Milák Kristóf a Fidesz firkászainak ártatlan áldozata

Milák Kristóf látható a képen. Újra megdöntötte a rekordját.
fotó: Wikipedia

Az Ellenszél még decemberben írt arról, hogy a kormánymédia össztűz alá vette Milák Kristóf úszót. Mindezt azért, mert úgy döntött, nem edz. A mostani sikere azonban rácáfolt mindenkire.

Nem szokványos teljesítményt nyújtott Milák Kristóf az úszás világában. Eredményei magukért beszélnek. A 2021. július 28-i tokiói nyári olimpián Milák Kristóf aranyérmet szerzett a 200 méteres férfi pillangóúszásban. 2023 áprilisában, a kaposvári országos bajnokságon versenyzett, és 100 méter pillangón teljesítette az olimpiai induláshoz szükséges szintet. A 200 méteres pillangóúszásban a világ tavalyi legjobb idejével diadalmaskodott.

A Duna Arénában a 126. országos bajnokság nyitányán Milák Kristóf bebizonyította, hogy hiába „aggódott” érte úgy a Fidesz-média, magyar edzés nélkül is megúszta a csodát.

Nyilvánvalóan ez méginkább felpaprikázza őket, mivel arról terjednek hírek, hogy Ausztráliában, Dean Boxall edző segítségével készült fel az újabb versenyre. Így tehát nem is volt szüksége arra, hogy Magyarországon edzzen.

Dean Boxall látható a képen, aki feltételezhetően Milák Kristóf edzője volt.
Dean Boxall látható a képen.

Ez nem vet jó fényt a magyar sportfinanszírozás rendszerére, hiszen több kérdés is felmerül.

  • Miért nem tudják biztosítani egy világbajnok úszónak itthoni körülmények között is a világszínvonalú edzést? Ausztráliába kell mennie, hogy még jobb legyen?
  • A focira költött, felfoghatatlan mennyiségű pénz mellett nem lehetett volna Milák Kristóf kérésére idehívni Dean Boxall-t?

Boxall olyan szupersztárokat nevelt, mint Ariarne Titmus, a 200 és a 400 gyors uralkodó olimpiai bajnoka vagy Shayna Jack, Budapest, Fukuoka és Doha ötszörös váltóvilágbajnoka. Ha a hírek igazak, most Milák is a tanítványai közé került. Gratulálunk neki!

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...