DK: Orbán XV. kerületi polgármester-jelöltje, Lehoczki Ádám az olasz maffiának segített pénzt mosni?

Barkóczi Balázs látható a képen. A DK leleplezi, ki a HVG által bemutatott bántalmazó.

Barkóczi Balázs, XV. kerületi országgyűlési képviselő (DK) sajtótájékoztatót tartott a Fidesz helyi polgármester-jelöltje, Lehoczki Ádám „munkásságáról.” Az olasz maffiához nyakig bekötött ügyvédi irodában dolgozott a kormánypárt polgármester-jelöltje.

A XV. kerület fideszes polgármesterjelöltje Lehoczki Ádám, aki saját, 2023. január 25-én leadott vagyonnyilatkozatában maga vallotta be, hogy ügyvédjelöltként annak az Sz. Edinának dolgozik, akit ugyanezen a napon, 2023. január 25-én tartóztattak le a rendőrök, mert a magyar és az olasz hatóságok nyomozása szerint szorosan együttműködött a calabriai maffiával. A fideszes polgármesterjelölt munkáltatója a gyanú szerint az olasz maffiával bűnszervezetet alkotva olyan, saját budapesti ügyvédi irodájába bejegyzett cégeket vezetett, amiket valójában a maffia működtetett és ellenőrzött illegális vagyonátruházás, pénzmosás és bűncselekményekből származó jövedelem tisztára mosása céljából.


A DK írásbeli kérdéssel fordul a belügyminiszterhez, hogy megtudjuk:

  • a Fidesz XV. kerületi polgármesterjelöltjének milyen szerepe volt a calabrai maffia magyarországi pénzmosási ügyeiben?
  • Ügyvédjelöltként segédkezett-e Lehoczki Ádám főnökének, Sz. Edinának abban, hogy a calabrai maffia pénzét a Magyarországon bejegyzett 168 fiktív cégen keresztül mossák tisztára?
  • Szerepe volt-e az ügyvédnő által szerkesztett, ellenjegyzett, valamint kézbesítési megbízottként képviselt cégek magyarországi bejegyzésében, amivel a drogkereskedelemmel és uzsorával foglalkozó olasz maffiacsaládok piszkos pénzét akarták tisztára mosni itthon?

Lehoczki Ádám álljon ki, és adjon világos választ a kérdéseinkre! Közszereplőként nem teheti meg, hogy bujkál, mismásol, miközben vélelmezhetően súlyos, köztörvényes bűncselekményekben volt bűnsegéd!” – mondta el Barkóczi Balázs.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...