Kiderült, kinek az érdekében állt átírni az Orbán-interjút

Közleményben kért elnézést a Pannon Lapok, amiért “ismeretlenek” meghamisították Orbán Viktorral készített interjújukat. Egészen pontosan épp a nyomtatott Fejér Megyei Hírlap adott olyan szavakat Orbán szájába, amelyeket a miniszterelnök nem is mondott.

Az RTL Klub híradója telefonon érte utol a lapot kiadó Pannon Lapok Társaságának ügyvezető igazgatóját, Kázmér Juditot, aki a televíziónak azt mondta, támadás érte őket: vagy egy dolgozó volt, vagy kívülről hekkelték meg a számítógépes rendszerüket. Ezt továbbra is vizsgálják, és bár vannak részeredményeik, azonban azt nem feltétlenül szánják a nyilvánosságnak. Legalábbis Kázmér úgy fogalmazott: „nem érezzük úgy, hogy a nyilvánosság elé tudunk lépni ezekkel az eredményekkel”.

A híradóban elmondták, a lapkiadónál szigorítottak a belső rendszeren, bár az nem derült ki, hogy ez a gyakorlatban mit jelenthet. A miniszterelnök sajtósa nem szeretett volna reagálni a megváltoztatott interjúra.

Bármennyire is elégedetlen valaki Orbán politikájával, attól még nem illik interjút hamisítani – véli a fideszes feljelentő, Tényi István, aki ismeretlen tettes ellen kért intézkedést a Veszprém megyei rendőrségtől.
A feljelentéseiről ismert Fidesz-tag, Tényi István a rendőrséghez fordult az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült karácsonyi interjú meghamisítása miatt – írta a keddi Magyar Nemzet.

Kinek állt érdekében a hamisítás?

A lapnál dolgozó újságíróknak biztosan nem. Elvégre mostanában meglehetősen könnyű repülni egy újságtól, ha a tulajdonosnak nem tetsző tartalmat ír meg valamelyik munkatárs. Úgy még könnyebb, ha Orbán Viktor interjúját meghamisítja. A Pannon Lapok mégsem zárja ki ennek esélyét, bár a külső támadás lehetőségét sem veti el. Utóbbi mégis furcsa lenne, hiszen ha valaki kívülről nyúlt volna a rendszerbe, nem csak a Fejér Megyei Hírlap tartalmát írta volna át, hanem a Pannon Lapok egészéhez hozzáférhetett volna. Mindenképpen valószínű tehát, hogy egy belsős ember áll a “merénylet” mögött.

A lap szerkesztőjének, a Szabad Sajtó-díjas Klecska Ernőnek nyilvános Facebook-üzenőfalán az alábbi párbeszéd zajlott le.

klecska

“A mi fejünkre spekulált.” Egy ellenzéki érzelmű hekker pontosan tudja, hogy a dolgozók munkáját veszélyeztetné egy efféle akcióval, tehát ezért sem valószínű a kívülről érkező támadás. Ilyen esetekben azt kell megfigyelni, hogy ki járt a legjobban.

A válasz egyszerű: a Pannon Lapok. Elvégre a jobboldalhoz köthető tulajdonosi kör nem bocsát el ellenzéki újságírókat csak úgy, mivel ebből már nagy botrányok kerekedtek eddig is. Érdeke viszont, hogy kézi vezérléssel irányítsa azokat is, akik esetenként nem idomulnak a kormánypropagandához. Épp ezért jól járt, hiszen szigoríthatott a rendszeren, és gyanúba keverhetett olyan újságírókat, akik esetleg nemkívánatos személyekké váltak a lapnál.

A szerkesztőségben ilyenkor fokozódik a paranoia és eluralkodik a bizalmatlanság. Mindenki aggódik, hogy megnyitva hagy egy cikket, nem titkosítja le a fájlt, és hogy épp az ő gépén fogják átírni a következő interjút. Akkor viszont nincs kétség afelől, hogy fejek fognak hullani. Kázmér Judit közleményéből kiderül, hogy már vannak “részeredményeik” de ezeket egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Tartogatják majd őket a fiókban, és ha eljön az ideje, előrukkolnak velük.

Addig pedig mindenki húzza be a fülét-farkát, mert itt a hatalom diktál…

21 Comments

 1. VALAKI BIZTOS BENTRŐL LEHETETT !! DE MIÉRT NEM ÁLL KI ,HOGY ÉN VOLTAM ELVTÁRSAK !!!! NEM TÖRÖKORSZÁGBA VAGYUNK ! ITT NEMZETI HŐS LENNE —ESTE MÁR KÁLMÁN OLGÁNÁL VOLNA !!

 2. “Bármennyire is elégedetlen valaki Orbán politikájával, attól még nem illik interjút hamisítani ”
  Milyen érdekes hogy EZ nem zavarta AKKOR, amikor mások szavait forgatja ki, vágja meg, hamisítja meg a fideszgeci sajtó.

 3. azon tűnődtem, hogy ki, és főleg hogyan vette észre a hamisítást — nincs ott egy írástudó újságíró, aki a megjelenés előtt elolvassa és megérti a cikkeket? — olvasó ilyen rútságra nem vetemedhetett, hiszen ezeknek a lapoknak nincs olvasó-közönsége

 4. készítsetek a FMH-nál egy telefonos kisinterjút a ME-kel, hogy mit szólt hozzá, ügy ez neki egyáltalán?

 5. amig mindenki féltegeti a saját kis pecsenyéjét,és a szakma nem hányja ki magából a szervilis lakáj firkászokat, nem állnak fel egy emberként a sok jogtalanságkor, mikor érvényes akkreditációval valakit kizavarnak megaláznak egy sajtótájékoztatón, amikor bayerféle véglények újságírónak nem is tudom milyen keresztet kapva, nevezhetik magukat, nos, addig meg is érdemlik, sütögessék a pecsenyét, mert egyszer mindenkire sor kerül.
  ha másra nem, hát pilács leoltónak megfelel az összes sunyi hajlotthátú pecsenyesütögető!

 6. “El lehet innen menni!” Milyen aljas propagandával tették közzé, miért nem mondták, hogy az a másik féreg fenyegetőzésére mondta az akkori miniszterelnök, pontosan a magyar érdek ellen dolgozó trógeroknak, mer t ez nem csak a Széles “Birka menet elő gyaloglónak” szólt! De beadta az Orbán sajtó, hogy az embereknek szólt!Majd erről is el kell számolni!

 7. …biztos, hogy az ominózus lapban meghamisították viktátor szavait?
  Nem lehet, hogy a többi megyei lapban csonkították a beszélgetést?

 8. Kedves Elvtársak !
  Addig örüljetek amig Orbán Viktor kormányoz.A casting már folyik baller elvtársaitoknál Vegyétek észre ,hogy nem arról szól a téma ,hogy választást nyerjenek,hanem arról,hogy a hülye hőbörgő degenere koalició és mszp ami már a pincepárt elnevezést is kharcolta szavazó táborának segitségével bekerüljenek az első 30 listába és beüljenek a barlamentbe ismét .Erről szól a baloldal ami már nincs is csak hőbörgő faszkalapok tömege

 9. Mi van kisköcsög? Megsértettem az érzéseid? Hát tudod mit? Leszarom buzigeci! Menj, oszt szoptasd meg anyádat, azt a kibaszott ribancot, akinek 20 forintért már bele lehet nyomni a seggébe egy narancsot. Köcsög narancsos állat!

 10. Helpful info. Fortunate me I found your site unintentionally, and
  I’m surprised why this accident did not came about earlier!
  I bookmarked it.

Leave a Reply

Your email address will not be published.