Orbán tanácsadója kitálalt: “elképesztő mértékű az állami korrupció”

Fotó: HVG.hu

Interjút adott a 168 órának Solymosi Frigyes Széchenyi-díjas kémikus, fiziko-kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Solymosi Orbán Viktor tanácsadójaként funkcionált az első Orbán-kormány idején. Mostanra azonban gyökeresen megváltozott a véleménye – számolt be a 24.hu az interjúban elhangzottakról.

“Elképesztő mértékű az állami korrupció, s ezt a jobboldali szellemi elit sem nézheti tétlenül. Ha az értelmiségiek össze tudnának fogni közös társadalmi ügyekért, jóval többet érhetnének el. Nem tudnak” – véli a professzor, aki elárulja „a miérteket”, illetve az interjú elején azt is, hogyan kezdett el a Magyar Nemzet helyett a Népszabadságba írni. (Hosszú történet, négy a Magyar Nemzet és Hír Tv ellen megnyert perrel.) Érdekes a szóhasználata. “Viszont az sem akartam, hogy elhallgattassanak: olyan fórumokat kerestem, ahol szabadon szólhatok.”

“A Népszabadság megszüntetését abszolút antidemokratikus lépésnek tartom. A sajtószabadság lábbal tiprásának.”

Szerinte a kormány cinikus, amikor arról beszél, hogy azzal sértené meg a sajtószabadságot, ha a lap belügyeibe avatkozna. (Emlékeztetőül 2002-ben Orbán Viktor azért fordult az államfőhöz, hogy vesse latba befolyását, mert veszélyben a sajtószabadság) Most a professzor hozza példaként a piaci szempontból életképtelen kormánypárti újságokat, az üresen kongó stadionokra elherdált százmilliárdokat, és fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a Népszabadság felszámolása nemcsak az ellenzék vesztesége, “hanem az egész magyar demokráciáé. Az elkötelezett jobboldaliaké is.”

Solymosi Frigyes – nemzetközi és történelmi példák alapján – szűk látókörűnek nevezi azokat a fideszes politikusokat, publicistákat, akik örömködnek, hogy az egykori kommunista Népszabadság jogutódját sikerült tönkretenni, miközben a lapot már egy olyan csapat vezette, amelynek több tagja

“még gyerek volt a rendszerváltás idején. Abszurd számon kérni rajtuk az állampárti sajtó bűneit. A mostani Népszabadság kitűnő szerkesztőség volt: tisztességes, őszinte újságírókkal. Nagyon sajnálom és felháborít, ami velük történt.”

Orbán Viktor sem az az ember volt, aki mára lett belőle

Solymosi szerint akkoriban még érdekelte a konzervatív értelmiségiek véleménye. Rendszeresen egyeztetett velük. Akkor jött a törés, amikor Orbán 2006-ban újra veszített, és a Nemzeti Kör a kudarc okait elemezve az egyik legsúlyosabb hibának az ő erőszakos, központosító vezetését nevezte.

A professzor elismeri, a „centrális erőtér” politikája kétharmados sikert hozott 2010-ben, ’14-ben, de “a kontrollálatlan teljhatalom eltorzította a miniszterelnök személyiségét, és az egész Fideszt is. A demokrácia és a jogállam leépült, miközben fokozódott a kirekesztő gyűlöletpolitika, az állandó ellenségkeresés.”

 • salix

  Egyet értek,az értelmiségnek össze kell fognia,függetlenül attól,hogy bal,vagy jobboldali. Sérelmeket félretéve,tisztázva együttgondolkozva egy élhető országért.

  • Gonoszgólya

   Jobboldali értelmiségiek? Na hiszen…..
   Baloldali értelmiségiek? Hát azokról meg ne is beszéljünk….
   Az önimádatuk, és a “szellemi fensőbbrendűségük”-be való teljes beleőrülésük csak arra teszi őket alkalmassá, hogy megtrágyázzuk velük a termőföldet. A saját seggükből sem látnk ki, nem hogy észrevegyék, és talán szóvá tegyék, vagy ne adj isten, csináljanak is valamit ami nem totális baromság.

   • salix

    Nem általaban ertelmisegre gondoltam,hanem annak még fuggetlenul gondolkodni kepes reszere. Persze megfelelo tomegtamogatottsag nelkul talan felnek elolepni,vagy megelhetesfeltes is áll mogotte? Sokan tulelesre jatszanak,helyezkednek? Jobb,baloldalon is fel kellene fogni,itt alapveto bajok vannak,vegleg elsullyed az orszag,ha tovabbra is tevuton jarunk. Értelmes,egyenrangu parbeszed szukseges,kozos alapmegegyezes,minimum letrehozasa szukseges. Feltetlen.

  • Iró Nia

   Összefogni??? Ebben az országban?

   A manyup lenyúlás idején a zemberek -értelmiségiek is- egymást anyázták a pro és kontra érveikkel. Nem a lopni szándékozó kormányt szapulták, hanem egymást barmozták le.
   Ha akkor nem voltak képesek összezárni, akkor már soha.

   • Zsuzsa Rauscher

    Ez egy jellemhibás, szolga nép. Remélem az unokátok a földesurak cselédje lesz, és átkozni fogja azokat akik ilyen életet csináltak nekik.

    • Károly Daroczy

     Azt a bizonyos “jellemhibát” Géza fejedelemnek és Vajk fiának köszönheti a Magyar, akik lepaktáltak a kegyből közénk keveredett kazár-zsidókkal, és elárulták a nemzetünket…

     A tisztítótűz már közeleg… Hála Istennek… !!!

     • Frenky

      Károly Daroczy. Már vártam a mélymagyar zsidózást.

     • Károly Daroczy

      És te komolyan elhiszed, hogy most vérig sértettél??? Nem lehetsz ennyire zsidó! … De!

      Én nem loptam az identitásom, és igen… sokkal büszkébb vagyok rá hogy Magyar vagyok mint te arra, hogy zsidó…

     • kajla

      mitől magyar a magyar?

     • Károly Daroczy

      Pl, attól, hogy az ilyenektől megtudom különböztetni magam.

     • kajla

      nem nagy kaland, minden ember egyszeri és megismételhetetlen. Adott esetben ez akár szerencse is lehet.

     • Yoss

      Amikor már valakinek nincs semmi olyan tulajdonsága, amit magának köszönhet és joggal lehetne büszke rá, akkor jönnek a születés jogán szerzett vagy szerezni vélt tulajdonságok, amikre elkezd büszke lenni. A legtöbb szkíta/mélymagyar/hun, akit ismerek végtelenül ostoba, sötét, agyhalott barom. Nos, ha ők az igazi magyarok, akkor én inkább bármi más szeretnék lenni.

     • Károly Daroczy

      Nem baj az, hogy te így gondolkodsz… De nyugodj meg… te tényleg nem vagy Magyar… És közel az ideje, hogy ezt be is láttatják veled. Ha kell erőszakkal is!!!

     • Yoss

      Na, pont te vagy a jó példa arra, amiről beszélek. Egyébként meg ki igazi magyar és miről ismerszik meg? Hogy egy követ fúj veled? Vagy?

     • Frenky

      Az ilyen Daróczy féle kurucinfókukac élőlényekkel kár vitatkozni, mert annyi esze sincs, hogy észérvekkel cáfolja meg a másikat. Az ilyen ostoba élőlények csak zsidózni tudnak, vagy cigányozni. Ha valaki nem osztja a nézetüket, mert esze is van, akkor az nem lehet más, csak zsidó. A történelmet csak a kurucinfóból ismerik. Pont annyi eszük van, mint amennyi látszik.

     • Éva Kútvölgyi

      Azért nagyon kiváncsi lennék, ha megnéznék a DNS-edet, hányféle nép keveredéséből származol! Jól pofára esnél, az tuti!

     • Károly Daroczy

      No látod!!! Itt van a kibaszottnagyátverés!!!

      Te csak a Tóráig jutottál látom!!!

      A kutya se kíváncsi a DNS-re … ez csak egy zsidó szuprmáz!!! Jézust követni, szerinted azzal kell, hogy körbe metéled magad? Hát nem a “szent szellemmel” a Tudással kell betöltekezni, és követni őt ? Vagy nem ezt tanítja?

      Menj a Német Sándorodhoz… ostoba.

     • Frenky

      Te ostoba élőlény. Mert ember nem lehet ennyire ostoba. Ha valaki nem osztja kurucinfós idióta véleményeteket, akkor az már zsidó? Olyan bunkó vagy, hogy a betonba cölöpöt lehet veled verni. Mitől vagy te Magyar? Kérünk bizonyítékot, mondjuk elég ha az Etel-közbe érkezésig visszamenőleg elég.

     • Károly Daroczy

      “Körbejárjátok a földet, hogy a pogányt zsidóvá tegyétek”

      Sajnos nem merted elolvasni Jézus intelmeit… idáig nem jutottál el. Jézus szavaiból pedig eléggé világosan kitűnik, hogy a zsidó nem faj. Azzá válni kell, ahogy Magyarrá is!!!
      Jézus szava erre a bizonyíték… !!! Aki Pártus herceg volt, és akinek minden cselekedetét, szavát elhiszek!!!

      A kérdés inkább az, hogy te hogyan merészeled magad Magyarnak nevezni… ??? …

     • Frenky

      Csak nem te akarod megmondani bárkinek is, hogy ki a Magyar? ahhoz te senki vagy, egy nagy nulla. Aki a bibliát is a kurucinfóból ismeri. Mint tudható, Jézus egy zsidó asszony gyermekeként látta meg a napvilágot. Hogy te kinek a szavát és cselekedetét hiszed el, magán ügy, én szarok rá.De te hogy mered magad kereszténynek és Magyarnak nevezni? Hol a bizonyíték rá? Hiszen még ember sem vagy, csak egy élőlény.

     • Károly Daroczy

      Csak nem te akarod megmondani bárkinek is, hogy ki a Magyar?

      A kérdésem a válaszom. … Csak nem te??? … És ezt játszhatjuk oda-vissza idők végezetéig.

      Persze van megoldás…Kard ki kard. … És szerintem ez is lesz a vége. Polgárháború. Feltétlenül keress meg akkor… és eldöntjük, hogy ki a magyar… nyilván, … aki talpon marad…

      Továbbá. A zsidók legszentebb könyve, a Talmud Máriát egy közönséges kurvának nevezi, ézust pedig Nimród fattyának… !!!

      Látom… téged sem anya szült… Fasszopóbüdösköcsögbuzitetvesdisznó!!! 😛

     • rebur

      Ezektől a kazároktól vettük át az ékírást.

     • Károly Daroczy

      Nem vettünk át semmit. !!! Vajk volt olyan szíves, (a villám sose csapjon mellé) hogy kiirtott mindent ami az ősiségünkhöz köthető volt, így a róvó írást is. !!!
      A róvás pedig még Egyiptomnál is ősibb írásforma volt.
      Csak tekintsd meg Thoth, smaragdtábláit… A hasonlóság kézenfekvő.

      https://www.google.ca/search?q=thoth+smaragdt%C3%A1bl%C3%A1i&biw=1252&bih=614&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjbmvqK8abRAhUJLmMKHZrdC5wQ_AUIBigB#imgrc=cvZsheNdOivGBM%3A

     • rebur

      Az őseink a kazároktól vették át az ő közvetítésükkel került hozzájuk.Az a smaragdtábla csak azt bizonyítja,hogy sokan ismerték és használták ezt az írásmódot.

     • Károly Daroczy

      😀 Tudod mit… inkábbkabbeafaszom. primitív ősbunkó!!!

     • rebur

      Kazárok közvetítésével vettük át a rovásírást.Annak idején ilyen tanulékonyak voltunk,ennek köszönhetjük a fennmaradásunkat nem az ilyen ostoba hangyásoknak mint akiket te képviselsz.

     • Károly Daroczy

      Milyen kazárokról beszélsz te igen félhülye??? Hol voltak ilyenek, hogy kazárok… 35-40 000 évvel ezelőtt???
      Ha ezt a baromságot még egyszer leírod úgy arcon ütlek, hogy répát is csak pépesen fogod kérni… 😛 Hülye!!!

     • rebur

      Pont ott voltak ahol a magyarok a Szíriuson te nagyon hülye.:))

     • Balogh László Péter

      Hagyd a fenébe ezt a mentálisan sérült “egyedet”! Nem érti! Nem az a gond, hogy a 160 feletti az IQ-ja, mert az korrekt, hanem hogy mínuszban. 😀 😀 😀 Írni sem tud normálisan, meg fogalmazni sem. De legalább vannak rögeszméi … Az ócsároláson kívül mást nem tud. Akkora “turul”, hogy még egy lipicai mén is felrúgná háturul’. 😀 😉

     • Károly Daroczy

      Te csakbaszdszájbaakurvaanyádfasszopó.

     • Balogh László Péter

      Nem hittem, hogy a hígmélyturul tulkok elterjedt szórakozása az inceszt. Legyen, hogy ez a te intim életed része, de ne ajánlgasd másnak, maradjon családon belüli titok. Tudod, büntetik. Azért ebből a kedves felkérésből kiderült számomra, ha más nem is, de legalább a mamád szeret. Talán túlzottan is. Az orális szexnél viszont tényleg vigyázz, mert a rosszabbik végére szoktak állítani, ez sajnos átsüt a mondatodon. Mind a két szón. Már persze, ha tényleg férfi vagy, nem csak egy kis miskakancsó. Akkor érthető minden. Csak az inceszt nem. Ebből viszont kitűnik egy komplex személyiségzavaros állapot. Szóval a bogyókat szedd rendesen! Ja, ha nem megy az írás, használj szövegszerkesztőt hibajavítóval! Csak utána másold be. Egy kérdés a végére: Szereted a csokit? Csak mert elég barnának tűnik a nyelved így olvasva is. 😉 Mamádat is üdvözlöm!

     • Károly Daroczy

      Nem olvastam el… de biztos illik erre is a válaszom.: Te csakbaszdszájbaakurvaanyádfasszopó.

     • Balogh László Péter

      “A stílus maga az ember!” 😀 És ezt egy nálam okosabb ember mondta.

     • Károly Daroczy

      Na… most úgy elszégyelltem magam… 😛

      Kinek képzeled te magad? Miből gondoltad, hogy méltó vagy arra, hogy szóba álljak veled… te pojáca. És még buta, tudatlan szarjankó is vagy… Pfej…

     • Balogh László Péter

      Méltóságos úr, fényes tekintetű szittya honfitársam. Vegyek neked egy liftet, hogy fel tudj emelkedni a pórnép közé? Szivatlak einsteinkém! De te setét vagy szépecsém, nem veszed ezt észre. Okoskodó butuska, kis barna inges zsidózó turulkaki. A 4 elemiddel sajnos valóban nem tudom összemérni magam, különösen, mert stabil alapokon nyugszik. Hisz kétszer jártad, ezért rögzültek az infók. 😀

     • Károly Daroczy

      ??? Tehát a kazárok a Magyarok??? … Fiam. Ez inkább sértő mint butaság. Már a kazárok jellemrajza sem engedi meg, hogy Nimród vagy Atilla, szellemiségével rokonítsad.

      Ezt ki is teszem a falamra. Kíváncsi vagyok, hogy az ismerőseim hogyan vélekednek erről… Ekkora sötét aljas zsidót rég hordott a föld a hátán… !!!

     • Károly Daroczy

      Továbbá.: Aki a “zsidó vallást” felveszi… az a Magyar törzsszóvettségből azon nyomban kiiratkozott. VÉGLEG!!!

      De ez… nem csak a Magyarokra, hanem a világ más népeire is vonatkozik!!!

      A zsidó-keresztény nem több és nem kevesebb mint a sátáni gonosz erők (Széth, a későbbi Sátán) “Bibliája”

      A Tóra nem része az egyetemes emberi gondolkodásnak!!!

     • rebur

      Áltudományos buta félművelt ostoba nácikkal ne kérkedj,csak vesztes lehetsz!!

     • Károly Daroczy

      Eeegen… Áltudományos… meg náci, meg rasszista, meg a “faszomtuggya”
      Szerinted, mi történik ma a világban?

      Vegyétek már észre magatokat. Menni fogtok a kocsonyába… barmok. Azt hiszitek, hogy a “rasszitafasistanákiozás” megvéd benneteket??? Hihihi-Hahaha-bruhhaha…

     • Monostori Jolka

      Te ugye viccelsz? Vagy azért irtad, hogy mindenki megcáfoljon és felidegesitsd az embereket?

     • rebur

      Miért vagy ideges,engem ez tök megnyugtat.

     • Balogh László Péter

      Nahh, mélyturul barátom, meg kell állapítsam, hogy akinek nincs, annak nem is lesz. Ez a “népnemzeti” rizsa a magukat a normális emberektől elválasztó, zsidózó, modern kori karpaszományosok sajátja. Vágass kefe bajszot, azzal laffintsd a táltosod farát. Amiket itt sikerült a genetikáról, DNS-ről kiböfögnöd, az a setét középkor inkvizíciós időszakát idézi. Amikre te hivatkozol, az se nem tudomány, se nem érv. Az még a “népszerű ismeretterjesztő” UFO-magazinok színvonalánál is lejjebb van. Oskola, ecsém, oskola! Hátha még nem késő!

     • Károly Daroczy

      Te barom. Vedd már észre magad… pont úgy böfögsz, mint egy cigány jogvédő… aki Német Sándor műrabbi elmegyógyintézetébe jár allelujázni. Még szégyenleni sem tudod magad, mert arról sincs fogalmad, hogy miért is kéne… ezt egyszerűen csak primitív kőbunkónak lehetne nevezni… 😛

     • Balogh László Péter

      Azt egyből fölmértem, hogy “te barom” vagy, de ezzel nem akartalak a nagy nyilvánosság előtt szembesíteni, megalázni. A felismerésed minden esetre okot ad a reményre, hogy csiszolni szándékozod jelenleg még pallérozatlan elméd. (Azt a kis csiszolatlan gyémántot, amit majd a későbbiekben porhüvelyedből kivonnak.) Zsidózás után le cigány jogvédőzés? Primitív stílus, alantas érzelmeket tápláló embert takar. Javaslom még a helyi táltos- és sámánképző mesterszak elvégzését és a Btk. tanulmányozását. (A Talmud helyett …)

      http://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-332-%C2%A7-kozosseg-elleni-uszitas/

      Ja, nem vagyok zsidó, cigány, sem komcsi, sem ballib. Nehéz lesz fogást találnod. Állagodat tekintve – “puhatestűkém”, erre találj ki valamit!
      Ha a stílus maga az ember, akkor neked, akinek a “büfizésen” kívül mása nincs, az mi, ki? Segíts a megfejtésben!

     • Károly Daroczy

      Ne áltasd magad. Nem a DNS az amitől cigány, zsidó vagy.
      “Körbe járjátok a földet, hogy a pogányból zsidót tegyetek”
      Ezt Jézus monda, ami világos.
      Zsidóvá épp úgy válni kell, ahogy Magyarrá. Aki zsidót véd, mellette szól, az lényegében már zsidó, akármilyen nyelven is károg, és akármilyen kultúrkörben is él!!!

     • Balogh László Péter

      A bizonyítvány a nagynyilvánosság előtt kiállítottad magadról. Ehhez már nem kívánok mit hozzátenni. Műműjer műmagyar, műárja fekália vagy. Tragikus és szégyenletes, hogy a XXI. században ilyen magukat embernek gondoló képződmények létezhetnek.

     • Károly Daroczy

      Jézus is ezt tette… hazug aljas ocsmány tetves parazita vagy. Egy Magyargyűlölő rasszista kannibál undormány!!!

     • Adorjánné Földes Margit

      S méghozzá magyarnak vallják magukat!

     • Miklósy Gábor

      Semino DNS kutatás cher chez

    • Péter Nagy

     Önnek komoly gondjai lehetnek a lelki egyensúly körül…

   • salix

    Tartok én is tőle,mégis remélem észhez térnek,máskulonben vege mindennek.

 • Sandor Rabai

  Jó, de most már nem veszíthet a fidesz, az alaptörvény és a katolikus egyház nem engedi.

 • Annamária Láng

  Szerintem ébresztő itt az értelmiségiek nem fognak tenni semmit..Nem ők irányítanak..Szóval azokat kéne meggyőzni akik irányítanak hogy változás kell..A pénzvilág úralja az országot úgy mint Angliát…

 • KJI.

  Sajnos elég későn jön ,jött rá az értelmiség ,hogy hülyének nézik,
  hányingert keltő az állandó kommunistázás ,főleg azoktól akik már az
  első lépéseket megtették a piros könyvvel a zsebükben a kommunista rendszer
  építése felé ,spiclik, ügynökök ,stb és most adják az ártatlant ,gondolom önmagukat nem ítélik el ,nem tiltják el a közügyek gyakorlásától magukat ,mert a mostani cigány származású miniszterünknek is van vaj a füle mögött ,de nem ő az egyedüli ,így ne is csodálkozzunk hogy az országban a mértéktelen lopás visszaélések magas fokát művelik .

 • K REGŐS JUDIT

  Mocskos mindenkori 27 evi soros györgy féle maffia !!!
  A fanak is lehullik egyszer csaka levele !!!
  Szebb jövőt !!!
  Csak a Jobbik!!!

  • Kálmán Pálfi

   “csak a nácizmus”

   • Balogh László Péter

    Nárcisztikus beütéssel. Be is ütött szegénynek rendesen …

  • Mária

   ..igen, akinek nem magasabb20-nál az IQ az mind a jobbik körül nyomul 🙂

  • Imre Csizma

   Azért kiváncsi lennék,hogy mitől lesz egy fiatal nő egy tömeggyilkos fasiszta eszme hive,vagy ez is csak egy kamuprofil amelyen vén fasiszták írogatnak női nevek mögé bújva.

 • Zsuzsa Rauscher

  A Románok, Lengyelek, Dél koreaiak már csatasorban állnának. Ez csak ebben a geci országban van, hogy szemethunynak minden felett.SZÉGYEN!!!!!!!

  • Pal Attka

   Zsuzsa Rauscher
   A románoknál épp elsejétől hoztak olyan szociális jobbító intézkedéseket, hogy megnyalhatják mind a 20 szőrös ujjukat. És nem ám a milliárdosokat tömik százezrekkel, hanem az elesettebbeket jobban segítik és így szépen, “arányosan” felfelé, ahogyan Jézus urunk is tenné, nem úgy mint a honi sátánfattyak…

 • András Sebestyén SZŐLLŐSY

  Solymosi Frigyes mégiscsak egy független értelmiségi, aki megengedheti magának, hogy — amíg van hol — nyilvánosan hangot adjon a kiábrándulásának Orbánból és a FIDESZ-ből. Feltételezhető, hogy a szavazóik többsége már kiábrándult belőlük, csak ennek nem mernek hangot adni, vagy maguknak sem vallják be, vagy a Jobbik-ban látják a megoldást, vagy sehol. Ilyen körülmények között nagyon nagy az írástudók felelőssége, de nagyon szerények a lehetőségeik.

 • Kálmán Tamás

  Ahhoz,hogy a professzor úr véleménye megváltozzon 14 év kellett.(2002-16)
  Mennyi idő kellhet ahhoz, hogy a kevésbé tájékozott,mindennapokért küzdő emberek véleménye megváltozzon?
  A választ nem tudom, de ha az értelmiség rájön arra, hogy mi történt vele,és mennyire kijátszották őket, akkor ez lehet egyfajta része a kormányváltás megvalósításának.
  Utána azonban nem lenne szabad őket félretenni.
  Még egy valamiről itt is szólok. El kellene felejteni a jobb és baloldalt, hanem azokat az értékeket kellene végre megvalósítani, amit 1989-ben demokratikus jogállamnak hittünk, és így szavaztunk.
  Egy állam polgárainak helyzete nem attól függ, hogy jobb és baloldal van,hanem attól, hogy mennyire egységesek abban, hogy az állampolgárai érdekében cselekedjenek az állampolgárok jogainak tiszteletben tartásával.

  • salix

   Teljesen egyet ertek. Valoban nem oldalakban,partokban kell gondolkozni,hanem kozos celokban az orszag,a teljes nepesseg javara. Nemzeti minimum letrehozasa szukseges,feltetlen.

  • Peter Gonczi

   Szerintem a professzor úr véleménye nem14 év alatt változott meg, csak ezt az interjút adta 14 évvel később!
   Mint olvashattad, már sokkal korábban otthagyta az akkor még orbánista Magyar Nemzetet és a Népszabadsághoz igazolt át!
   Mostanában a Magyar Nemzet jó fórum lehetne neki!
   Az értelmiség fogjon össze, írod!
   Ki az értelmiség? Részben a kormány és holdudvara is! És ezeknek ad tanácsot az (esetleg) érettségizett Habony! Tehát, elvileg, Orbán, Áder, Kövér és a többi bandatag is értelmiségi! Mondom elvileg!

 • Kálmán Tamás

  Még egy rövidet miután elolvastam a hozzászólásokat.
  Soha nem lesz egység az egyetértésben. Nagyon keveseket érdekel az igazi jelen, hiszen a vélemények azt tükrözik, hogy csak néhányan olvasnak sokfélét, sokan radikalizálódnak,és sokan csak kritizálnak konkrétumok, vagy helyzetek ismerete nélkül.

 • Dávid László

  Végre az egyik Fidesz vezér lelkiismerete megszólalt. De ő sokat tud, lehet hogy baleset fogja érni mint a felcsúti juhászt?

 • Ede Egan

  “Solymosi Orbán Viktor tanácsadójaként funkcionált az első Orbán-kormány idején.”
  Jaja, bele is bukott Viktor a tanácsadásba! 🙂

 • ballerhunter

  “A Népszabadság megszüntetését abszolút antidemokratikus lépésnek tartom. A sajtószabadság lábbal tiprásának.”

  Na igen. A tisztelt professzor úr csak azt felejtette el, hogy a Népszabadság megszűnésében magának az MSZP-nek elsődlegesen jelentős szerep jutott akkor, amikor eladta a veszteséges lapot ahelyett, hogy tovább finanszírozta volna.

  Innét kezdve erősen áthallásos a sajtószabdság lábbal tiprásának emlegetése, hogy úgy mondjam inkább egy gyűlöltekeltésre alkalmas orbitális csúsztatás.

 • Gábor Töreky

  Elgurult a gyógyszer Uraim ? Egy szerintem bölcs mondás szerint – minden népnek olyan vezetői vannak, amit megérdemel.

 • “Fehérek között egy európai” de sajnos csak 1!!!

 • István Bendula

  JÓ REGGELT MAGYARORSZÁG,JÓ REGGELT MAGYAROK!

 • selek

  Magyar hazafi az, aki nem trükkök százaival adót fizet, hogy az állam közös költségeihez hozzájáruljon; aki részt vesz a közéletben (minimum minden szavazáson szavazatával kifejezi véleményét, még ha egyet nem ért egyik ajánlattal sem és érvénytelent szavaz); és magyar nyelvre megtanítja gyerekét. Te mennyire vagy magyar hazafi ?

 • kocsmáros60

  SOLYMOSI FRIGYES ÚR MOST KITÁLALT ,MERT MOST Ő NINCS BENNE A MÉZES KOSÁRBA ..MÍG BENNE VOLT HALGATOTT .AZ // ELKÉPESZTŐ MÉRETŰ // TANÁCSADÓ DÍJÁÉRT …ILYENEK CSAK A HATALMON KÍVÜL TUDJÁK MIT KELL CSINÁLNI ..A HATALOMBAN ELFELEJTIK …