Orbán tanácsadója kitálalt: “elképesztő mértékű az állami korrupció”

Fotó: HVG.hu

Interjút adott a 168 órának Solymosi Frigyes Széchenyi-díjas kémikus, fiziko-kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Solymosi Orbán Viktor tanácsadójaként funkcionált az első Orbán-kormány idején. Mostanra azonban gyökeresen megváltozott a véleménye – számolt be a 24.hu az interjúban elhangzottakról.

“Elképesztő mértékű az állami korrupció, s ezt a jobboldali szellemi elit sem nézheti tétlenül. Ha az értelmiségiek össze tudnának fogni közös társadalmi ügyekért, jóval többet érhetnének el. Nem tudnak” – véli a professzor, aki elárulja „a miérteket”, illetve az interjú elején azt is, hogyan kezdett el a Magyar Nemzet helyett a Népszabadságba írni. (Hosszú történet, négy a Magyar Nemzet és Hír Tv ellen megnyert perrel.) Érdekes a szóhasználata. “Viszont az sem akartam, hogy elhallgattassanak: olyan fórumokat kerestem, ahol szabadon szólhatok.”

“A Népszabadság megszüntetését abszolút antidemokratikus lépésnek tartom. A sajtószabadság lábbal tiprásának.”

Szerinte a kormány cinikus, amikor arról beszél, hogy azzal sértené meg a sajtószabadságot, ha a lap belügyeibe avatkozna. (Emlékeztetőül 2002-ben Orbán Viktor azért fordult az államfőhöz, hogy vesse latba befolyását, mert veszélyben a sajtószabadság) Most a professzor hozza példaként a piaci szempontból életképtelen kormánypárti újságokat, az üresen kongó stadionokra elherdált százmilliárdokat, és fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a Népszabadság felszámolása nemcsak az ellenzék vesztesége, “hanem az egész magyar demokráciáé. Az elkötelezett jobboldaliaké is.”

Solymosi Frigyes – nemzetközi és történelmi példák alapján – szűk látókörűnek nevezi azokat a fideszes politikusokat, publicistákat, akik örömködnek, hogy az egykori kommunista Népszabadság jogutódját sikerült tönkretenni, miközben a lapot már egy olyan csapat vezette, amelynek több tagja

“még gyerek volt a rendszerváltás idején. Abszurd számon kérni rajtuk az állampárti sajtó bűneit. A mostani Népszabadság kitűnő szerkesztőség volt: tisztességes, őszinte újságírókkal. Nagyon sajnálom és felháborít, ami velük történt.”

Orbán Viktor sem az az ember volt, aki mára lett belőle

Solymosi szerint akkoriban még érdekelte a konzervatív értelmiségiek véleménye. Rendszeresen egyeztetett velük. Akkor jött a törés, amikor Orbán 2006-ban újra veszített, és a Nemzeti Kör a kudarc okait elemezve az egyik legsúlyosabb hibának az ő erőszakos, központosító vezetését nevezte.

A professzor elismeri, a „centrális erőtér” politikája kétharmados sikert hozott 2010-ben, ’14-ben, de “a kontrollálatlan teljhatalom eltorzította a miniszterelnök személyiségét, és az egész Fideszt is. A demokrácia és a jogállam leépült, miközben fokozódott a kirekesztő gyűlöletpolitika, az állandó ellenségkeresés.”

115 Comments

 1. Egyet értek,az értelmiségnek össze kell fognia,függetlenül attól,hogy bal,vagy jobboldali. Sérelmeket félretéve,tisztázva együttgondolkozva egy élhető országért.

 2. Szerintem ébresztő itt az értelmiségiek nem fognak tenni semmit..Nem ők irányítanak..Szóval azokat kéne meggyőzni akik irányítanak hogy változás kell..A pénzvilág úralja az országot úgy mint Angliát…

 3. Jobboldali értelmiségiek? Na hiszen…..
  Baloldali értelmiségiek? Hát azokról meg ne is beszéljünk….
  Az önimádatuk, és a “szellemi fensőbbrendűségük”-be való teljes beleőrülésük csak arra teszi őket alkalmassá, hogy megtrágyázzuk velük a termőföldet. A saját seggükből sem látnk ki, nem hogy észrevegyék, és talán szóvá tegyék, vagy ne adj isten, csináljanak is valamit ami nem totális baromság.

 4. Összefogni??? Ebben az országban?

  A manyup lenyúlás idején a zemberek -értelmiségiek is- egymást anyázták a pro és kontra érveikkel. Nem a lopni szándékozó kormányt szapulták, hanem egymást barmozták le.
  Ha akkor nem voltak képesek összezárni, akkor már soha.

 5. Sajnos elég későn jön ,jött rá az értelmiség ,hogy hülyének nézik,
  hányingert keltő az állandó kommunistázás ,főleg azoktól akik már az
  első lépéseket megtették a piros könyvvel a zsebükben a kommunista rendszer
  építése felé ,spiclik, ügynökök ,stb és most adják az ártatlant ,gondolom önmagukat nem ítélik el ,nem tiltják el a közügyek gyakorlásától magukat ,mert a mostani cigány származású miniszterünknek is van vaj a füle mögött ,de nem ő az egyedüli ,így ne is csodálkozzunk hogy az országban a mértéktelen lopás visszaélések magas fokát művelik .

 6. Mocskos mindenkori 27 evi soros györgy féle maffia !!!
  A fanak is lehullik egyszer csaka levele !!!
  Szebb jövőt !!!
  Csak a Jobbik!!!

 7. A Románok, Lengyelek, Dél koreaiak már csatasorban állnának. Ez csak ebben a geci országban van, hogy szemethunynak minden felett.SZÉGYEN!!!!!!!

 8. Ez egy jellemhibás, szolga nép. Remélem az unokátok a földesurak cselédje lesz, és átkozni fogja azokat akik ilyen életet csináltak nekik.

 9. Zsuzsa Rauscher
  A románoknál épp elsejétől hoztak olyan szociális jobbító intézkedéseket, hogy megnyalhatják mind a 20 szőrös ujjukat. És nem ám a milliárdosokat tömik százezrekkel, hanem az elesettebbeket jobban segítik és így szépen, “arányosan” felfelé, ahogyan Jézus urunk is tenné, nem úgy mint a honi sátánfattyak…

 10. Solymosi Frigyes mégiscsak egy független értelmiségi, aki megengedheti magának, hogy — amíg van hol — nyilvánosan hangot adjon a kiábrándulásának Orbánból és a FIDESZ-ből. Feltételezhető, hogy a szavazóik többsége már kiábrándult belőlük, csak ennek nem mernek hangot adni, vagy maguknak sem vallják be, vagy a Jobbik-ban látják a megoldást, vagy sehol. Ilyen körülmények között nagyon nagy az írástudók felelőssége, de nagyon szerények a lehetőségeik.

 11. Azt a bizonyos “jellemhibát” Géza fejedelemnek és Vajk fiának köszönheti a Magyar, akik lepaktáltak a kegyből közénk keveredett kazár-zsidókkal, és elárulták a nemzetünket…

  A tisztítótűz már közeleg… Hála Istennek… !!!

 12. Ahhoz,hogy a professzor úr véleménye megváltozzon 14 év kellett.(2002-16)
  Mennyi idő kellhet ahhoz, hogy a kevésbé tájékozott,mindennapokért küzdő emberek véleménye megváltozzon?
  A választ nem tudom, de ha az értelmiség rájön arra, hogy mi történt vele,és mennyire kijátszották őket, akkor ez lehet egyfajta része a kormányváltás megvalósításának.
  Utána azonban nem lenne szabad őket félretenni.
  Még egy valamiről itt is szólok. El kellene felejteni a jobb és baloldalt, hanem azokat az értékeket kellene végre megvalósítani, amit 1989-ben demokratikus jogállamnak hittünk, és így szavaztunk.
  Egy állam polgárainak helyzete nem attól függ, hogy jobb és baloldal van,hanem attól, hogy mennyire egységesek abban, hogy az állampolgárai érdekében cselekedjenek az állampolgárok jogainak tiszteletben tartásával.

 13. Még egy rövidet miután elolvastam a hozzászólásokat.
  Soha nem lesz egység az egyetértésben. Nagyon keveseket érdekel az igazi jelen, hiszen a vélemények azt tükrözik, hogy csak néhányan olvasnak sokfélét, sokan radikalizálódnak,és sokan csak kritizálnak konkrétumok, vagy helyzetek ismerete nélkül.

 14. És te komolyan elhiszed, hogy most vérig sértettél??? Nem lehetsz ennyire zsidó! … De!

  Én nem loptam az identitásom, és igen… sokkal büszkébb vagyok rá hogy Magyar vagyok mint te arra, hogy zsidó…

 15. Végre az egyik Fidesz vezér lelkiismerete megszólalt. De ő sokat tud, lehet hogy baleset fogja érni mint a felcsúti juhászt?

 16. Nem általaban ertelmisegre gondoltam,hanem annak még fuggetlenul gondolkodni kepes reszere. Persze megfelelo tomegtamogatottsag nelkul talan felnek elolepni,vagy megelhetesfeltes is áll mogotte? Sokan tulelesre jatszanak,helyezkednek? Jobb,baloldalon is fel kellene fogni,itt alapveto bajok vannak,vegleg elsullyed az orszag,ha tovabbra is tevuton jarunk. Értelmes,egyenrangu parbeszed szukseges,kozos alapmegegyezes,minimum letrehozasa szukseges. Feltetlen.

 17. Teljesen egyet ertek. Valoban nem oldalakban,partokban kell gondolkozni,hanem kozos celokban az orszag,a teljes nepesseg javara. Nemzeti minimum letrehozasa szukseges,feltetlen.

 18. Szerintem a professzor úr véleménye nem14 év alatt változott meg, csak ezt az interjút adta 14 évvel később!
  Mint olvashattad, már sokkal korábban otthagyta az akkor még orbánista Magyar Nemzetet és a Népszabadsághoz igazolt át!
  Mostanában a Magyar Nemzet jó fórum lehetne neki!
  Az értelmiség fogjon össze, írod!
  Ki az értelmiség? Részben a kormány és holdudvara is! És ezeknek ad tanácsot az (esetleg) érettségizett Habony! Tehát, elvileg, Orbán, Áder, Kövér és a többi bandatag is értelmiségi! Mondom elvileg!

 19. Amikor már valakinek nincs semmi olyan tulajdonsága, amit magának köszönhet és joggal lehetne büszke rá, akkor jönnek a születés jogán szerzett vagy szerezni vélt tulajdonságok, amikre elkezd büszke lenni. A legtöbb szkíta/mélymagyar/hun, akit ismerek végtelenül ostoba, sötét, agyhalott barom. Nos, ha ők az igazi magyarok, akkor én inkább bármi más szeretnék lenni.

 20. Azért kiváncsi lennék,hogy mitől lesz egy fiatal nő egy tömeggyilkos fasiszta eszme hive,vagy ez is csak egy kamuprofil amelyen vén fasiszták írogatnak női nevek mögé bújva.

 21. “Solymosi Orbán Viktor tanácsadójaként funkcionált az első Orbán-kormány idején.”
  Jaja, bele is bukott Viktor a tanácsadásba! 🙂

 22. “A Népszabadság megszüntetését abszolút antidemokratikus lépésnek tartom. A sajtószabadság lábbal tiprásának.”

  Na igen. A tisztelt professzor úr csak azt felejtette el, hogy a Népszabadság megszűnésében magának az MSZP-nek elsődlegesen jelentős szerep jutott akkor, amikor eladta a veszteséges lapot ahelyett, hogy tovább finanszírozta volna.

  Innét kezdve erősen áthallásos a sajtószabdság lábbal tiprásának emlegetése, hogy úgy mondjam inkább egy gyűlöltekeltésre alkalmas orbitális csúsztatás.

 23. Elgurult a gyógyszer Uraim ? Egy szerintem bölcs mondás szerint – minden népnek olyan vezetői vannak, amit megérdemel.

 24. Nem baj az, hogy te így gondolkodsz… De nyugodj meg… te tényleg nem vagy Magyar… És közel az ideje, hogy ezt be is láttatják veled. Ha kell erőszakkal is!!!

 25. Azért nagyon kiváncsi lennék, ha megnéznék a DNS-edet, hányféle nép keveredéséből származol! Jól pofára esnél, az tuti!

 26. Nem vettünk át semmit. !!! Vajk volt olyan szíves, (a villám sose csapjon mellé) hogy kiirtott mindent ami az ősiségünkhöz köthető volt, így a róvó írást is. !!!
  A róvás pedig még Egyiptomnál is ősibb írásforma volt.
  Csak tekintsd meg Thoth, smaragdtábláit… A hasonlóság kézenfekvő.

  https://www.google.ca/search?q=thoth+smaragdt%C3%A1bl%C3%A1i&biw=1252&bih=614&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjbmvqK8abRAhUJLmMKHZrdC5wQ_AUIBigB#imgrc=cvZsheNdOivGBM%3A

 27. Na, pont te vagy a jó példa arra, amiről beszélek. Egyébként meg ki igazi magyar és miről ismerszik meg? Hogy egy követ fúj veled? Vagy?

 28. No látod!!! Itt van a kibaszottnagyátverés!!!

  Te csak a Tóráig jutottál látom!!!

  A kutya se kíváncsi a DNS-re … ez csak egy zsidó szuprmáz!!! Jézust követni, szerinted azzal kell, hogy körbe metéled magad? Hát nem a “szent szellemmel” a Tudással kell betöltekezni, és követni őt ? Vagy nem ezt tanítja?

  Menj a Német Sándorodhoz… ostoba.

 29. Nahh, mélyturul barátom, meg kell állapítsam, hogy akinek nincs, annak nem is lesz. Ez a “népnemzeti” rizsa a magukat a normális emberektől elválasztó, zsidózó, modern kori karpaszományosok sajátja. Vágass kefe bajszot, azzal laffintsd a táltosod farát. Amiket itt sikerült a genetikáról, DNS-ről kiböfögnöd, az a setét középkor inkvizíciós időszakát idézi. Amikre te hivatkozol, az se nem tudomány, se nem érv. Az még a “népszerű ismeretterjesztő” UFO-magazinok színvonalánál is lejjebb van. Oskola, ecsém, oskola! Hátha még nem késő!

 30. Te barom. Vedd már észre magad… pont úgy böfögsz, mint egy cigány jogvédő… aki Német Sándor műrabbi elmegyógyintézetébe jár allelujázni. Még szégyenleni sem tudod magad, mert arról sincs fogalmad, hogy miért is kéne… ezt egyszerűen csak primitív kőbunkónak lehetne nevezni… 😛

 31. Azt egyből fölmértem, hogy “te barom” vagy, de ezzel nem akartalak a nagy nyilvánosság előtt szembesíteni, megalázni. A felismerésed minden esetre okot ad a reményre, hogy csiszolni szándékozod jelenleg még pallérozatlan elméd. (Azt a kis csiszolatlan gyémántot, amit majd a későbbiekben porhüvelyedből kivonnak.) Zsidózás után le cigány jogvédőzés? Primitív stílus, alantas érzelmeket tápláló embert takar. Javaslom még a helyi táltos- és sámánképző mesterszak elvégzését és a Btk. tanulmányozását. (A Talmud helyett …)

  http://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-332-%C2%A7-kozosseg-elleni-uszitas/

  Ja, nem vagyok zsidó, cigány, sem komcsi, sem ballib. Nehéz lesz fogást találnod. Állagodat tekintve – “puhatestűkém”, erre találj ki valamit!
  Ha a stílus maga az ember, akkor neked, akinek a “büfizésen” kívül mása nincs, az mi, ki? Segíts a megfejtésben!

 32. Az őseink a kazároktól vették át az ő közvetítésükkel került hozzájuk.Az a smaragdtábla csak azt bizonyítja,hogy sokan ismerték és használták ezt az írásmódot.

 33. Az ilyen Daróczy féle kurucinfókukac élőlényekkel kár vitatkozni, mert annyi esze sincs, hogy észérvekkel cáfolja meg a másikat. Az ilyen ostoba élőlények csak zsidózni tudnak, vagy cigányozni. Ha valaki nem osztja a nézetüket, mert esze is van, akkor az nem lehet más, csak zsidó. A történelmet csak a kurucinfóból ismerik. Pont annyi eszük van, mint amennyi látszik.

 34. Te ostoba élőlény. Mert ember nem lehet ennyire ostoba. Ha valaki nem osztja kurucinfós idióta véleményeteket, akkor az már zsidó? Olyan bunkó vagy, hogy a betonba cölöpöt lehet veled verni. Mitől vagy te Magyar? Kérünk bizonyítékot, mondjuk elég ha az Etel-közbe érkezésig visszamenőleg elég.

 35. “Körbejárjátok a földet, hogy a pogányt zsidóvá tegyétek”

  Sajnos nem merted elolvasni Jézus intelmeit… idáig nem jutottál el. Jézus szavaiból pedig eléggé világosan kitűnik, hogy a zsidó nem faj. Azzá válni kell, ahogy Magyarrá is!!!
  Jézus szava erre a bizonyíték… !!! Aki Pártus herceg volt, és akinek minden cselekedetét, szavát elhiszek!!!

  A kérdés inkább az, hogy te hogyan merészeled magad Magyarnak nevezni… ??? …

 36. Ne áltasd magad. Nem a DNS az amitől cigány, zsidó vagy.
  “Körbe járjátok a földet, hogy a pogányból zsidót tegyetek”
  Ezt Jézus monda, ami világos.
  Zsidóvá épp úgy válni kell, ahogy Magyarrá. Aki zsidót véd, mellette szól, az lényegében már zsidó, akármilyen nyelven is károg, és akármilyen kultúrkörben is él!!!

 37. A bizonyítvány a nagynyilvánosság előtt kiállítottad magadról. Ehhez már nem kívánok mit hozzátenni. Műműjer műmagyar, műárja fekália vagy. Tragikus és szégyenletes, hogy a XXI. században ilyen magukat embernek gondoló képződmények létezhetnek.

 38. Jézus is ezt tette… hazug aljas ocsmány tetves parazita vagy. Egy Magyargyűlölő rasszista kannibál undormány!!!

 39. Csak nem te akarod megmondani bárkinek is, hogy ki a Magyar? ahhoz te senki vagy, egy nagy nulla. Aki a bibliát is a kurucinfóból ismeri. Mint tudható, Jézus egy zsidó asszony gyermekeként látta meg a napvilágot. Hogy te kinek a szavát és cselekedetét hiszed el, magán ügy, én szarok rá.De te hogy mered magad kereszténynek és Magyarnak nevezni? Hol a bizonyíték rá? Hiszen még ember sem vagy, csak egy élőlény.

 40. Csak nem te akarod megmondani bárkinek is, hogy ki a Magyar?

  A kérdésem a válaszom. … Csak nem te??? … És ezt játszhatjuk oda-vissza idők végezetéig.

  Persze van megoldás…Kard ki kard. … És szerintem ez is lesz a vége. Polgárháború. Feltétlenül keress meg akkor… és eldöntjük, hogy ki a magyar… nyilván, … aki talpon marad…

  Továbbá. A zsidók legszentebb könyve, a Talmud Máriát egy közönséges kurvának nevezi, ézust pedig Nimród fattyának… !!!

  Látom… téged sem anya szült… Fasszopóbüdösköcsögbuzitetvesdisznó!!! 😛

 41. Kazárok közvetítésével vettük át a rovásírást.Annak idején ilyen tanulékonyak voltunk,ennek köszönhetjük a fennmaradásunkat nem az ilyen ostoba hangyásoknak mint akiket te képviselsz.

 42. Milyen kazárokról beszélsz te igen félhülye??? Hol voltak ilyenek, hogy kazárok… 35-40 000 évvel ezelőtt???
  Ha ezt a baromságot még egyszer leírod úgy arcon ütlek, hogy répát is csak pépesen fogod kérni… 😛 Hülye!!!

 43. Hagyd a fenébe ezt a mentálisan sérült “egyedet”! Nem érti! Nem az a gond, hogy a 160 feletti az IQ-ja, mert az korrekt, hanem hogy mínuszban. 😀 😀 😀 Írni sem tud normálisan, meg fogalmazni sem. De legalább vannak rögeszméi … Az ócsároláson kívül mást nem tud. Akkora “turul”, hogy még egy lipicai mén is felrúgná háturul’. 😀 😉

 44. ??? Tehát a kazárok a Magyarok??? … Fiam. Ez inkább sértő mint butaság. Már a kazárok jellemrajza sem engedi meg, hogy Nimród vagy Atilla, szellemiségével rokonítsad.

  Ezt ki is teszem a falamra. Kíváncsi vagyok, hogy az ismerőseim hogyan vélekednek erről… Ekkora sötét aljas zsidót rég hordott a föld a hátán… !!!

 45. Továbbá.: Aki a “zsidó vallást” felveszi… az a Magyar törzsszóvettségből azon nyomban kiiratkozott. VÉGLEG!!!

  De ez… nem csak a Magyarokra, hanem a világ más népeire is vonatkozik!!!

  A zsidó-keresztény nem több és nem kevesebb mint a sátáni gonosz erők (Széth, a későbbi Sátán) “Bibliája”

  A Tóra nem része az egyetemes emberi gondolkodásnak!!!

 46. Nem hittem, hogy a hígmélyturul tulkok elterjedt szórakozása az inceszt. Legyen, hogy ez a te intim életed része, de ne ajánlgasd másnak, maradjon családon belüli titok. Tudod, büntetik. Azért ebből a kedves felkérésből kiderült számomra, ha más nem is, de legalább a mamád szeret. Talán túlzottan is. Az orális szexnél viszont tényleg vigyázz, mert a rosszabbik végére szoktak állítani, ez sajnos átsüt a mondatodon. Mind a két szón. Már persze, ha tényleg férfi vagy, nem csak egy kis miskakancsó. Akkor érthető minden. Csak az inceszt nem. Ebből viszont kitűnik egy komplex személyiségzavaros állapot. Szóval a bogyókat szedd rendesen! Ja, ha nem megy az írás, használj szövegszerkesztőt hibajavítóval! Csak utána másold be. Egy kérdés a végére: Szereted a csokit? Csak mert elég barnának tűnik a nyelved így olvasva is. 😉 Mamádat is üdvözlöm!

 47. Na… most úgy elszégyelltem magam… 😛

  Kinek képzeled te magad? Miből gondoltad, hogy méltó vagy arra, hogy szóba álljak veled… te pojáca. És még buta, tudatlan szarjankó is vagy… Pfej…

 48. Magyar hazafi az, aki nem trükkök százaival adót fizet, hogy az állam közös költségeihez hozzájáruljon; aki részt vesz a közéletben (minimum minden szavazáson szavazatával kifejezi véleményét, még ha egyet nem ért egyik ajánlattal sem és érvénytelent szavaz); és magyar nyelvre megtanítja gyerekét. Te mennyire vagy magyar hazafi ?

 49. Méltóságos úr, fényes tekintetű szittya honfitársam. Vegyek neked egy liftet, hogy fel tudj emelkedni a pórnép közé? Szivatlak einsteinkém! De te setét vagy szépecsém, nem veszed ezt észre. Okoskodó butuska, kis barna inges zsidózó turulkaki. A 4 elemiddel sajnos valóban nem tudom összemérni magam, különösen, mert stabil alapokon nyugszik. Hisz kétszer jártad, ezért rögzültek az infók. 😀

 50. Eeegen… Áltudományos… meg náci, meg rasszista, meg a “faszomtuggya”
  Szerinted, mi történik ma a világban?

  Vegyétek már észre magatokat. Menni fogtok a kocsonyába… barmok. Azt hiszitek, hogy a “rasszitafasistanákiozás” megvéd benneteket??? Hihihi-Hahaha-bruhhaha…

 51. SOLYMOSI FRIGYES ÚR MOST KITÁLALT ,MERT MOST Ő NINCS BENNE A MÉZES KOSÁRBA ..MÍG BENNE VOLT HALGATOTT .AZ // ELKÉPESZTŐ MÉRETŰ // TANÁCSADÓ DÍJÁÉRT …ILYENEK CSAK A HATALMON KÍVÜL TUDJÁK MIT KELL CSINÁLNI ..A HATALOMBAN ELFELEJTIK …

 52. Mvel nem győzném az összes nagymagyarkodó és magyargalázó cikk alá írni kérdésemet, így “koncentáltan” teszem fel.
  Ki is az igazi magyar? Az “ősmagyar”, a nemzeti magyar és a tököm tudja milyen magyar? Összefoglalva, minél nagyobb “tisztamagyar.”
  Nem sok olyan “fajta” van a földön, aki még nem járt nálunk az idők folyamán hosszabb, rövidebb ideig. Szinte már mindenki időzött itt, ami azzal is járt, hogy ezek dugtak itt a csajainkkal. Szerintem mindenkinek van a családfáján olyan ág, ami “magyar” ugyan, de mégsem magar.
  Akkor most mi dönti el, hogy pl. én magyar vagyok-e?
  Főleg KI DÖNTI EL, hogy én magyar vagyok vagy “magyar” vagyok?
  Ha nem vagyok magyar a nagy döntés alapján, akkor kérném szépen vissza a nagy nemzeti magyar államtól mindazt, amit tőlem nem magyartól elvett. Az adókat, a járulékokat, mindannak az általam is teremtett értéknek a rám eső részét, ami engem illet.
  Mert akkor itt Btk.-s üggyel van dolgunk. Engem itt 56. éve szándékosan tévedésben tartanak, és javaimat így csalják ki tőlem. Ez kimeríti a Btk.-ban emlegetett csalás fogalmát.

 53. Egy újabb kiválasztottság szindrómában szenvedő elmebeteg? A jellemhibánk leginkább abban mutatkozik meg, hogy mindenki másénál hosszabb ideig lehet fát vágni a hátunkon.Amióta a judeobolsevik klánok átvették itt az ország irányítását, felnőtt pár generáció, amelyik rendre megkapta a terrort, hogy ne ugráljon.Legutoljára 2006-ban. Viszont mára annyi tanulságot leszűrtek a jellemhibás, szolga népek, hogy a következő alkalommal nem lesz bizalom arra nézve, hogy “magyar rendőr velünk van”, és nem lesz egyezkedés a hatalommal, hanem elsöpri azt. Egyre kell figyelni, ne a sorosgyörgy által pénzelt nemzetközi maffia vezényelje ezt a következő forradalmat, és őket a következő Magyar kormánynak még a közelébe sem szabad engednie…

 54. A nemzeti érzéseket tiszteletben kell tartani, és főleg azoknak, akik társutasként, más vallásúként itt élnek velünk, Magyarországon. De mivel tőletek egy ideje minimális tiszteletet se kapunk, ezért bekaphatjátok a nagy magyar kolbászt! Innen kezdve, hogy ezt a jelenséget felismertem, semmiféle sajnálat, tisztelet nincs bennem az ellenünk ágálók iránt. Lelkibeteg kis korcsok, akik rejtőzködő identitásukból, most elérkezettnek látják az időt, hogy előmásszanak, és a maradék országot is a saját képükre formálják…Elmehettek a picsába a “liberálisnak” álcázott cionista eszméitekkel, a magyarellenességetekkel, és a felsőbbrendűségetekkel…Mások vagytok, és azok is maradtok. Ha nem találtok rá a helyes útra magatoktól, akkor majd irányba lesztek állítva, de ha belegondoltok, hogy mit jelent nekünk egy örökös ellenzékkel együtt élni, akik gátjai mindenféle enemzeti összefogásnak, akkor rájöhetnétek, hogy nem sokáig tartható már ez a szitu…

 55. Nos, jelenleg a közéleti aktivitásból lehet megítélni, ki a magyar, és ki nem leginkább…Akik tüntiznek az Olimpia ellen, de a Maccabi játékokról nem jut eszükbe, hogy minek, az nyilván nem magyar…Aki egyfolytában Orbánozik csak, és ugyanakkor Gyurcsányi elvtárs seggét nyalja, az se magyar, vagy hülye szegénykém…Stb.,stb.Magyarnak lenni nem genetika/ mint a nevemből is láthatod/, hanem egy sokkal összetettebb dolog. Például, hogy bajban nem elhagyja az ember a hazáját, hanem összszorítja a nadrágszíjat, és beleköp a tenyerébe.Azt, hogyha fogy a Magyar, akkor félreteszed a kényelmedet, és gyermeket vállalsz. Azt jelenti, hogy nem csak az “önmegvalósításnak ” élsz, hanem a közösség hasznos tagja vagy. Azt jelenti, hogy önszorgalomból is fejleszted magad, megismered történelmünket, kultúránkat, nemzeti értékeinket.Nem teszel hagyományaink, isteni, és emberi törvényeink ellen. Szereted a hazádat, és nem azért amilyen, hanem azért ami! És ez nem az a fajta zsidó nácizmus, amelyik a többi népeket szolgának, gojnak tekinti, akik csakis a zsidók alávetettjeiként jogosultak létezni, hanem egyfajta hit, tisztelet a múlt, és a természet iránt…

 56. Gratulálok Solymosi Frigyes úrnak, mint Orbán volt tanácsadójának ahhoz, hogy őszintén feltárta
  “A professzor elismeri, a „centrális erőtér” politikája kétharmados sikert hozott 2010-ben, ’14-ben, de “a kontrollálatlan teljhatalom eltorzította a miniszterelnök személyiségét, és az egész Fideszt is. A demokrácia és a jogállam leépült, miközben fokozódott a kirekesztő gyűlöletpolitika, az állandó ellenségkeresés.”

  Az ELLENSÉGESKESÉST pedig nekünk magunknak is felül kell bírálnunk, talán e velejéig korrupt kormányt nagyobb, közös erővel tudnánk leváltani !

 57. Hát gratulálok. Ez prímán sikerült. Szerintem még az ókorban sem sikerült ilyen jól. Miről beszélek? Az oszd meg és uralkodj -ról. Ezt az országot sikeresen kettéosztották. Az egyik zsidózik, a másik kommunistázik. Gratulálok. Őseink szégyellnék magukat, hogy mivé lett ez az ország. Ne feledjétek Dózsa anno a tizedért fellázadt. Mi meg mit csinálunk? Szidjuk egymást, ahelyett, hogy összefognánk és felállítanánk ezt az országot. Addig amíg itt marcangoljátok egymást, mint két kutya a csonton, addig eladják és kisemmizik ezt az országot.

 58. Igy igaz ebben az országban sosem volt összefogás ! Lásd a régi történelmi korszakok ! Állandóan volt valaki aki ellenkezett a másikkal és csak a kardot kedvelte ! A mai világban ugyan olyan széthúzás van mint régen Mindenkinek maga felé hajlik a keze! Nem kell szidni senkit sem ,mert attól nem lesz jobb életünk . Ahogy olvasom a hozzá szólásokat csak el megy a kedvem ez lenne az Árpád népe aki egész életében itt élt Európa közepén és mivé lett!

 59. Mondjuk, akkor nem voltál soha magyar, beképzeltséggel se leplezed, hogy az ostoba te vagy, ilyen szolgákat keres bármely diktatúra..

 60. attól még nem vagyok fasiszta, mert beképzelten egy náci seggét nyalod. a nácikat pedig rühellem függetlenül attól milyen maskarába öltöznek.

 61. Ez már nem egy élhető ország sajnos. Megértem a fiatalokat akik elmennek külföldre új életet kezdeni el ebből az országból.

 62. Szívemből szóltál Testvérem. Magyar az, akinek fáj Trianon! Magyar az, aki annak vallja magát, magyar az anyanyelve és nem utolsó sorban tesz a magyarságért a tőle telhető módon. Tesz a helyi közösségért és együttérzést tanúsít irántuk.

 63. 27 év után elérkeztünk oda, hogy már csak egyetlen dolog van, amit jobban utálnak az emberek a kormánynál. Ez pedig az ellenzék. Ezért bojkottálni kellene a népszavazást. Így a választást mindenképpen megnyerő Fidesz nem tudná azt mondani, hogy minket a többség választott. Az értelmiség feladata az lenne a jelenlegi helyzetben, hogy meggyőzze az ellenzéki pártokat: ne induljanak a választásokon. Ezt, tudom nehéz elérni, de ennek kudarca is azt bizonyítaná, hogy a jelenlegi pártok is a “Rendszer” részei, és valójában csak be akarnak kerülni a parlamentbe, hogy munka nélkül gazdagodhassanak.

 64. Valamikor Albániát az óvóhelyek országának tekintettük. Ma ugyanezt lehet elmondani hazánkról, csak óvóhelyek helyett stadionokat kell mondanunk. Mindkettő fölösleges pénzpocséklás.

 65. M.országon olyan agy mosás ment végbe,hogy azt már nem lehet jóvá tenni. Sajnos azokon akik fogékonyak a sok sok hazugságra már nem lehet segíteni.

 66. Azt azért – bármennyire is töröm az agyam – nem tudom megérteni, megemészteni és főleg elfogadni, hogy milyen ÉLVEZETET okozhat a személyes sértegetés, alpári stílusban való CSEVEGÉS és megnyilatkozás, kritizálás. A vitákat, nézeteltéréseket nem lehetne SZALONKÉPES megfogalmazások útján KITÁRGYALNI? Ha valaki tudja a választ, szívesen meghallgatom, elolvasom – esetleg válaszolok is rá!

 67. Ezt a hozzáállást, elképzelést nem tudom értékelni. Ha a választáson nagyarányú lenne is a bojkott, a jelenlegi választási törvény alapján – legalább is én így értelmezem – még 10 % körüli részvételnél is a jelenlegi hatalom lenne a nyerő. És akkor mi értelme a bojkottnak? Változna valami? Egyéltalán nem! SŐT!!!

 68. Induljunk ki abból, hogy mindenképpen a Fidesz fog nyerni. Miért? Mert Magyarországon nincsenek jelentős ellenzéki erők. Csak a “Nagy Rendszer” részeiként működő politikai szélmalompártocskák vannak, akik valójában csak a koncból akarnak részesülni. Bejutni a parlamentbe valahogyan. És ezért bármit megtesznek. Az emberek a kisebbik rosszat választják, és az alacsony részvétel mellett nyer a Fidesz. Ha csak 10 százalék megy el, az érvénytelen választás lenne. Módosítani kellene a választási törvényt, hogy nyerni tudjon az Orbán maffia. Aztán az újabb bojkott miatt kialakulhatna egy jobb választási rendszer, ahol nemcsak a korrupt maffiapártok indulhatnának, vagy esetleg kialakulhatna egy hatalmat keményebben felügyelő parlamentáris rendszer. Sőt, a narancscsapat vezetője nem hivatkozhatna arra, hogy őt a nép választotta törvényes úton. Mert nem lenne törvényes 10 százalékkal.

 69. Jellemhibás szolga nép. Diktatúra tette. Szuronyok.És megtanulta a nép ha lázad ugyan az jön vagy rosszabb. Mitól lett 1956 ? Mi lett utána ? Mit vártunk 1989 től. Ma mi van ? En elnyomast érzek. Bírík sünök NAV és pökhendi hivatalocskák basztatják ujra és újra az embereket .

 70. attól tartok sajnos, hogy 10%-ot simán kitesznek csak azok, akik így-úgy érdekeltek a jelen hatalmi rendszer fennmaradásában… S ott van még 10%, akik eléggé befolyásolhatók vagy csak naivan idealisták… Meg még egy 10es azokból, akik “tudjuk mi a jó nekunk, te csak ne gyôzkôdj…” alapon ugyis szavaznak, ha az ég leszakad. A korcsma-politizálók és tsaik. Eddig is ez a 30% tette ki a szavazók felét…. Hogy a tôbbi miért is szavaz? Lehet egy kis általános tesztet kéne bevezetni, h legalább a kormányzás alapstruktúrájával ill. a pártok alap-programjával tisztában van e a tisztelt választó. Ja, hogy az nem lenne demokratikus 🙂 Pedig egy ilyen alkalmassági kis vizsga azért már jócskán redukálná az “okos” szavazók számát….

 71. kérhetek “linket” cikkre, ahol ezeket tárgyalják (magyar v angol is lehet), kôsz. Nem vagyok képben…

 72. Tudod te neve nincs gyökérportál..A címet olvastam csak el mert ha már az is hazugság akkor minek tovább olvasni…pláne hogy neve nincs a firkász!!— Kitálalt a tanácsadó..Gondolod hogy ezt igaz hírnek veszi bárki is?? Ó te sügér!!

 73. Manyup lenyúlás?? Szeretnél írni róla valamit? Hátha akkor megnyugszol! Bár ettől te akkor is hülye maradsz te buzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.