészen pontosan 118 milliárd forint extra pénzzel, írja a HVG. A pénzt tavaly december végén át is utalták.

A Civilek a Költségvetésről projekt keretében Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet vezetője közérdekű adatigényléssel szerette volna megtudni, hogy hova ment a pénzünk.

Kezdetben nem engedtek mindenbe betekintést, csak néhány adatra nézhetett rá Romhányi a lap újságíróival együtt márciusban az EMMI-ben. Ebből kiderült egyrészt, hogy az év végi támogatást 2016. január 1. és 2017. december 31. közötti projektekre lehetett felhasználni, tehát a kormányrendelet előtti költéseket, rég elkészült beruházásokat is utólag kifizethettünk még egyszer az adófizetők pénzéből.

Talán még furcsább volt, hogy az összesen az összesen több mint 200 egyházi projektötlet részletes költségbecslését ráértek beadni február végéig.
Arról azonban nem tudunk, hogy részleteiben ez mit takar, ugyanis kb. ezer oldalért 156 ezer forintot kért volna el a vonatkozó hivatal, az EMMI alá tartozó Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EET). Annyit lehet tudni, hogy némely projekteknél kértek bizonyos hiánypótlásokat még.

A 118 milliárd sorsának kikeresése, szkennelése (!) és az anonimizálása lett volna az EET-nek ilyen 156 ezres költség, amit kiszámláztak volna az adatigénylőnek. Mondjuk azt végképp nem is tudni, hogy itt mit akartak anonimizálni. Romhányi szerint ezekben az adatokban a kapcsolattartó telefonszámán kívül semmi sem lehet titkos, úgyhogy Péterfalvi Attilát, az Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjét levélben kérte ez ügyben egy külön vizsgálatra – írja az Index.

Mindenesetre legkésőbb a 2016-os zárszámadásból, és annak számvevőszéki ellenőrzéséből nyár végén ki kell derülnie mindenképp a 118 milliárdos ajándék részletesebb sorsának.

143 Comments

 1. Hogy a szószékekről mondják meg a híveknek, kire szavazzanak! (Egy kósza ötlet: Mi lenne, ha az egyházak is olyan hálásak lennének ezért, mint Orbán Sorosnak?) Na ez aztán végképp hülyeség volt, még feltételezni is!

 2. “semjénzsoltika” a bikanyakú, a “főnöke” mögött le-fel célratörő mozdulatokkal bólogató …

 3. Amikor előtte (szerinted) még az egyházaké volt, akkor vajon milyen úton (és áron) szerezték?! “Természetesen” törvényesen ugye?!

 4. A katolicizmus a leggonoszabb vallások leggonoszabbika. Gyilkolták a hitetleneket, a máshitűeket, a bennszülötteket minden földrészen, de katolikus ölte a protestánst és viszont. Sok száz millió ember vére tapad a kezükhöz az álszent mocskoknak.
  Természetes tehát, hogy a diktátor velük szövetkezik, a fizetett hívők (papok) ezért szállítják neki a szavazókat.

 5. Hihetetlen ezek a Mocskos gerinctelen csúszómászó férgek,az akasztófára való Semjén stüszi vadásszal az élen a Diktátorról nem is beszélve,úgy szórják a magyar adófizetők pénzét,mintha a sajátjuk,lenne! minek tömik annyira az egyházakat,az álszent,gazemberek,nézzenek már,széjjel az Ország különböző településein,hogy hogy élnek az Emberek,és milyen állapotok,uralkodnak,minden fele! ha egyáltalán érdekli őket,akikért,vannak,nem mi vagyunk értük hanem ők lennének az Emberekért! ha még nem tudnák! senki nem tartott,PISZTOLYT,Egy politikusnak a fejéhez hogy legyen politikus! az adófizetők adóforintjaiból élősködő!

 6. A szokásos. Adminisztratív eszközökkel lehetetlenítik el azt, aki nem tetszik nekik (adatot mer igényelni).
  Tessék föltenni a netre, mint a skandináv országokban!

 7. Ennyire futja a szűk agyadból? Komcsizol, hazudozol! Honnan szerezték és milyen módon az egyházak a hatalmas vagyonukat?! Erre válaszolj, te hülye, aki a fejedet a papok seggében tartod!

 8. Vannak nemzetek amik a tudományra, oktatásra és egészségügyre költenek. Mi a dohos, penészes vallásra költünk. Az előbbi országok fejlődnek, mi pedig visszaborulunk egy sötétebb korszakba.

 9. Kedves Barátom!
  Ez nem válasz.Aki nem tud érdemben válaszolni az neki áll komcsizni.A kormányban és a fideszben vannak a komcsik.(Pl. Orbán Viktor KISZ-titkár…folytassam?

 10. Azt amit elvettek tőlük,azt a mocskos, hazug egyházak úgy rabolták össze,emberek millióit gyilkolták le érte!

 11. Az egyházaknak nem szabadna elfogadni sem pénz,sem ingatlant!!!Jézus megtiltotta a papoknak!!!Nekik kellene ajándékozni!Hogy is mondta Jézus ???”Ha két inged van,az egyiket add oda annak akinek egy sincs”!!!!Erre fel a Vatikán a leggazdagabb Ezek a papok csak annak neveztetik magukat ,de Jézus nem ezt tanította már akkor sem nekik!!!!És a papok is lubickolnak a jólétbe!!!Jézus ezt megtiltotta nekik!!!Ha nem hiszik olvassanak bele a bibliába!!!

 12. Uram,azért ne feledje hogy őket is üldözték,és nagyon sokat meg is öltek!!!!Ez nem mentség,de akkoriban sajnos ez volt!!!

 13. Az egyházaknak böki a csőrét, amit menekültügyben művel a kormány, de legalábbis megosztottak a kérdésben. Viszont szeretik a pénzt, és nem felejtették el, hogy a ballib oldal egyenlőség címén ott diszkriminálta őket, ahol tudta. (Igen, kedves hőzöngők, azért, mert a Népszava nem írta meg, attól még így volt.) Szal gondolom, itt “csak” arról van szó, hogy már jóelőre próbálják megvenni az egyházi vezetőket, hogy a hivatalos csatornákon ne nagyon kritizálják őket a kampányban.

  És igen, 118 milliárd irgalmatlan sok pénz, és könnyen lehet, hogy jobb helye is lett volna, de Magyarországon ennyi pénznek a “miniszter úr hasra ütött” alapon történő elköltése sajnos nem kirívó. Nem az egyházakra, a stadionokra, vagy a következő ilyen random pénzáradat címzettjére kéne fújni, hanem azon erőlködni, hogy egyáltalán átgondoltabban, kontrolláltabban működjön az állam.

 14. Van pofájuk még havi 900 Ft egyház adót kérni!Ezért nem kapunk semmit.
  Majd az Isten meg fizeti.De előtte fizess harangozási díjat 5 000 Ft A pap 20 000 Ft ért beszél egy fél órát. + 5 000 Ft az énekes pacsirtának három halotti ének rikácsolásáért.Te jámbor magyar fizess,mert nem lesz rezsi csökkenés.Adó kedvezmény!Messziről bókolj a papoknak,mert nem jutsz a menybe.

 15. Miközben fogynak a papok, mármint létszámban. Világi állam kellene, az egyházakat meg tartsák el a híveik.

 16. Anyád vörös zászlót rakott alád pelenkának.Te melyik rendszerbe nőttél fel?Anyád srihelt,Apád falazott neki. Így lettél te mint ZABI gyerek!!!!

 17. Valami jár a KDNP-nek is az elvtelen, szolgai támogatásért! Valamint szükség lesz az 1-2 %-os KDNP-s szavazói bázisra!

 18. Hahó “ellenszél”!!!!!!!!
  Mutasd már meg szépöcsém hogy hol is van ez a “HATALMAS BOTRÁNY”?????????
  Mert ugye értem én a hatásvadász címek alkalmazásának kényszerét, de azért bazmeg ha ilyet dobsz ki felülre, talán valamit villants is belőle a cikkben!!!!

 19. “először a pénzt odaadták az egyházaknak, és csak azután derült ki, hogy valójában mire mehet az adófizetők 118 milliárd forintja. Bár ez lehet, hogy a mai szabályok szerint jogszerű, de nagyon nehéz elképzelni, hogy az illetékes miniszter a saját pénzét is így osztogatná”.
  Nincs itt semmi látnivaló,hisz kormányunk már felszámolta a gyermekéhezés problémáját,tehát önthetjük a pénzt a hitélebe,hogy a lelkünk is jóllakjék.

 20. Erről miért nem kérdeztek meg minket ?????!!!!!! Csak a gyűlölet keltésre hasznának fel tudatlan embereket !!!!!

 21. 0 Forint Állami támogatást az egyházaknak! Egy mesekönyvre alapozott szekta az egész! Ha létezni akar, akkor tartsák el az ilyen Zetz féle üresfejű hívei….. 😉

 22. Mit tegyünk, ha annyi bűnt követtek el, hogy a rengeteg bűnbocsánat-cédula ára ennyi volt! Viszont azt nem is gondolják, hogy ezek a bűnbocsánat-cédulák nem mentesítenek az akasztófa alól!

 23. Szerintem jobblenne.ha az egyház életemben Énekelne földi lakhelyemen. Ha tetszi fizetek. Úgy érzem az egyházkétszer vág át!! 1. Éleetemben. 2. halálom után pedig duplán. Elősször kihasználva magatehetetlenségemet, menyországot igárve hozzátartozóimmal az utat oda fizetteti. másodszor, hozzátartozóimat veri át . Elhitetik velük, hogy mennyországba kerülök. Nem tudom nekik visszajelezni, hogy a pokolban dáridókkal, lányokkal élem világom! Egyszerűen.Amíg nincs 100% bizonyíték, hogy HALÁLOM után van-e élet, a halott HOZZÁTARTOZÓITÓL pézt kérnek a valóságban nem kimutatható munkáért.. Még nem hallottam olyan ügyről, hogy az elhunyt perelt vona a tulvilági élete miatt. Egyház halottakkal zsarol. / Gogol ” holt lelkek”

 24. Javaslok egy Európai korutat ahol megnezheted hogy az általad említett fejlődő országok hogyan fejlődnek éppen vissza a kőkorszak es a barbarizmus irányába. Orbánnak köszönheted hogy Magyarország védett a muszlim inváziótól es élheted a bekes kis életed.
  Igenis támogatni kell az egyházakat es az Isten hitet. Mi keresztény ország vagyunk es nem süllyedhetünk vissza a barbarizmusba.

  Ha kétséged van efelől gyere ki Angliába… elviszlek Lutonba, kiraklak en pedig elhúzok.. nem garantálom hogy egy darabban kijössz onnan hacsak el nem kezded mondogatni hogy …allah akbar.

 25. igen?? jaj ugy megneznem amikor London vagy Manchester egyik no go zonajaban jol segilbekurnak Teged a muslimok. Kecske helyett jo leszel Te is te hitetlen . tedd ossze a ket kezed es mondj egy imat erte hogy Orban intezi az orszag ugyeit es nem egy balliberalis moron Soros seg.nyalo barum.

 26. Köztudott, hogy azért, hogy a csuhasok mise közben a Fidesz igéjét hirdessek! De majd a szentfazekak elszamolnak a pokolba!!!!!

 27. Azt hiszem, a nyugdijprémiumomat megtoldom egy kis pénzzel és felkutatok valamelyik antikváriusnál olyan könyvet melyben szó van arról az l800-s évek végefelé hozott / sajnos a pontos évet nem tudom/ magyar törvényről, mely elválasztja a magyar törvényhozást az egyháztól, Sokszorositattom és megajándékozom vele a kormány és a KDMP frakciójának tagjait , na meg kap belőle jónéhány fodeszes honatya is. Hátha rájönnek végre az egyházak nem részesei a hatalomnak.Törvénybe iktatták hogy NEM.

 28. Ezt a maszlagot az ovodába add be ne itt. Milyen keresztény államról beszélsz? Ókori rabszolgatartó társadalmat teremtett a te Viktorod. Vasárnap a középkorban tilos volt dolgozni. Itt, ha a rabszolgatartó úgy kívánja vasárnap is munkára kötelezhet éh bérért. Épülnek a haszontalan piramisok, csak most stadionnak hívják, a nép meg nyomorog, a tettre kész erős fiatslság meg külföldre menekül a kilátástalan helyzet elől. Migráns pedig egy sem akar ide jönni, hanem nyugatra akar menni. Azért ellenzik a betelepítési kvótát, mert 2000 euró segélyt kéne nekik adni havonta. Micsoda qrva világ lenne ebből, az átlag Magyar meg 600 euróért robotol.

 29. … ne csináljatok úgy, mintha nem itt élnétek!
  … ugyan miből nyomul az oktatásban, óvodától a felsőoktatásig az egyház?
  … holnap is nap van!

 30. A pápa viszont leépíti a zs.keresztény egyházat! Meg nem térülő befektetés, akkor amikor több száz templomot eladtak, lebontottak, átépítettek mecsetté Nagy-Britanniában és nyugat-Európa szerte!! Lelke rajta!

 31. Heya! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs!

  Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!
  Keep up the excellent work!

 32. I’m impressed, I have to say. Actually rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the problem is something that not enough persons are speaking intelligently about. I’m very comfortable that I stumbled throughout this in my search for something regarding this.

 33. I just want to mention I’m all new to blogging and honestly liked this blog. Almost certainly I’m going to bookmark your site . You surely come with incredible article content. Thanks a lot for sharing your website.

 34. Hola! I’ve been following your weblog for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas!
  Just wanted to mention keep up the excellent work!

 35. Zune and iPod: Highest Those review the Zune towards the Touch, nevertheless following observing how slender and amazingly low and mild it is, I contemplate it towards be a rather distinctive hybrid that combines characteristics of equally the Contact and the Nano. It can be Really colorful and attractive OLED show is marginally smaller sized than the contact screen, still the participant alone feels Incredibly a bit scaled-down and lighter. It weighs in excess of 2/3 as much, and is substantially scaled-down in just width and top, whilst becoming precisely a hair thicker.

 36. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this website. I’m hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing skills has inspired me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

 37. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

 38. you are truly a excellent webmaster. The web site loading velocity is incredible. It kind of feels that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you have performed a great process in this subject!

 39. Zune and iPod: Most individuals compare the Zune towards the Touch, still after seeing how skinny and astonishingly minor and light-weight it is, I look at it in the direction of be a pretty distinctive hybrid that brings together qualities of both equally the Touch and the Nano. It truly is Quite vibrant and attractive OLED display screen is marginally lesser than the contact screen, nevertheless the participant by itself feels quite a little bit smaller sized and lighter. It weighs with regards to 2/3 as considerably, and is significantly scaled-down in width and top, although being accurately a hair thicker.

 40. Zune and iPod: Highest men and women evaluate the Zune to the Touch, still once observing how slender and astonishingly very little and light-weight it is, I get it toward be a alternatively one of a kind hybrid that brings together traits of either the Touch and the Nano. It truly is extremely colorful and attractive OLED display is somewhat more compact than the contact screen, nonetheless the participant by itself feels pretty a bit lesser and lighter. It weighs with regards to 2/3 as a lot, and is appreciably more compact inside width and peak, while getting only a hair thicker.

 41. I am very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 42. I have read a few good stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you place to make this sort of magnificent informative web site.

 43. Hi, i read your blog from time to time and
  i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam remarks?
  If so how do you protect against it, any plugin or anything you can recommend?

  I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 44. I savour, cause I discovered just what I was having a look for. You have ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 45. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 46. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice methods and we are looking to exchange solutions with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 47. A lot of thanks for your own hard work on this website. Debby takes pleasure in managing research and it’s easy to understand why. A lot of people learn all about the lively method you present functional secrets through the website and increase response from other people about this article plus our own daughter is really understanding so much. Have fun with the remaining portion of the year. You are carrying out a pretty cool job.

 48. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely useful information specially the last part 🙂 I care for such info a lot. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and good luck.

 49. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he actually bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If potential, as you become experience, would you mind updating your blog with more particulars? It is extremely useful for me. Large thumb up for this weblog post!

 50. you are truly a just right webmaster. The website loading pace is amazing. It seems that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you’ve done a excellent activity on this topic!

 51. Hello! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and outstanding design.

 52. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Cheers!

 53. Between me and my partner we’ve owned further MP3 gamers more than the years than I can rely, together with Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etcetera. But, the remaining number of yrs I’ve solved down in the direction of a person line of gamers. Why? Considering the fact that I was happy toward obtain how well-designed and entertaining to retain the services of the underappreciated (and broadly mocked) Zunes are.

 54. Fantastic website. Plenty of useful info here. I’m sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And of course, thanks in your effort!

 55. It¡¦s actually a nice and useful piece of information. I¡¦m happy that you simply shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 56. Its like you read my mind! You seem to grasp so much about this, such as you wrote the book in it or something. I think that you simply can do with some % to drive the message house a bit, however other than that, that is excellent blog. A great read. I’ll definitely be back.

 57. Only wanna comment on few general things, The website layout is perfect, the written content is rattling wonderful. “To establish oneself in the world, one has to do all one can to appear established.” by Francois de La Rochefoucauld.

 58. I do believe all the ideas you have introduced on your post. They are very convincing and can certainly work. Still, the posts are very short for newbies. May just you please lengthen them a little from next time? Thanks for the post.

 59. Apple at the moment consists of Rhapsody as an application, which is a excellent start off, nonetheless it is presently hampered as a result of the incapability towards retailer domestically upon your iPod, and incorporates a dismal 64kbps bit value. If this alterations, then it will somewhat negate this ease for the Zune, still the Ten new music for each thirty day period will nevertheless be a substantial furthermore inside of Zune Pass’ want.

 60. I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and great user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 61. obviously like your web site however you have to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to tell the truth then again I¡¦ll certainly come again again.

 62. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I can’t wait to read far more from you. This is actually a great site.

 63. Thanks so much for providing individuals with an exceptionally special chance to read in detail from this web site. It really is so sweet and also packed with fun for me personally and my office mates to search your web site more than three times in one week to learn the newest secrets you have got. Of course, we are always motivated with all the splendid knowledge served by you. Some 1 areas in this posting are honestly the finest we have had.

 64. Normally I don’t read article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite great article.

 65. Right now it sounds like WordPress is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 66. Thank you a bunch for sharing this with all of us you really realize what you are talking approximately! Bookmarked. Please also talk over with my site =). We may have a link exchange arrangement between us!

 67. I have discovered some essential things through your blog post post. One other point I would like to say is that there are several games that you can buy which are designed specially for toddler age little ones. They include things like pattern acceptance, colors, pets, and patterns. These normally focus on familiarization as opposed to memorization. This keeps little kids occupied without having the experience like they are learning. Thanks

 68. I needed to put you that very small remark just to say thank you yet again regarding the precious ideas you’ve featured on this page. This has been generous of people like you to provide unreservedly what exactly many people might have offered for sale for an electronic book to help make some money for their own end, most importantly given that you could have done it if you ever decided. These smart ideas also served as the great way to comprehend other individuals have a similar interest much like my personal own to grasp whole lot more in respect of this problem. I think there are a lot more fun situations in the future for folks who looked at your blog.

 69. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 70. I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I’ll learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

 71. It’s appropriate time to make some plans for the long run and it’s time to be happy. I’ve learn this submit and if I could I wish to recommend you few fascinating things or suggestions. Perhaps you could write next articles regarding this article. I desire to read even more things about it!

 72. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too fantastic. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can’t wait to read far more from you. This is actually a great website.

 73. Spot on with this write-up, I truly assume this web site needs far more consideration. I’ll probably be once more to read rather more, thanks for that info.

 74. Usually I don’t learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, very nice post.

 75. I just couldn’t go away your web site before suggesting that I really loved the usual information an individual supply on your guests? Is going to be again regularly to inspect new posts

 76. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.

 77. Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & assist other customers like its aided me. Great job.

 78. The Zune concentrates on remaining a Portable Media Player. Not a website browser. Not a activity machine. Maybe within just the foreseeable future it’ll do even improved inside of all those areas, still for already it is really a exceptional direction toward set up and listen to your audio and films, and is with no peer in that respect. The iPod’s pros are its net visiting and applications. If those people solid even further persuasive, probably it is your ideal determination.

 79. I think other web-site proprietors should take this web site as an model, very clean and magnificent user genial style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

 80. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 81. I think this is among the most vital information for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The website style is perfect, the articles is really great : D. Good job, cheers

 82. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is fantastic blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

 83. This design is wicked! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 84. hello!,I love your writing so so much! proportion we keep in touch more approximately your article on AOL? I need an expert in this space to unravel my problem. Maybe that’s you! Taking a look forward to see you.

 85. The Zune concentrates upon being a Transportable Media Player. Not a world wide web browser. Not a recreation machine. Perhaps in just the future it’ll do even greater within individuals areas, yet for now it is a exceptional path in the direction of set up and pay attention in direction of your songs and flicks, and is devoid of peer in just that respect. The iPod’s advantages are its internet traveling to and purposes. If those people strong additional powerful, quite possibly it is your suitable option.

Leave a Reply

Your email address will not be published.