Magyar Péter hazudott a nagyapja 1956-os múltjáról

Magyar Péter látható a képen.

Mező Gábor kérdést tett fel Magyar Péter állítása kapcsán, amit a nagyapjáról tett, miszerint ’56-ban fegyverrel harcolt. A gyors, befutott bírói karrieren kívül azonban nincs más forrás arra, hogy harcolt volna a forradalom idején a nagypapa.

„Nyílt kérdés Magyar Péterhez. Ez tényleg érdekel. Azt írtad, hogy nagyapád, Erőss Pál  1956-ban »fegyverrel harcolt a hazájáért«.  Elmondanád nekünk, hogy akkor hogyan lehetett a »Markóban«fogalmazó éppen ötvenhat idején? És hogyan »járta végig a gyakorlati lépcsőfokokat« addig, hogy négy év múlva már egyenesen bíró legyen? Ha jól számolom, alig huszonhat évesen? A kádári megtorlás legsötétebb idején. Így jutalmazta a Kádár-diktatúra legnagyobb ellenségeit?

Nagyapád erről így mesélt még régen: »Egyetem után a Markóba kerültem, mármint úgy, hogy az ott lévő kerületi bíróságon lettem fogalmazó. Végigjártam a szakma gyakorlati lépcsőfokait, s majd négy év múlva, 1960-ban Budára neveztek ki bírónak.« Meséld már el légy szíves, hogy a kádári vérszivattyú korszakában, amikor százezrek elhagyták a hazájukat, számtalan embert bebörtönöztek, több százat kivégeztek, közben Marosánék a tömegbe lőttek, mindenkit megfélemlítettek, szóval hogyan lehet, hogy a nagyapád közben fogalmazóból bíró lett?

Úgy, hogy szerinted »fegyverrel harcolt«. Úgy volt esetleg fegyvere, mint a nyolcvanas évek másik tévécsillagának, Popper Péternek, aki a forradalmárokra vadászott a Lenin Intézet diákjaként? Vagy mint Horn Gyulának? Vagy tényleg szabadságharcos volt, és ezt jogászként valahogy meg tudta úszni akkoriban? Valami forrást kérünk Erőss Pál ötvenhatos tetteiről. Válaszod előre is köszönöm.”

Reméljük, Magyar Péter mielőbb bemutat egy erre vonatkozó forrást, máskülönben úgy tett, mint Sulyok Tamás az ő nagyapjával.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Unod a politikát? Főzz valamit az EllenLábassal!

loading...