Ki lesz sárosabb? – Kíméletlenül fájó cikk következik

Forrás: Blikk.hu

Orbán Viktor tegnapi hármak bejelentése után talán a legfrappánsabb írást az Európa Blokk közölte. Az engedélyükkel publikáljuk nektek mi is.

“A politikusok olyanok, mint az utcaöntözők, akik sarat tudnak csinálni, ha süt a nap, de nem tudnak napsütést csinálni, amikor sár van.” /Ifj. Dumas/

A magyarországi politikai színpadán mára minden harci eszköz megengedett… Nincs se kulturális, se etikai korlát, de néha még a magyar nyelv szabályai sem számítanak…

Bármerre tekinthetsz, sehol nem találsz felelőst, mindenki a másikra mutogat, miközben megfoszt mindenedtől: békétől, jóléttől, önbecsüléstől, igazságtól, szeretettől, jövőtől… Nézzük a legutóbbi bombát – ami ki tudja, hogy már megint milyen és mekkora disznósághoz szolgáltat leplet:

A budapesti olimpiai játékokra való felkészülési idő arról szól, hogy ki tud nagyobb adag sarat ragasztani a másikra… Be is fogják venni – már, ha megnyerjük a rendezés jogát – új versenyszámként.
Egy kis előzmény a selejtező mérkőzések bemutatása előtt:

Orbán (2015.december): “… Egy olyan tervről van szó, amelyre a Magyar Országgyűlés 80 százaléka, a fővárosi közgyűlés 90 százaléka, míg a nemzeti olimpiai bizottság tagságának 100 százaléka mondott igent, ezért nyugodt szívvel nevezhetjük össznemzeti ügynek. A magyar kormány ezért mindenben támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, amely a nemzeti ügy élére állt. …”

Fekete-Győr András, a Momentum civil szervezet elnöke (2017. február 17): Az aláírások leadásakor üzent a Fidesznek és Tarlósnak “… óriási mulasztás volt, hogy nem kérdezték meg az embereket arról, akarnak-e olimpiát. Most pedig a Fidesz részéről már gyávaság és árulás lenne, ha a népszavazást megpróbálná ellehetetleníteni, vagy visszavonná a pályázatot.. …”

Orbán (2017. február 20.): „Nemzeti ügyből pártügy lett, és minden pártügy sorsa kétséges. Most – mivel új helyzet van – ezt értékelni kell, és a kérdés az, hogy tudunk-e egy pártügyből újra nemzeti ügyet csinálni. Ez a kérdés, ami előttünk áll…”

És akkor jöjjön a sárdobálás…

Az első sorba azok kerüljenek, akik minket, 266 ezrünket lehazaárulóztak (a cöfös, zsidózó bencsik), lehülyéztek és kilátásba helyezték a békemenetet, de úgy, hogy azt megemlegetjük (a békamenetes, pestisrácok-közpénzelnyelős stefka)

Aztán jöhet – a terjedelmes példákat erősen megvágva – a többi ügyeletes sárdobó-versenyző:
Kósa: “nem a kormány, nem a parlament ügye … Legfeljebb segítheti az olimpia rendezését a kormány … Majd meglátjuk, hogy összegyűlt-e a megfelelő aláírás-mennyiség, lesz-e Budapesten népszavazás vagy sem, és majd a főváros hoz valami döntést…”

Tarlós: „Egyenesen arcátlanság, ahogy az olimpiarendezés ügyében Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Budapestre, a Fővárosi Önkormányzatra hárítaná a felelősséget… Ilyet nem játszunk, és nem is fogom eltűrni, hogy a fővárossal vitessék el a balhét .”

Kósa: “ Innentől az a kérdés egy felelősen gondolkodó ember számára, hogy szabad-e további milliókat költeni egy nagy valószínűséggel nem megvalósuló rendezvényre … Ebben húzni az időt nem nagyon kell, belátható időn belül ezt a döntést szükséges meghoznia a Fővárosi Közgyűlésnek.”

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (Győr fideszes polgármestere): “… Az ellenzéki pártok azonban sajnálatosan kivonultak az olimpiarendezés támogatása mögül, és elkezdték a magyar társadalmat is megosztani. Ezzel a tevékenységükkel nagymértékben meggyengítették és gyengítik folyamatosan Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát. A Magyar Olimpiai Bizottság – mint a pályázat egyik benyújtója – a szakmai oldalt képviseli a témában. A döntés meghozatala, hogy Budapest fenntartja-e szándékát a hazai rendezésű olimpiára vonatkozóan, a Fővárosi Önkormányzat jogosultsága.”

A sártortára pedig itt a hab:

mn

És itt a vége: 2017. február 22-én 20 órakor a királyi M1 bejelentette, hogy Magyarország visszalép a budapesti olimpiai pályázattól. A kormány nem vállalja a népszavazást! A felelősség – mint mindig, most is – az ellenzéki pártoké!… Indok: a szükséges egyetértés felbomlott, a rendezés elnyerése esélytelenné vált, a pályázat a továbbiakban súlyos presztízsveszteséget jelentene az országnak.

EB komment: Orbán tanácsadói tudták, hogy országunk a legesélytelenebb, mégis ránk szabadították – vagy nem mertek ellentmondani – a nagyravágyó stadionfóbiást! Hagyták, mert ezzel többen is nagyon jól jártak (“az aranyérmek helyett az aranyrudak” /Vona/)… Ismerjük már a rendszert: minden közpénz-felhasználás 2/3-a kiválasztottak zsebébe kerül. Jó üzlet volt ez így is, és bár vannak, akik szomorkodnak, hogy ez a pénzcsap bezárult, nem kell félteni őket! EZ ELAPADT, DE VAN/LESZ MÁSIK! LEHET, HOGY AZ OLIMPIÁT IS MÁR ELEVE ENNYIRE ÉS ÍGY AKARTÁK???

Addig táncoltak, amíg ez is sikerült?

Azért ne keseredjünk el: a nagy igazság az, hogy gyengül a G! Most kell torkon ragadni!

Jön a március 15, ő pedig megy!

9 Comments

 1. A geci csak addig geci, amíg szét nem folyik, vagy szét nem szárad. Nekem mindegy, Orbán melyik folyamat végén veszti el az eszméletét. 🙂

 2. Dauts Tomikának üzenem, hogy pont a jóakaratú emberek nem szeretnének olimpiát, mert pont ők azok, akikhez a kormány nem dobálja a milliókat a semmittevésért, és 50 ezerért güriznek, vagy 28 ezerből vegetálnak amit el akarnak venni vagy már el is vették.

 3. Szerintem sem kéne még vizet sem pumpáljanak….mindenki hordja magának hogy ne tudja megszedni magát.
  …ilyen buta felfogással élni hogy lehet ?

 4. Nos, bár állítólag én osztottam meg a riportot, most olvastam először, de jelzem elsőkként írtam alá az olimpia elleni tiltakozást a Momentumnak a Boráros téren. A focimániás állat főnökötök a megkérdezésem, az Ország megkérdezése nélkül intézkedett. Választási csalások sorozatán keresztül győzött, most is csalásra készül, a rokonaimat Kárpátalján már kivásárolta. Van magyar nyugdíjuk, élnek, mint Marci Hevesen. Az unokahúguk, aki a szüleivel átköltözött, családi házat vettek, gazdálkodtak, állami állásokban dolgoztak, már itt fizettek adót, hátrányban vannak. Az itt dolgozó, adót fizető nyugdíja 65 ezer Ft, a bejelentkező, legyen magyar, ukrán, orosz nyugdíja 3-szor akkora? Ez szerinted, te fideszhívő, tisztességes? Akkor van egy javaslatom, szüretkor. Ma egyébként találkoztam az aláírató csapat jeles képviselőjével, a nemzetközi karjelzést adtam. Láttam, hogy egy keményen fideszes házból győzelem jelentéssel távozott egy aláírás gyűjtő. Tudjátok, nem tudjátok, ettől a családtól kaptam, nem kaptam, befogadtam egy cirmost. Mert a Mama meghalt, a lánya nemlátó. A cirmi aranyos, bár a bundája rengeteg. Innen is üzenem élvezi az életet, ma csirkemellet vacsorázik
  A nem én osztottam meg és a csirke vacsora között sok idő telt el, Kedves szomszédaim aláírtátok kivégzéseteket/kivégzésünket? Hiszen már mind 60-non túl vagyunk! A csüngőhasú már leírt minket, 75 év felett már nem kaphatsz kiemelt gyógyszer ellátást, a következő, a mentők nem a kórházba visznek.

 5. I know this if off topic but I’m looking into
  starting my own blog and was curious what all is required to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% sure. Any tips
  or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

Leave a Reply

Your email address will not be published.