Találkozott a hét két legnagyobb gyurcsányozója

Magyar Péter és Szentkirályi.

Az nem derült ki, hogy melyikük nyerte a gyurcsányozás-versenyt. Szombaton úgy hozta a „véletlen” a budapesti Széll Kálmán téren, hogy egymás mellett kezdte meg a választási ajánlásgyűjtést a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra, és a volt fideszes cégvezető, az immár ellenzéki színekben politizáló Magyar Péter.

A képek és a helyszínen lévő tudósítók tanúsága szerint Varga Judit volt férje, és a fideszes politikus kedélyesen elbeszélgetett és kezet is fogott egymással. A találkozást megörökítő fotó meglehetősen szimbolikus, hiszen ez a két politikus gyurcsányozott a legtöbbet a héten. Szentkirályi Alexandra beszédében 17-szer mondta ki a legnagyobb ellenzéki párt elnökének nevét, Magyar Péternél pedig a sok szereplés miatt mára lehetetlen számolni, hogy hányszor is hangzik el Gyurcsány neve.

Az biztos, hogy Orbán Viktort sem Szentkirályi Alexandra, sem Magyar Péter nem szokta emlegetni. Hogy volt-e egyeztetés a két fél között a Gyurcsány elleni uszításról, esetleg egy gyurcsányozás-versenyt beszéltek meg egymással, talán soha nem fogjuk megtudni. Azt viszont tudjuk, hogy Magyar Péter kijelentette: egyáltalán nem támogatja Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármestert.

Magyar Péterben és a Fidesz jelöltjében tehát jóval több a közös, mint elsőre gondolnánk.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Unod a politikát? Főzz valamit az EllenLábassal!

loading...