Rónai Sándor: „Egyetlen magyarországi egyetemen sincs helye egy antiszemita tömeggyilkosnak”

Rónai Sándor lemondatná Szijjártó Pétert.

Nemzetközi incidenshez vezetett, hogy előadást tarthatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a volt iráni elnök – adta hírül közleményében Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje.

A képviselő hozzáteszi az iráni elnök előadásáról:

„A mai napig antiszemita nézeteket valló Mahmud Ahmadinezsád diktatórikus kormányzása alatt Iránban vérbe fojtották a választási csalások miatt kitört tömegtüntetéseket, és holokauszt-tagadó konferenciát szerveztek. Nem csoda, hogy Izrael Állam nagykövetsége tiltakozott az előadás miatt.

A Demokratikus Koalíció szerint egyetlen magyarországi egyetemen sincs helye egy antiszemita tömeggyilkosnak, aki ártatlan iráni emberek százainak haláláért felelős és még a létezés jogát is elvitatja Izraeltől. Mindent elmond az Orbán-kormányról, hogy a legfontosabb állami elitegyetemen egy emberiesség elleni bűnöket elkövető, volt diktátor tarthatott előadást, akit minden civilizált, demokratikus országban megvetnek” – fogalmazott Rónai.

Ne hagyd abba az olvasást, számos érdekes és tartalmas hírt találsz az Ellenszél felületén, sokféle témában ide kattintva!

loading...