Megható pillanat: Dobrev Klárát egy példaértékű nyugdíjas klubban látták vendégül

Dobrev Klára és a polgári idősek.

„Ha Polgáron járok, sosem hagyom ki, hogy ne látogassak el a nyugdíjas klubba. Nagyszerű emberek, mindig rengeteg megbeszélnivalónk van” – írja videójához Dobrev Klára, a szociáldemokrata-zöld szövetség EP-listavezetője. Orbánnal ellentétben ő nem statisztákkal, hanem hús-vér emberekkel beszélgetett, immár sokadjára. Megható pillanatoknak lehetünk tanúi a videóban:

Azon túl, hogy a csigatészta-készítés és a gyertyaöntés rejtelmeibe is beavatták Dobrev Klárát, komolyabb témákról is esett szó a polgári nyugdíjas klubban.

Nagyon sok olyan idős ember él Magyarországon, akiknek a hozzátartozói messze élnek. Dobrev Klára már évekkel ezelőtt is azt a kérdést tette fel a klubban:

„ki az, akinek messze élnek a gyermekei/unokái?”

Sajnos sokak feltették a kezüket.

Idős korban a magány sokkal égetőbb, ha a hazánk nem tudja biztosítani a gyermekeink jövőjét, ezért ők máshol keresnek boldogulást. Volt olyan idős hölgy, aki arról számolt be a DK EP-képviselőjének, hogy Afrikában szolgál katonaként az egyik unokája. Egy másik néni azt mondta: „Az sem jó, ha közel élnek, és nem látjuk őket, nem még ha messze.”

Időközben a csigatészta is elkészült az idősek okítása nyomán. Ez a generáció pontosan tudja, hogy kemény munkával és sok próbálkozással lehet csak eredményeket elérni. Ők be is fektették mindezt az életútba, amit bejártak. Arról azonban nem ők tehetnek, hogy ez a rendszer nem biztosítja tágabb családi körüknek a Magyarországon való megélhetést.

A jövő azonban még elhozhatja azt a pillanatot, amikor boldogan, félelem- és nélkülözés nélkül telepedhetnek le Magyarországon honfitársaink. Megható látni a nehézségek ellenére is az igyekezetet a szépkorúak társaságában, és egyben rossz érzés, hogy jelenleg önhibájukon kívül nem láthatják rendszeresen a családjukat.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...